Primăria Municipiului Onești - studiu de caz

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1475
Mărime: 15.59KB (arhivat)
Publicat de: Florica Tomescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Paul Marinescu
UNIVERSITATEA BUCURESTI FACULTATEA DE ADMNISTRATIE SI AFACERI Master Specializarea Managementul in Administratia Publica

Extras din referat

“Un sistem democratic este functional atunci când, dezvoltarea socio-economica locala inregistreaza reusite si in masura in care se dezvolta un spirit democratic in mentalitatea cetatenilor.”

In contextul dezvoltarii locale, Primaria municipiului Onesti a elaborat Strategia de dezvoltare locala; aceasta reprezintand un ghid cuprinzator care exprima valorile comunitatii si stabileste obiectivele de dezvoltare, conturand viziunea asupra viitorului localitatii Onesti, indicand directii de dezvoltare si punctand traiectoria evolutiei printr-o succesiune de proiecte ce urmeaza a se concretiza intr-o lista finala de actiuni.

Strategia de dezvoltare locala a municipiului Onesti va fi instrumentul de lucru al administratiei publice locale, agreat de intreaga comunitate locala, care va orienta gandirea, decizia si actiunea catre obiective superioare sau catre premisele obiectivelor, fara ca pe parcurs sa existe abateri datorate urgentelor sau avantajelor si dezavantajelor ce pot interveni in anumite momente.

De asemenea, Strategia de dezvoltare locala a municipiului Onesti se doreste a fi, in aceeasi masura, un instrument de lucru pus la dispozitia tuturor factorilor interesati in progresul economico-social al localitatii, iar pe de alta parte, tiparul traseului armonios pentru orizontul de timp propus pana in 2013.

SDL reprezinta un ghid de prezentare a tuturor obiectivelor de dezvoltare, indicand totodata, directiile de dezvoltare specifice, si in final detaliate in actiuni punctuale ce se vor constitui ca viitoare proiecte ale administratiei publice locale.

Utilizarea instrumentelor de consultare a comunitatii locale au determinat adaptarea tuturor propunerilor de actiuni, in final, SDL fiind în consens cu aspiratiile locuitorilor municipiului Onesti. Importanta acestui aspect este data atat de certitudinea implicarii viitoare a comunitatii locale in implementarea SDL, cat si de posibilitatea asumarii depline si constiente a acesteia.

In procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare locala administratia publica locala a lansat si procedura de consultare a comunitatii locale din municipiul Onesti asupra propunerii finale.

O componenta importanta SDL a municipiul Onesti este strategia in domeniul mediului, iar in aceasta privinta autoritatile locale doresc asigurarea dezvoltarii durabile a localitatii, cu toate implicatiile sale. Astfel, strategia de dezvoltare pe componenta depozitarea deseurilor prezinta si urmatoarele obiective complementare:

1. eliminarea producerii deseurilor la sursa prin imbunatatirea design-ului produselor;

2. incurajarea reciclarii si refolosirii deseurilor;

3. reducerea poluarii cauzata de incinerarea deseurilor care nu pot fi refolosite si reciclate.

Armonizarea legislativa cu normele europene va atinge si managementul deseurilor, acesta constituind un capitol aparte care se va trata conform unui Regulament creat in conformitate cu prescriptiile Uniunii Europene in acest domeniu de protectia a mediului.

Preview document

Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 1
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 2
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 3
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 4
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 5
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 6
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 7
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 8
Primăria Municipiului Onești - studiu de caz - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Primaria Municipiului Onesti - Studiu de Caz.doc

Alții au mai descărcat și

Metode și tehnici de soluționare a conflictelor

CAP. 1. MANAGEMENTUL CONFLICTELOR Stările tensionale latente sau manifeste în cadrul unei organizaţii au un puternic impact asupra mecanismelor...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Inițiative locale de dezvoltare economică

Dezvoltarea economică reprezintă obiectivul principal în actuala etapă şi al evoluţiei sistemului socio-economic şi premisa stabilităţii acestuia....

Ai nevoie de altceva?