Monografia agenției de turism Atlantic Tour

Referat
7.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1954
Mărime: 16.48KB (arhivat)
Publicat de: Petria Gherasim
Puncte necesare: 0

Cuprins

  1. Monografia agentiei de turism Atlantic Tour 3
  2. I. Prezentarea agentiei de turism Atlantic Tour. Obiectul de activitate 3
  3. II. Forma de proprietate 3
  4. III. Sediul agentiei Atlantic Tour 4
  5. IV. Oferta firmei 4
  6. V. Piata firmei Atlantic Tour 4
  7. 1. Furnizorii 5
  8. 2. Clientii 5
  9. 3. Concurentii 5
  10. VI. Forme de turism derulate prin firma 6
  11. VII. Evolutia indicatorilor economico-financiari ai agentiei Atlantic Tour 7

Extras din referat

Monografia agentiei de turism Atlantic Tour

I. Prezentarea agenţiei de turism Atlantic Tour Obiectul de activitate

Agentia de turism Atlantic Tour a fost fondata in 1991 si a reusit cu succes sa dezvolte atat turismul intern cat si cel international, ceea ce i-a dat ocazia sa creasca rapid si sa devina unul dintre cei mai importanti tour-operatori din Romania.

Ca agent autorizat IATA ( International Air Transport Association ), Atlantic Tour poate oferi o larga varietate de aranjamente de calatorie prin Tarom, Air France, Al Italia, Austrian Airlines, British Airways, CSA, KLM, Lufthansa, Malev, Olympic Airways, Swiss Air, Turkish Airlines si alte linii aeriene.

Domeniul de activitate inscris in Certificatul de Inregistrare la Registrul Comeitului nr. J40/14221/1994 al agentiei Atlantic Tour il reprezinta organizarea de pachete de servicii in domeniul turismului intern si international, pe care le comercializeaza direct / prin intermediul altor agentii colaboratoare din tara.

Agentia de turism Atlantic Tour are ca obiect de activitate : organizarea de programe turistice in tara si in strainatate ; organizarea de intruniri, misiuni economice, simpozioane, consfatuiri cu oamenii de afaceri si specialisti din diverse domenii ; organizarea de vacante exotice, croaziere, programme de weekend, tururi in orase, tururi inedite in jurul lumii ; rezervari de locuri de cazare si de locuri in unitati de alimentatie publica.

Are un colectiv dinamic, bine pregatit, mereu disponibil, gata oricand sa raspunda doleantelor clientilor si sa va propuna solutii. Angajatii agentiei Atlantic Tour cunosc, din experiente aprofundate, traseele, infrastructura turistica, destinatiile, intr-un cuvant toate secretele legate de vacanta clientilor.

II. Forma de proprietate

Ca forma de proprietate, agentia de turism Atlantic Tour este o societate cu raspundere limitata ( SRL ).

III. Sediul agentiei Atlantic Tour

Sediul Atlantic Tour este localizat in centrul Bucurestiului, pe Calea Victoriei, nr. 202, cod 010098, nr. tel. 021 212 50 20/021 312 77 57, e-mail office@atlantic.ro, intr-o frumoasa cladire istorica cu doua etaje de birouri echipate cu tehnologie de foarte buna calitate.

IV. Oferta firmei

Oferta de programe turistice a agentiei Atlantic Tour se adreseaza turismului international in scopul cunoasterii altor valori, dar mai ales turismului national pentru cunoasterea frumusetilor Romaniei.

Oferta agentiei de turism Atlantic Tour este foarte diversificata , destinata satisfacerii celor mai exigente gusturi. Serviciile oferite de Atlantic Tour sunt destinate unei clientele bine segmentate clientilor cu venituri mari si peste medie.

Atlantic Tour este o agentie de turism specializata in: organizarea de excursii externe, organizarea de servicii turistice interne, emiterea de bilete in transportul aerian, inchirea de masini, autocare, microbuze dar si in turismul de afaceri, organizarea de sedinte, seminarii, traininguri profesional

Agentia Atlantic Tour organizeaza excursii externe pe toata perioada anului , dar exista si oferte speciale organizate cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an , precum : 14 februarie- Ziua Indragostitilor, 1-8 martie -Martisor, Sarbatoarea Pastelui, Craciunul, Revelionul. Alaturi de acestea, agentia ofera si excursii si in Amsterdam, Barcelona, Dublin, Praga, Budapesta, Barcelona, Napoli, Roma, Londra, Sicilia, Paris etc. toate aceste oferte fiind adunate intr-o brosura numita City Break.

Preturile agentiei difera in functie de sezon, de tipul de cumparatori, adica din ce categorie fac parte cumparatorii, dar nu in ultimul rand si de pozitia geografica a zonei turistice alese ca destinatie.

V. Piata firmei Atlantic Tour

Avand in vedere numarul mare de agentii de turism care actioneaza pe piata romaneasca, si mai ales in Bucuresti unde este o concentrare maxima a numarului de agentii de turism din Romania, putem afirma ca agentia Atlantic Tour isi desfasoara activitatea in cadrul unei piete cu concurenta acerba , unde numai cei buni , bine pregatiti pot reusi.

1. Furnizorii

Furnizorii agentiei Atlantic Tour reprezinta toti prestatorii de servicii turistice datorita carora agentia de turism isi poate realiza programele turistice.Asfel furnizori sunt atat prestatorii de servicii de cazare ( hoteluri din tara ), servicii de alimentatie, servicii de transport aerian ( asa cum am precizat Atlantic Tour este agent autorizat pemntru toate companiile aeriene care opereaza in Romania ), servicii de agrement si alte servicii. Pentru turismul extern firma Atlantic Tour lucreaza cu marii touroperatori din strainatate.

Preview document

Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 1
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 2
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 3
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 4
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 5
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 6
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 7
Monografia agenției de turism Atlantic Tour - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Monografia Agentiei de Turism Atlantic Tour.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management în Turism

Mare parte din ceea ce se petrece astăzi în cadrul relaţiilor umane, în planul conştientului sau subconştientului, este - sub o formă sau alta, de...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Agenție de turism

• Prezentare generala Agentia de turism Europe TransTour s-a infiintat pe 10 ianuarie 2008 cu scopul de a veni in intampinarea dorintelor si...

Ai nevoie de altceva?