Planul de Afaceri al unei Exploatatii Agricole

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Planul de Afaceri al unei Exploatatii Agricole.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marinescu Teodora

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cuprins:
I. Diagnosticul economico-financiar al exploataţiei agricole
I.1. Prezentarea exploataţiei agricole
I.2. Analiza potenţialului tehnico-productiv
I.3. Analiza forţei de muncă
I.4. Rezultatele economico-financiare
I.5. Analiza SWOT
I.6. Piaţa
II. Elaborarea programului de producţie
II.1. Prognozarea producţiilor medii
II.2. Optimizarea structurii de producţie
III. Programul de comercializare
IV. Programul financiar

Extras din document

DIAGNOSTICUL ECONOMICO-FINANCIAR AL EXPLOATAŢIEI AGRICOLE

I.1.Prezentarea exploataţiei agricole

Societatea agricolă Agrofieni Foieni s-a constituit de către proprietarii de terenuri in anul 1992.Situata intr-o zona agricola cu unul din cele mai fertile soluri din regiune pentru cultura de cereale, aceasta societate beneficiaza de conditii optime de lucrare a solului si de recoltare.

Suprafata totala a societatii agricole este de 2500 ha pe care se cultiva grau, porumb, floarea-soarelui,soia si orz.Societatea detine echipament agricol modern cu eficienta maxima si dispune de una din cele mai calificate echipe de management agricol din judetul Olt.

In anul 2001 a fost integrata in Cerealcom, companie privata cu o pozitie fruntasa pe piata romaneasca.

Societatea dispune de sedii pentru fermele vegetale, de baza tehnica ( utilaje agricole, magazii de depozitare a cerealelor,masini, tractoare) si de baza materiala (seminte, carburanti, pesticide, lubrifianti, ingrasaminte, piese de schimb).

In vederea cresterii dimensiunilor sala, societatea doreste sa arendeze teren in conditiile legii 65/1998.Asociatii sunt persoane fizice, atat fosti proprietari de terenuri cat si mostenitori ai celor care au detinut pamant, beneficiari ai legii 18/1991 a fondului funciar.

Arendatorii sunt persoane fizice din zona care nu-si pot lucra pamantul din diferite motive.

Arendarea se face prin incheierea unui ontract de arendare conform legii 16/1994, legea arendarii si 65/1998 cu modificari la legea arendari iar plata arendei se poate face in produse sau in bani.

Suprafata societatii:

Nr crt Specificare UM Cantitate

1. Suprafata initiala ha 2500

2. Membrii asociati pers 700

3. Suprafata adusa in folosinta ha 9,28

4. Suprafata ce va fi arendata ha 300

5. Total ha 2800

I.2 Analiza potenţialului tehnico-productiv

ORGANIZAREA STRUCTURALA A SOCIETATII

Structura organizatorica a societatii agricole, de data recenta, raspunde obiecivelor strategice privind organizarea activitatilor de productie agricola.In cadrul organigramei se observa pe primul nivel ierarhic Adunarea Generala a Asociatilor iar pe urmatorul nivel ierarhic conducerea administrativ executiva fiind asigurata de manager cu atributii si raspunderi specifice postului. Subordonati managerelui general sunt directorul economic, directorul tehnic si compartimentul de merketing.Pe urmatorul nivel intalnim compartimentul ecoonomico-financiar subordonat directorului economic si compartimentul de productie subordonat directorului tehnic.Personalul salariat are intocmita fisa postului in baza careia isi desfasoara activitatea la fiecare loc de munca(ferma, sector, compartiment functional).Forta de munca de care dispune societatea agricola este formata din muncitori permanenti si din asociatii care doresc sa participe la procesul de munca.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Afaceri al unei Exploatatii Agricole.doc

Alte informatii

Referatul prezinta planul de afaceri al unei societati agricole, incepand cu prezentarea resurselor materiale si umane de care dispune, pana la elaborarea programului de productie, a celui de comercializare si a programului financiar.Lucrarea a fost sustinuta in cadrul facultatii Economia Agroalimentara si a Mediului.