Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club

Referat
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 859
Mărime: 8.23KB (arhivat)
Publicat de: Albert Pantea
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Extras din referat

A. INTRODUCERE

Firma Free Spirit Dance Club este rezultatul unei idei de afaceri ce presupune imbinarea armonioasa a miscarii,elegantei si comunicarii dintre oameni,costituind astfel un cadru organizatoric bine structurat. Noi, cei cinci asociati, ne-am propus sa organizam aceste cursuri de dans tinand cont de nevoile reale ale clientilor nostri, astfel ca am creat o structura ce ii avantajeaza pe acestia.

Ambitia noastra este ca sigla acestei afaceri sa fie asociata cu mandrie intregii activitati de dans din Romania.Nu se doreste o simpla sala de dans, ci un veritabil loc de intalnire pentru viitorii campioni ai dansului sportiv.

B. PREZENTAREA FIRMEI

Forma juridica de exercitare a activitatii comerciale imbraca forma de societate cu raspunderi limitate (SRL). Sediul social al firmei va fi stabilit in Bucuresti, pe strada Paduroiu, nr 3, bl 40, etaj 6, ap 26, sector4.

Se asteapta la un nivel de calificare ridicat si la un entuziasm deosebit din partea angajatilor firmei, remunerarea lor fiind pe masura. Pentru inceput, firma are decat doi salariati, un instructor de dans si un contabil, experti in domeniul lor de lucru. Acestia vor primi un salariu peste cel mediu pe economie, scopul fiind acela de a le castiga loialitatea pe termen lung.

Activitatile economice ale firmei nu presupun existenta furnizorilor.

Conducerea executiva a firmei va fi asigurata de Balan Alina si Balan Constantin, care au dovedit de multe ori ca sunt persoane de incredere, capabile sa actioneze pentru buna desfasurare a activitatilor viitoare ale acestei societati. De asemenea, ceilalti asociati: Badea Antonia, Birgaoanu Vlad, Trifescu Valentin, le vor oferi consultanta celor doi.

D. POZITIA PE PIATA A FIRMEI

Concurenta: Cluburile sportive ofera servicii asemanatoare pe acest segment de piata, dar multe dintre acestea doresc sa faca exclusiv grupe de performanta:

1. HOBBY DANCE, presedinte Marian Istrate, locatia Teatrul Constantin Tanase

2. IMPETUS BUCURESTI, presedinte Octavian Bratu, locatia Casa de Cultura a Studentilor

3. PAS IN DOI, presedinte Virgil Grigore, locatia Str. Brasov, Nr. 19 Bucuresti

4. PRO SWING, presedinte Costinel Mihaiu, locatia Scoala nr. 19, Tudor Arghezi

Firma Free Spirit Dance Club va oferi servicii integrate, avantajul fiind demonstrat de analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari) de mai jos:

PUNCTE TARI:

- locatia se afla intr-o zona propice desfasurarii viitoarelor activitati in acest domeniu

- contractul de inchiriere deja semnat pe sala respectiva

- multi dintre dansatorii actuali de performanta nu au contracte incheiate

- dispunerea de muzica corespunzatoare

- deducerea cheltuielilor de capital (amenajare sala, oglinzi, parchet) pe baza costurilor aferente platii chiriei

PUNCTE SLABE:

- posibilitatea ridicata a clientilor de a nu mai continua din cauza neadaptarii la noul mediu

- cheltuieli de promovare importante in primele luni de activitate

OPORTUNITATI:

- cresterea venitului pietei-tinta (persoanele peste 25 ani) datorita cresterii puterii de cumparare a romanilor in general

- existenta unui numar mare de scoli, licee, gradinite, restaurante, hoteluri, firme ce organizeaza diferite evenimente (nunti, receptii, festivitati) ce permit diversificarea portofoliului de servicii oferite

- inexistenta costurilor legate de aprovizionarea cu materiile prime, materiale consumabile, trasnport, stocuri, deoarece acest tip de activitate nu necesita existenta furnizorilor

- activitatea firmei noasrea nu este poluanta, ba dimpotriva, starea sanatatii viitorilor clienti ai sai se imbunatateste ″mens sana in corpore sano″.

AMENINTARI :

- posibilitatea ca diferite firme cu acelasi profil sa adopte o strategie de minimizare a costurilor, mai ales cheltuielilor foarte mari cu sistemul de impozite si taxe, contributii sociale pentru fiecare angajat in parte

- sansa concurentilor de a-si largi portofoliul de servicii inaintea firmei noastre

C. PIATA - STRATEGII DE SEGMENTARE A PIETEI

Criteriile alese de noi in segmentarea pietei sunt urmatoarele:

- activitatea economica – persoane fizice

- firme

- amplasare (vad comercial) - adrese/sedii

- numar de trecatori

-resursele clientilor

Strategia de marketing si de vanzari va fi facuta indeosebi spre cerere, deoarece ea este determinata de nevoile consumatorilor actuali.

Politica de pret va fi stabilita in functie de estimarile analizelor firmei cu privire la elasticitatea cererii in functie de pret.

Astfel la o cerere elastica cand se vor reduce preturile si clientii vor cumpara o cantitate mai mare din respectivul serviciu, iar veniturile vor creste.

Daca cererea este inelastica, daca se vor majora preturile clientii vor continua sa cumpere aceeasi cantitate, dar veniturile se vor reduce.

Preview document

Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club - Pagina 1
Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club - Pagina 2
Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club - Pagina 3
Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club - Pagina 4
Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Free Spirit Dance Club.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect pentru înființarea unei școli de dans - dancetime

A.4. OBIECTIVUL ÎNFIINŢĂRII ORGANIZARII: (DESCRIERE SUMARĂ) Societatea comerciala a fost infiintata in scopul derularii unui proiect privind...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?