Plan de afaceri - Cofetăria Sweet

Referat
8.7/10 (4 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3358
Mărime: 5.50MB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Extras din referat

1. Sinteza planului de afaceri

Ideea acestei afaceri se refera la o afacere in domeniul alimentatie publice, domeniul de productie a produselor de cofetarie. Oamenii, femeile in general sunt destul de ocupati iar timpul petrecut in bucatarie pentru pregatirea unui desert este extrem de mic, astfel ca laboratorul nostru de cofetarie nu doar ca ofera cele mai bune prajituri, produse atat dupa retete de cofetarie cat si retete de casa, dar le si serveste clientilor intr-un mediu placut, ambiant situat intr-o zona centrala a orasului nostru.

Produsele diverse, proaspete si de cea mai buna calitate vor fi puse la dispozitia clientilor intr-un mod ireprosabil de catre un personal bine instruit atat in ceea ce priveste livrarea la domiciliu cat si servirea in incinta cofetariei.

Succesul firmei va fi adus de catre un manager cu o foarte mare motivatie care va conduce salariati, (patiseri ,cofetari, ospatari, etc), cu o vasta experienta in domeniu, astfel ca vor forma o echipa unita, ale carei scopuri vor fi satisfacerea clientilor si asigurarea succesului firmei.

Resursele financiare care sunt necesare pentru demararea afcerii au fost apreciate ca ajungand la 50.000 lei, intreaga suma este detinuta de catre intreprinzator.

2. Afacerea

2.1 Firma

In calitate de intreprinzatoare doresc sa infiintez o societate cu raspundere limitata si care are ca obiect de activitate comercializarea produselor de cofetarie. Firma va oferii produse pentru toate categoriile de varsata, atat in comenzi mici cat si in comenzi mari prin livrarea la domiciliu, cat si prin servirea directa a clientilor in cadrul cofetariei intr-un spatiu special amenajat, pe langa aceste produse de cofetarie clientii isi vor putea comanda si bauturi racoritoare, (sucuri, ceaiuri coctailuri).

Personalul angajat in cadrul acestei firme vi calificat cu o bogata experienta in domeniu si spirit de echipa. Aceasta firma isi va desfasura activitatea utilizand un spatiu de 100 mp, laboratorul si sala unde vor fi serviti clienti respectand toate conditiile de igiena impuse de lege. Spatiul este situat intr-o zona imediat in apropierea centrului orasului, si va fi inchiriat.

Doresc sa incep aceasta afacere considerand ca voi avea success deoarece:

- spatiul in care im voi desafasura activitatea este in imediata apropiere a centrului;

- produsele vor fi de buna calitate, diversificate si voi oferii retete noi;

- serviciile inedite oferite de aceasta cofetarie vor fi o noutate in orasul nostru.

2.2 Domeniul de activitate

Firma urmeaza sa aiba ca obiect principal comercializarea produselor de cofetarie.

Apreciez ca afacere care se va desfasura in acest domeniu cu un personal specializat, calificat, care va colabora cu firme care ne vor oferi materie prima de cea mai buna calitate si care va functiona intr-un spatiu bine amplatsar cu un potential mare de dezvoltare.

2.3 Obiectivele

Un prim obiectiv al firmei este acela de a satisface pe deplin exigentele clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru dulciuri tot mai sanatoase si hranitoare din ultimii ani este in crestere.

Aceasta cofetarie numita “ SWEET” intentioneaza sa se impuna pe piata prin calitatea produselor oferite, livrarea la domiciliu si servirea impecabila.

Misiunea, atat a mea in calitate de intreprinzator cat si a angajatiilor va fi aceea de a oferii clientilor nostri un mic rasfat al simturlor gustative, dar si bucuria de a avea la evenimentele importante din viata lor acel edsert care va incanta atat vizual cat si la gust fiecare persoana care va incerca produsele oferite de aceasta firma.

Obiectivele pricipale ale firmei sunt:

- firma sa fie recunoscuta pe piata ca fiind o unitate care se distinge prin calitate si seriozitate;

- obtinerea de profit si recuperarea investitiei intr-un timp cat mai scurt.

3. Piata

3.1 Clientii

Clientii potentiali ai acestei firme vor fi personae de toate varstele si toate categoriile, care isi doresc un desert de buna caliate, insa rasfatati vor fi cu siguranta cei mici. Prin natura produselor si a serviciilor oferite de aceasta firma, ea se adreseaza totur persoanelor indiferent de varsta sau profesie, dar totusi persoanle tinta sunt copiii si adolescentii deoarece cofetaria este apmplasata intr-o zona centrala in apropierea scolilor, liceelor si a facultatii.

Clientii vor veni la sediul firmei, in incinta cofetariei unde vor putea fi deserviti pe la una din cele 10 mese din cadrul cofetariei si prin livrare la domiciliu, sau pot face comenzi la telefon sau la numarul de fax, in incinta cofetariei clientii au posibilitatea de a-si alege produsele atat din vitrina in care sunt expuse cele mai proastete si gustoase prajituri, salate de fructe, torturi, diferite decoratiuni, etc, sau pot consulta catalogul de prezentare a produselor, de unde isi pot alege modele de torturi, diferite decoratiuni.

