Orange România

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2353
Mărime: 17.80KB (arhivat)
Publicat de: Tismanru M.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Orange Romania - este parte a grupului de origine franceza Orange, a sasea cea mai mare companie de comunicatii din lume, cu peste 239 milioane de clienti pe cinci continente. In topul celor mai valoroase branduri, Orange ocupa locul 60, valoarea sa fiind estimata la aproape 14 miliarde de dolari.

Grupul Orange are o istorie de aproximativ 40 de ani. Initial companie britanica de telefonie, Orange a fost cumparata de France Telecom in anul 2000. In 2006, a devenit singurul brand al France Telecom.Pe piata din Romania, grupul este prezent incepand cu anul 1996, cand a castigat licenta GSM. De-a lungul timpului, a dezvoltat numeroase solutii de comunicatii pentru clientii sai, atat utilizatori individuali, cat si companii: de la telefonie si internet mobil si fix, pana la televiziune prin satelit si prin internet.Orange este lider de piata din Romania, cu 10,394 milioane de clienti si venituri de 230 milioane de europe data de 31 martie 2016. Compania este prezenta in 60 de localitati din tara, avand peste 2.900 de angajati.

Din 2003, odată cu rebrandingul Orange, in cadrul companiei au loc diferite schimbari in cultura organizației:se susține colaborarea, deschiderea și inovația. Acum se vorbeste de multidisciplinaritate și expertiză înaltă, trăsături ce susțin puterea de inovare în Orange România, care a lansat servicii în premieră atât în România, cât și la nivelul grupului și la nivel european.

Odata cu aceasta schimbare adopatandu-se si programul integrat: Responsabilitatea Sociala Corporativa (CSR). Fiecare dintre liderii organizației au susținut și cultivat spiritul intraprenorial în rândul angajaților, încurajându-i să dezvolte servicii noi pentru clienți, fiind de multe ori pionieri pe piață. În aceeași măsură, sunt adesea promotorii acțiunilor de CSR prin implicarea lor directă în inițiative sociale.

Filosofia de CSR a Orange Romania:

In momentul de fata mediul de afaceri din lume a ajuns un anumit nivel de maturitate, atat al companiilor, cat si al consumatorilor. Astfel, responsabilitatea sociala corporativa trebuie sa faca parte din strategia pe termen lung a oricarei companii. Orange Romania a dezvoltat inca din 2003 un program integrat de CSR, prin care isi propune sa dezvolte un business sustenabil si sa contribuie la bunastarea comunitatii, in acelasi timp. Pe viitor, ne vom concentra pe dezvoltarea unor modele de business care sa ne permita o crestere durabila si pe oferirea de produse si servicii responsabile, fie ca ne referim la mediul inconjurator, la continutul mobil sau la oferte speciale pentru facilitarea accesului la tehnologie.

Jean-Francois Fallacher - CEO, Orange Romania

Politica de CSR a Orange Romania:

La nivel de grup, Orange si-a propus sa sprijine, cu ajutorul tehnologiilor pe care le dezvolta, schimbarile care au loc in societate. Prin urmare, si-a stabilit in cadrul strategiei sale de CSR, 4 prioritati de actiune:

- sa ofere angajatilor posibilitatea de a creste si a se dezvolta;

- sa asigure clientilor servicii de calitate, transparente si sigure (in ceea ce priveste protectia datelor personale si siguranta pe internet);

- sa adope solutii inovatoare pentru protectia mediului;

- sa faciliteze accesul la tehnologie pentru cat mai multi oameni, in special cei din categorii dezavantajate (persoane din zone rurale sau zone emergente, persoane in varsta sau persoane cu dizabilitati).

In Romania, Orange urmeaza cele 4 directii stabilite la nivel de grup, adaptandu-si programele si actiunile de CSR la contextul din tara noastra:

Responsabilitatea fata de angajati

De-a lungul timpului, Orange a desfasurat numeroase programe pentru angajati:

”Tu pentru comunitate”, un program prin care compania isi incurajeaza angajatii sa se implice activ in comunitatile din care fac parte, acordandu-le o zi libera pentru aceasta. Angajatii au la dispozitie o aplicatie pe intranetul companiei, prin intermediul careia se pot inscrie la diverse actiuni de voluntariat sau pot sugera implicarea in activitatile unor ONG-uri pe care ei le sustin.

”Sustine un ONG”, un program intern de stimulare a implicarii angajatilor in comunitate, prin care Fundatia Orange ofera finantari pentru proiecte ONG propuse si coordonate de angajati. In 2013, de exemplu, au fost finantate 4 proiecte din domeniile sanatate, educatie si dezvoltare profesionala.

”Biciclete cu cravata”, prin care compania, in colaborare cu Asociatia Green Revolution, pune la dispozitia angajatilor biciclete pentru facilitarea deplasarilor in interes profesional. Programul a inceput in 2010 si, de atunci, mai bine de 1.500 de angajati au imprumutat biciclete.

Responsabilitatea fata de clienti

Calitatea serviciilor oferite si siguranta in utilizarea lor sunt cei doi piloni in care Orange Romania investeste atunci cand vine vorba despre grija fata de clienti.

In ceea ce priveste asigurarea calitatii, compania respecta decizia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (Ancom) si publica de 4 ori pe an indicatorii de calitate ai serviciilor furnizate.

Referitor la asigurarea sigurantei utilizarii serviciilor furnizate, pe site-ul Orange se gasesc atata informatii despre impactul telefoniei asupra sanatatii, cat si un ghid pentru parinti, in care se explica modul in care se poate controla informatia pe care copiii o pot accesa prin intermediul tehnologiei.

Asigurarea unui mediu digital sigur si benefic pentru copii este o preocupare constanta pentru Orange Romania. Compania a desfasurat de-a lungul timpului campanii de informare si educare alaturi de Asociatia Salvati Copiii si a lansat produse si servicii care vin in ajutorul parintilor, precum aplicatia Orange Content Lock.

Preview document

Orange România - Pagina 1
Orange România - Pagina 2
Orange România - Pagina 3
Orange România - Pagina 4
Orange România - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Orange Romania.doc

Te-ar putea interesa și

Satisfacția consumatorilor cu privire la serviciile de telefonie oferite de către compania Orange România

Prezenta lucrare, intitulată „Satisfacția consumatorilor cu privire la serviciile de telefonie oferite de către compania Orange România” constituie...

Managementul relațiilor cu clienții pe exemplul Orange România

Introducere Ce este Internetul? Internetul este o reţea mondială de zeci de mii de computere de mare capacitate, conectate intern ele. Persoane...

Analiza Mediului de Marketing la Orange România

CAPITOLUL I CONTINUTUL MEDIULUI DE MARKEING In cadrul conceptului de marketing mediul in care actioneaza intreprinderile, organizatiile sau...

Responsabilitatea socială corporativă

Responsabilitatea sociala corporativa (RCS) este un termen care a fost introdus cu ceva timp in urma, dar se pare ca a capatat contur in secolul al...

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Analiza Mediului de Marketing al SC Orange România SA

Cap.I. Prezentarea firmei ORANGE ROMANIA 1.1. Descrierea firmei In anul 2000 France Telecom a achizitionat Orange de le Mannesmann si a reunit...

Înființarea Firmei Orange România

Cap. 1 - Constituirea unei firme – aspecte conceptual – metodologice 1.1.Motivaţia înfiinţării unei firme Motivaţia înfiinţării unei firme poate...

Etică și responsabilitate socială la Orange România SA

Istorie Orange România S.A. este cel mai mare operator GSM din România. Până în aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog, marca fiind...

Ai nevoie de altceva?