Raport întocmit de consilier - credite neperformante

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1888
Mărime: 26.32KB (arhivat)
Publicat de: Pavel S.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Jula Dorin

Extras din referat

Apariția noului coronavirus la sfârșitul anului 2019 și răspândirea lui la nivel global au modificat tabloul riscurilor asupra stabilității financiare în România.

Măsurile adoptate de către România până în prezent pentru reducerea efectelor crizei de sănătate generată de Covid 19 au fost severe (cele mai importante fiind oprirea activităților neesențiale, limitarea deplasărilor și interzicerea călătoriilor către și dinspre anumite țări).

Acestea au determinat șocuri în lanțurile de producție și distribuție, dar și contracția puternică a cererii pentru o gamă largă de bunuri și servicii.

Băncile joacă un rol esențial în atenuarea efectelor crizei provocate de pandemia de COVID-19, prin menținerea finanțării economiei. Acest lucru este esențial pentru a sprijini redresarea economică a României.

Având în vedere impactul pe care pandemia de COVID-19 l-a avut asupra economiei României, se preconizează că volumul creditelor neperformante va spori, dar încă nu se știe cu certitudine când se va produce și ce amploare va avea această creștere.

Pentru a face față din timp creșterii numărului de credite neperformante în sectorul bancar al României, în calitate de consilier al ministrului finanțelor propun următoarele:

1. Dezvoltarea în continuare a piețelor secundare pentru activele neperformante

În viziunea mea, acest lucru le va permite băncilor să scoată în afara bilanțurilor creditele neperformante, asigurând în același timp o protecție sporită a debitorilor. O măsură-cheie în cadrul acestui proces ar fi adoptarea propunerii Comisiei Europene privind administratorii de credite și cumpărătorii de credite.

Aceste norme ar consolida protecția debitorilor pe piețele secundare. Sunt de părere căar fi utilă instituirea unui platforme centrale de date electronice la nivelul României pentru a spori transparența pieței.

O astfel de platformă ar acționa ca un fond de date pentru piața creditelor neperformante, astfel încât să se îmbunătățească schimbul de informații între toți actorii implicați (vânzători de credite, cumpărători de credite, administratori de credite, societăți de administrare a investițiilor și platforme private pentru credite neperformante), pentru a soluționa cu eficacitate problema creditelor neperformante.

Pe baza unei consultări publice, ar urma să fie explorate mai multe opțiuni privind instituirea unei platforme de date la nivel național și să stabilească cea mai bună cale de urmat. Una dintre opțiuni ar putea fi instituirea platformei de date prin extinderea atribuțiilor bazei de date existente.

Preview document

Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 1
Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 2
Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 3
Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 4
Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 5
Raport întocmit de consilier - credite neperformante - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Raport intocmit de consilier - credite neperformante.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?