Metode de stimulare a creativitatii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Metode de stimulare a creativitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cretu Elena-Raluca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Metoda Delphi

Metodă de previziune a evoluției viitoare a unui fenomen, de către un grup de experți, constând în folosirea unei succesiuni de chestionare și feed-back-uri de informații, pentru obținerea unui consens din partea experților, metoda folosește avantajele luării deciziei în grup, eliminând dezavantaje cum ar fi influența membrilor dominanți sau schimbarea părerilor membrilor.

Numele metodei vine de la Oracolul din Delphi și a fost dezvoltată de RAND Corporation (USA) la începutul Războiului Rece (între 1950 și 1960) pentru a estima impactul tehnologiei asupra războiului. Astfel, experții RAND au dezvoltat metoda Delphi atunci când au fost întrebați despre probabilitatea, frecvența și intensitatea posibilelor atacuri inamice. De atunci a fost preluată și utilizată mai ales în mediul de afaceri și asimilată metodelor de previziuni și cercetare ale piețelor. Metoda oferă rezultate mult mai precise decât cele oferite de către grupuri nestructurate sau chiar metode cantitative.

Ca domenii, se poate aplica, cu bune rezultate, în organizare, comerț, obiectivarea unor valori subiective, alegerea unor soluții tehnice,de proiectare etc.

Este o metodă de grup, utilizând exclusiv specialiști, experți, majoritatea din domeniul problemei puse în discuție, dar și alții, din domenii adiacente sau chiar diferite. Specialiștii rămân neschimbați până la terminarea unei consultări Delphi.

Principiile metodei sunt:

1. Eliminarea deficiențelor metodei comitetului prin mai multe runde de consultări pe bază de chestionare, desfășurate cu specialiștii neîntruniți, și fără a cunoaște că fac parte din același grup Delphi.

2. Utilizarea „feed-back-ului de opinie”, prin consultarea inter-reciprocă repetată, până când răspunsurile se stabilizează.

Metoda Delphi este folosită în principal în două direcții: pentru a alege una, respectiv câteva ipoteze, propuneri, soluții, variante de obiecte etc. (ordonate valoric), dintr-un șir preexistent, obținut printr-o altă metodă de creație de grup sau individuală; și pentru prognoze pe termen mai îndelungat.

Utilizarea metodei Delphi implică parcurgerea a trei etape:

- pregătirea și lansarea anchetei;

- efectuarea anchetei;

- preluarea datelor obținute și valorificarea lor în procesul decizional.

În prima etapă se stabilește conducătorul anchetei și problema decizională pentru care se utilizează ancheta și aspectul major asupra căreia se va solicita opinia specialiștilor, se constituie grupul de specialiști și se întocmește cât mai clar și detaliat, primul chestionar care se transmite componenților grupului în vederea completării lui.

Etapa a doua constă în completarea chestionarului de către participanți, restituirea răspunsurilor organizatorilor anchetei și îmbunătățirea chestionarelor pe baza opiniilor exprimate de specialiști.

În baza răspunsurilor primite se calculează tendința medie (în producerea evenimentului și a datei lui) care este din nou comunicată participanților cu invitarea acestora de a-și motiva opțiunea lor.

Specific acestei etape este transmiterea și chestionarea specialiștilor, completarea de către aceștia și reformularea succesivă de către organizatori pe baza opiniilor exprimate de componenții grupului. Ciclul expediere chestionar - completare - înapoiere chestionar - prelucrarea opiniilor exprimate și reformularea chestionarului se repetă pană când se obține consensul a cel puțin 50% dintre membrii grupului de specialiști asupra opiniilor inserate în chestionar.

Etapa finală a utilizării tehnicii Delphi constă în prelucrarea, analiza și sinteza informațiilor obținute prin intermediul chestionarelor și prezentarea rezultatelor factorilor de decizie în vederea luării deciziilor care se impun. Tot în aceasta etapă se include și recompensarea materială și morală a componenților grupului pe ale căror opinii se fundamentează alternativele decizionale conturate în final.

Scopul metodei este de a obține direcționări, prognoze sau chiar soluții în probleme de mare anvergură și deosebită dificultate prin valorificarea competenței unui grup de experți, combinând în mod eficient creativitatea individuală cu cea de echipă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de stimulare a creativitatii.docx

Bibliografie

1. Albu, Mădălina, Managementul cercetării-dezvoltării, Editura UPG, 2014
2. Popescu Maria, Managementul inovării, Editura Universității Transilvani, Brașov, 2016 http://webbut.unitbv.ro/carti%20on-line/Management/Popescu_Management.pdf