Clienti vor alege aceasta firme deoarece:

- vor avea o gama larga de produse de unde alege;

- produsele vor fi de calitate si la un pret egal cu cel al concurentei;

- sunt atrasi de calitatea produselor si de profesionalismul personalului.

3.2 Produse si servicii

Cofetaria “SWEET” pune la dispozita clientilor o gama larga de produse, torturi inedite, produse proaspete, torturi pentru nunti, botezuri, torturi aniversare. Aceste torturi sunt de mai multe sortimente: torturi cu nuca, de ciocolata, diplomate, torturi cu fructe confiate diferite creme, toate acestea in functie de preferintele clientilor. Torturile pot avea si diferite forme, decoratiuni acestea iarasi sunt in functie de cerintele consumatorilor, sunte anexate si cateva din modelele oferite clientilor, iar pe langa toate acestea torturile pot avea ca si o glazura deasupra o anumita poza luata dupa pozele aduse de clienti.

Cofetaria mai pune la dispozitia clientilor si o gama larga de prajituri, prajituri care pot fi servite la una din cele 10 mese din cadrul cofetariei, la pachet sau pot fi livrate la domiciliu. Retele acestor prajituri sunt atat retete de laborator cat si retete de casa, pe langa aceste retete oferim clientilor si cozonaci cu nuca, rahat, stafide, cacao, martipan si migdale, salate de fructe asortate cu frisca si inghetata, tarte cu fructe si diferite placinte cu fructe si umpluturi, decoratiuni si figurine de zahar, pe langa toate acestea in incinta cofetariei clentii pot servi si bauturi racoritoare.

Cofetaria “SWEET” pune la dispozitia clientilor mai multe servicii: servici de catering in domeniu, livrare la domiciliu, dar si un serviciu special in cazul in care clienti nostri nu sunt multumiti sau nu isi gasesc tortul acela mult visat ei pot spune designer-uliu nostru ce forma culoare sau decoratiune sa aibe, acesta le va face o mica schita, astfel ca atat clienti cat si cofetari sa aibe o idee despre cum va trebui sa arate tortul in final, de acest serviciu inedit in orasul nostru poate dispune orice client trece pragul cofetarie.

Aceasta cofetarie ofera spre vanzare si traditionalele acadele realizate din zahar de diferite marimi, forme, dimensiuni si culori, bucuria fiecarui copil.

Din incinta cofetariei clientii mai pot cumpara lumanri decorative pentru aniversari, in diverse forme si culori pentru torturi, artificii speciale de pus pe torturi diferite figurine pentru diverse evenimente, figurinele sunt din materiale plastice sau figurine de zahar, tot din glazura sunt facute si frunze flori si alte decoratiuni pentru prajituri.

Preview document

Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 1
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 2
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 3
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 4
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 5
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 6
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 7
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 8
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 9
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 10
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 11
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 12
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 13
Plan de afaceri - Cofetăria Sweet - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Cofetaria Sweet.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - salon de coafură

1.0 Viziune / Misiune 1.1 Situatie prezenta Acest plan de afaceri are menirea sa fie valabil pana in anul 2015 pana la presupusa mea (Rhonda...

Plan de afaceri - centru de îngrijire a persoanelor în vârstă

1. OBIECTUL PLANULUI DE AFACERI Scopul proiectului constă în crearea unui cadru in care persoanele in varsta pot beneficia de ingrijire medicala...

Plan de afaceri florărie

Prezentare generala: Nume companie: SC.ZAMBETE.SRL Nume proprietar: Iordache Elena Adresa: str Septimiu Albini, nr 99, bl B1 Numar telefon:...

Plan de Afaceri Teren Fotbal

Rezumatul afacerii Misiune Misiunea companiei noastre este de a realiza un teren de mini-fotbal sintetic. Compania S.C MAZ. S .R .L a fost...

Plan de afaceri - brutărie

1. DESCRIEREA AFACERII 1.1 Descrierea ideii de afaceri Societatea realizează produse de panificaţie sub această denumire de aproximativ 5 ani,...

Plan de afaceri salon înfrumusețare

Titlul proiectului Nume candidat Blaga Florentina Cristina CNP 2831104055061 Seria si numărul actului de identitate ZH 021321 Județ de...

Plan de Afaceri - Producerea și Comercializarea de Articole Textile

1. Plan de afaceri. Descrierea afacerii Definirea afacerii Planul de afaceri întocmit serveste pentru estimarea posibilitatii de desfacere a unei...

Plan de afaceri - Cofetăria Cremita

1. Domeniul de activitate al afacerii propuse Firma urmează să aibă ca obiect principal comercializarea produselor de cofetărie, produse după...

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - cofetărie

Istoricul firmei si activitatea sa S.C. Sweet Land S.R.L. s-a infiintat in 24.03.1922, cu un capital social integral de 3.000.000, divizat in 100...

Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi

1. Prezentarea firmei 1.1 Date de identificare S.C. Tedi Sweet S.R.L. s-a infiintat in 30 noiembrie 2011, cu un capital social integral de 3.000,...

Utilaje Folosite în Patiseria Angels

1. Notiuni introductive privind activitatea de patiserie. Cofetaria Angels ofera produse, printre care se numara prajituri traditionale, prajituri...

Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams

Introducere Cofetaria Sweet Dreams doreste sa satisfaca exigentele clientilor prin produsele de calitate oferite si a serviciilor superioare....

Ai nevoie de altceva?