Managementul Proiectelor - Blue Planet

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 8306
Mărime: 27.88KB (arhivat)
Publicat de: Casiana Nicola
Puncte necesare: 6

Extras din referat

A. INFORMATII DESPRE SOLICITANT

A.1. Solicitant

Numele organizatiei: Blue Planet ONG

Cod de inregistrare fiscala:

Cod unic de inegistrare:

Adresa postala: str. Alunisului, nr. 54, sector 4, Bucuresti, CP: 040751

A.2. Tipul solicitantului

Persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial.

A.3. Evolutia de la infiintare

Nu este cazul, deoarece organizatia a fost infiintata la data de 01.02.2009.

A.4. Obiectivul infiintarii organizatiei

Obiectivele vizate de catre organizatia non-guvernamentala, Blue Planet, prin intermediul proiectului cu acelasi nume, au in vedere constientizarea de catre elevii claselor I-VIII din Bucuresti despre efectele poluarii, asupra vietii actuale si viitoare, in contextul in care Romania se afla pe locul 51, in lume, in ceea ce priveste footprint-ul ecologic. Obiectivul general al proiectului este formarea si dezvoltarea unui mod de gandire ecologic in randul elevilor, cadrelor didactice, comunitatii prin organizarea de intalniri informative cu acesti subiecti cat si prin intreprinderea unor activitati concrete de ecologizare si infrumusetare a mediului urmarindu-se stabilirea conexiunilor dintre om si mediu, constientizarea rolului important pe care il joaca un mediu curat in viata omului si sensibilizarea civica a indivizilor umani.

Responsabilitatea nu va fi doar a populatiei, dar si a intreprinderilor, prin implementarea marketingului ecologic, astfel, vizandu-se obtinerea sprijinului, si a unei implicari permanente a tuturor, indiferent de clasa sociala, mediu de resedinta, varsta, sex, educatie, nationalitate.

Pentru viitor se are in vedere realizarea unor programe de optional pe educatie ecologica, sarbatorirea Zilei Pamantului si gasirea unui partener european pentru probleme de mediu, considerand ca largirea orizontului de cunoastere este extrem de important, iar schimbul de experienta foarte util. Privind contextul economic actual, marcat de globarizare si o larga interdependenta dintre mediu si dezvoltare, observam cresterea exigentelor societatii privind protectia mediului prin reglementari din ce in ce mai severe si sanctiuni drastice pentru incalcarea lor.

A.5. Structura actionariatului

Asociati:

1. Nume: Eftimie Adrian

Nationalitate: roman

Numar de actiuni detinute: 50%

2. Nume: Dumitrachescu Bogdan

Nationalitate: roman

Numar de actiuni detinute: 50%

B. ELEMENTE GENERALE ALE PROIECTULUI PROPUS

B.1. Analiza nevoii de proiect

Proiectul “Blue Planet” are ca beneficiari principali elevi si cadre didactice si ca beneficiar secundar comunitatea locala. De asemenea, putem mentiona ca nevoie de proiect este una colectiva si mixta, intrucat proiectul este destinat tuturor scolilor generale sau a unitatilor de invatamant ce sunt calificate in formarea primara si gimnaziala a elevilor, respectiv directia este atat una personala cat si organizationala, datorita faptului ca urmarim atat impicarea individului de rand, cat si a intreprinderilor.

Nevoia implementarii schimbarii comportamentului indivizilor este ura presanta si care nu poate fi amanata, astfel, momentul necesitatii este imediat, iar durata nevoii este permanenta.

Din evaluarea cantitativa a proiectului reies niste cifre ce doresc a fi atinse intr-o masura cat mai mare. Anume, scopul nostru este unul relativ restrans, la nivel local, insa se doreste formarea unui efect ecou prin care sa cream o miscare la nivelul intregii tari, astfel initial avem dorinta de a implementa o schimbare la nivelul tuturor elevilor claselor I-VIII din Bucuresti, ceea ce reprezinta populatia de elevi din cadrul invatamantului primar, 56035 elevi, gimnazial, 57862 elevi, ceea ce insumeaza 113897 elevi. Insa scopul nostru final este de a produce o schimbare la nivel national, astfel implicand toti cei 21584365 ai Romaniei.

Din punct de vedere al evaluarii calitative, vom sublinia doar variabilele relevante ce au inportanta in vederea indeplinirii proiectului. Astfel, cu privire la populatie, cum am mentionat mai sus, in prima faza avem in vedere doar elevii Bucuresteni ai claselor I-VIII, rezultand categoria de varsta vizata fiind cuprinsa intre 6-14 ani. Nivelul de pregatire urmarit este cel al studiilor primare sau gimnaziale. Mediul de rezidenta este urban, cu specificare in Bucuresti.

Daca privim evaluarea calitativa din unghiul intentiilor viitoare atunci variabilele nu vor mai cuprinde doar indivizi, ci si organizatii. Mesajul nostru va ramane acelasi pentru toate categoriile de sex, varsta, studii, mediu de rezidenta sau nivel al veniturilor, pentru populatie. Cat despre organizatii,fie ele de tipul ONG, IMM, SRL sau SA, nu va fi relevant domeniul de activitate, tipul de capital alocat, cifra de afaceri sau numarul de angajati, ci eforturile si incercarile acestora de a face o schimbare in bine pentru mediu, fie ca este vorba doar de folosirea de materiale reciclabile in incinta locului de munca sau de implementarea unor campanii de marketing ecologic, tinta noastra este de a face un pas in directia buna.

B.2. Locatia proiectului

Locul efectiv unde se va desfasura proiectul va fi in functie de fiecare unitate de invatamant in parte. Incepand cu ziua de 5 Iunie, Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei) , si timp de doua saptamani (5-19.06.2009), se vor organiza mici deplasari la gradina botanica, la muzee si in marile parcuri bucurestene, anume Bazilescu, Carol I, Circul de Stat, Cismigiu, Drumul Taberei, Herastrau, Ioanid, Kiseleff, National, Alexandru Ioan Cuza, Lia Manoliu, Plumbuita, Tei sau Tineretului, alegerea parcului fiind luata de catre directiunea unitatilor de invatamant, in functie de distanta ce trebuie parcursa pana in locul respectiv.

Preview document

Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 1
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 2
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 3
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 4
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 5
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 6
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 7
Managementul Proiectelor - Blue Planet - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Managementul Proiectelor -Blue Planet.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?