Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1180
Mărime: 8.84KB (arhivat)
Publicat de: Cantemir Cornea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Andreea Iacob, Emilia Pascu
Universitatea “Crestina Dimitrie Cantemir” Facultatea de “Management Turistic si Comercial”

Extras din referat

Cap.1. Sistemul informaţional bancar

Introducere

Activitatea bancara, conducerea acesteia şi exercitarea controlului se desfăşoară ca efect al deciziilor. Legătura între procesul de decizie şi cel de execuţie se realizează prin fluxul continu de informaţii, specific sistemului bancar.

Banca se află în acest moment în plin proces de restructurare al cărui scop este mai buna repartizare a sarcinilor şi responsabilităţilor între diverse departamente, direcţii şi sucursale şi creşterea eficienţei fluxului de informaţii în cadrul băncii. În plus fluxul de informaţii din cadrul băncii este în acest moment lung şi complicat ceea ce duce la apariţia de întârzieri în centralizarea dosarelor de către Centrală.

1.1. Sistemul informaţional bancar şi automatizarea operaţiunilor bancare

Toate activitatile si relatiile, mai ales organizarea controlului bancar, sunt organizate in cadrul sistemului informational. Acesta cuprinde ansamblu elementelor materiale sau nemateriale, mijloace si metode prin care se realizeaza colectarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor pentru o buna organizare a activitatii de conducere, coordonare, control şi a celei operative.

Calitatea activitatii bancare este influentata de organizarea si functionarea sistemului informational, de operativitate, de precizia şi calitatea informaţiilor culese, prelucrate şi transmise ca date.

In acelasi timp, sistemul informational trebuie sa asigure pastrarea si depozitarea datelor si informatiilor, realizarea de sinteze,obtinerea de variante pentru fundamentarea deciziilor si strategiilor.

Sistem informational presupune, in principal, desfasurarea urmatoarelor activitati :

- Acumularea datelor cu privire la sistemul in care isi desfasoara activitatea ;

- Transmiterea datelor :

- Prelucrarea datelor, in scopul asigurarii informatiilor necesare procesului decizional ;

- Adoptarea deciziilor;

- Transmiterea deciziilor spre excutie;

- Asigurarea controlului si monitorizarii aplicarii deciziilor.

Acest sistem de control/conducere intră în legătură cu un sistem operant ce asigură , la rândul său , pentru domeniul bancar transformarea unor fluxuri financiare de intrare în fluxuri financiare de ieşire. Acesta asigura pentru domeniul bancar transformarea unor fluxuri financiare de intrare în fluxuri financiare de ieşire, legătura din activitatea de decizie şi cea operaţională se realizează printr-un flux continuu de informaţii, în cadrul sistemului informaţional bancar.

În sistemele bancare evoluate între sistemul de conducere şi cel operativ intervine unul informaţional, definit ca un set finit de concepte, metode, tehnici, procedee, modele, instrumente şi procese utilizate pentru prelucrarea informaţiilor şi a interacţiunilor lor provenite de la sistemul lor operativ, în vederea transformării lor în date ce pot fi furnizate sistemului de conducere în condiţiile de eficienţă economică acceptabilă, într-un context operaţional controlabil, în limitele cadrului legal financiar-bancar, în scopul realizării funcţiilor organismului financiar-contabil şi a atributelor conducerii acestuia (comandă, coordonare, reglare şi control).

Se poate afirma că activitatea bancară de calitate este influenţată direct de organizarea şi funcţionarea sistemului informaţional, de operativitate, precizia şi calitatea informaţiilor culese, prelucrate şi transmise ca date.

Preview document

Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 1
Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 2
Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 3
Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 4
Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 5
Procesul decizional de cumpărare - anatomia și tipologia deciziilor de cumpărare - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Procesul Decizional de Cumparare - Anatomia si Tipologia Deciziilor de Cumparare.doc

Te-ar putea interesa și

Decizia de cumpărare

1.INTRODUCERE Comportamentul consumatorului reprezintă totalitatea actelor, atitudinilor şi deciziilor acestuia, privind alegerea, cumpărarea şi...

Managementul relațiilor cu clienții

Capitolul 1. Aspecte generale referitoare la conceptul de client „Clientul nostru stăpânul nostru” 1.1. Conceptul de client Dicţionarul...

Ai nevoie de altceva?