Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1601
Mărime: 41.12KB (arhivat)
Publicat de: Anda Florescu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE BUSINESS SPECIALIZARILE ADMINISTRAREA AFACERILOR SI MANAGEMENT HOTELIER

Extras din referat

1. DESCRIEREA PROIECTULUI

Ce reprezintă colectarea selectivă

Colectarea selectivă a deşeurilor este soluţia la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării. Conform HG 621/2006 (completată şi modificată prin 1872/2006), instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile, persoanele fizice sunt obligate să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje în containere diferite, inscripţionate în mod corespunzător şi amplasate în locuri speciale accesibile cetăţenilor.

tritoni.wordpress.com

• Hârtie şi cartoane (ziare, reviste, tipărituri, cutii de detergenţi, de cereale etc.), ce pot fi vândute la tonetele special amenajate;

• Ambalaje PET şi alte materiale plastice (pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice şi de curăţenie etc.), ce pot fi reciclate;

• Deşeuri feroase (fier, tablă ş.a) şi doze metalice, ce pot fi valorificate la punctele “REMAT”

• Sticle şi cioburi; vânzarea ambalajelor din sticlă la centrele care seocupă cu achiziţionarea acestora;

Deşeurile de ambalaje

Deşeurile de ambalaje reprezintă toate ambalajele şi materialele de ambalare care nu se mai folosesc, care sunt aruncate la gunoi. Deşeurile reprezintă una dintre principalele cauze ale poluării. Din fericire, multe dintre ele sunt reciclabile, iar reciclarea şi refolosirea lor ca materii prime, este cea mai indicată metoda pentru reintroducerea în circuitul economic.

Principiul reciclării

Reciclarea presupune separarea şi colectarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi. O mare parte din aluminiul, sticla, hârtia sau oţelul folosite astăzi în întreaga lume sunt deja provenite din reciclare. Sticla şi oţelul pot fi reciclate nu doar o dată, ci de nenumărate ori. Reciclarea aluminiului şi oţelului utilizat la cutiile de băuturi, a hârtiei şi cartoanelor, a sticlei, precum şi a anumitor mase plastice constituie peste tot în ţările occidentale o industrie înfloritoare.

Ce tipuri de deşeuri se vor colecta în cadrul acestui proiect ?

Ţinând cont şi de practica în domeniu, de posibilităţile efective de colectare şi de implicare a agenţilor economici, colectorii din zona au stabilit ca prin acest proiect să se colecteze separat doar plasticul, sticla şi hârtia. Celelalte deşeuri colectându-se după vechiul sistem.

Sistemul de colectare.

Pentru colectare deşeurilor s-au format grupuri de câte trei recipiente, pentru cele trei tipuri de materiale colectate. Astfel, deşeurile de plastic şi hârtie au fost colectate în recipiente tip cub confecţionate din plasă sudată iar sticla în cutii confecţionate din OSB.

Unde: Prezentul proiect îşi propune realizarea colectării selective a deşeurilor Comuna Floresti precum şi o serie de activităţi de implicare a tineretului în acţiuni de voluntariat legate de natură, aer liber, de diverse activităţi colective de voluntariat.

Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea sistemului de colectare selectivă a comunei şi de valorificare a deşeurilor prin implementarea unui sistem de colectare selectivă şi transportarea acestora.

Grupul ţintă al proiectului: o populatie de aproape 20.000 cu 5.000 de locuinte ocupate si alte 10.000 in constructie plus 15.000 fiind existente si/sau in faza de proiect, populatia este in crestere. La o medie de 3 persoane pe locuinta, populatia va ajunge la 45.000 spun specialistii imbiliari.

Principalele activităţi sunt: organizarea activităţii Unităţii de Implementare a Proiectului; monitorizarea şi evaluarea proiectului; achiziţionarea serviciilor de proiectare şi realizarea proiectului tehnic; organizarea procedurii de achiziţie şi contractarea lucrărilor de construcţie; realizarea lucrărilor de construcţii; achiziţionarea eurocontainerelor, vehiculelor şi a echipamentelor specifice; recrutarea şi selectarea persoanelor pentru posturile nou create; achiziţionarea serviciilor de instruire şi instruirea persoanelor pentru exploatarea investiţiei; achiziţionarea serviciilor de promovare şi realizarea campaniei de conştientizare a populaţiei şi de promovare a proiectului şi a serviciilor nou create.

Preview document

Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 1
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 2
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 3
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 4
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 5
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 6
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 7
Proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Comuna Floresti,Judetul Cluj - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Colectare Selectiva a Deseurilor in Comuna Floresti,Judetul Cluj.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Plan de Afaceri - Le Cafe

1. REZUMATUL ȘI DESCRIEREA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri și...

Ai nevoie de altceva?