Plan de Afaceri - SC La Tata SA

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Plan de Afaceri - SC La Tata SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cezar Simion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Sinteza planului de afaceri .pag.2
2. Elementele de identificare a agentului economic pag.3
3. Identificarea si analiza riscurilor .pag.11
4. Analiza pietei .pag.12
5. Descrierea investitiilor necesare pag.17
6. Costurile implementarii afacerii pag.18
7. Proiectii financiare .pag.19

Extras din document

CAPITOLUL 1: SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Istoricul firmei si activitatea sa:

S.C. La Tata S.A. s-a înfiintat în 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 20.000 RON. Obiectul principal de activitate al societatii îl reprezinta „activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”, conform codului CAEN 5530, iar pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1996 la aprox. 85% în anul 2004.

În prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri este de aprox. 12.450 RON, 25% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piata a restaurantului este de 5%, fiind sustinuta de serviciile a 29 de salariati.

Descrierea serviciilor:

Restaurantul La Tata ofera un meniu cu mâncaruri si bauturi deosebite, cu specific national sau apartinând bucatariei internationale, clientii sai având de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facând din aceasta un avantaj concurential.

Piata:

Activitatea societatii se încadreaza în sfera alimentatiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate într-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile, asigurarea unui ambient placut în incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.

Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.

Solicitarile financiare:

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarât deschiderea unui nou restaurant care vine în întâmpinarea tendintelor pietei.

Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesita 270.000 USD. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an. Împrumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.

CAPITOLUL 2: ELEMENTE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC

Prin intermediul restaurantului La Tata, SC La Tata SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 11 ani. SC. La Tata SA s-a înfiintat în 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 90.000 RON. Obiectul principal de activitate al societatii îl reprezinta „activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”, conform codului CAEN 5530. În acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a câstigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona estica a Bucurestiului. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata în proportie de 75%. Societatea este constituita sub forma unei intreprinderi pe baza de actiuni.

În prezent societatea dispune de un capital social de 182.200 RON, reprezentat de un numar de 6.200 de actiuni în valoare de 10 RON/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzând în proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

Descrierea produselor si serviciilor:

Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, având în vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa ti hranitoare este în crestere în ultimii ani – conform studiilor de piata efectuate de Agentie de monitorizare a tendintelor de consum în anul 2004.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC La Tata SA.doc

Alte informatii

ASE Management Economic, anul 2- Managementu proiectelor-plan de afaceri