Recenzie articol - Paul Henry O'Neill, Valorile în acțiune

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1210
Mărime: 19.62KB (arhivat)
Publicat de: Ariana Enache
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Enache
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii
Universitatea "Politehnica" din Timisoara, Timisoara
Model de tema completa pentru disciplina Management, anul 2, semestrul 2, Electronica si Telecomunicatii.

Extras din referat

1. Parte introductivă

Articolul ,,Paul O’Neill: Valorile în acțiune” a fost redactat la data de 11.04.2002, de către Martha Lagance și publicat prin intermediul editurii Harvard Business School Working Knowledge (https://hbswk.hbs.edu/). Genul în care se regăsește acest articol este ,,Cercetarea în afaceri”. Structura acestui articol este următoarea: detalii succinte despre Paul H. O’Neill, siguranța în cadrul companiilor, îmbinarea publică și privată.

Pentru motivarea și crearea unor idei manageriale, prin acest articol studenților de la Harvard Business School le este prezentat un fost director executiv al companiei ALCOA, Paul H. O’Neill, care, în timpul conducerii sale (1987-2000), a mărit prin inițiativa sa profitul net al companiei de 5 ori.

De ce tema acestui articol este importantă pentru continua dezvoltare a antreprenorilor? Compania ALCOA (Aluminium Company of America), înainte de a avea un nou director executiv, era depășită din punct de vedere managerial producând diferite greșeli, astfel încât competiția reușea să preia marea parte a clienților, profitul companiei micșorându-se. Dar, o dată ce Paul H. O’Neill a preluat conducerea, acesta a reușit să elimine falimentul, totodată aducând capitalizarea sa de piață la $27 miliarde (în anul 2000). Mai mult, ALCOA a devenit cea mai sigură (dpdv al protecției muncii) companie din lume, ajungând de la cel puțin 2 accidente pe săptămână la fiecare instalație, la câteva accidente pe an. Rămâne însă de văzut cum a reușit O’Neill să realizeze aceste lucruri.

2. Rezumat indicativ

Având în vedere captarea atenției interesului tinerilor antreprenori, articolul oferă câteva informații concrete asupra rețetelor de succes al marilor companii. Astfel, analizând întrebările și acțiunile lui Paul H. O’Neill, cititorii își pot forma idei pentru viitoare organizații.

Ideea din spatele companiei ALCOA pare simplă în retrospectivă: schimbând obiceiurile privind siguranța muncii, acestea vor începe o reacție în lanț, schimbând totodată alte obiceiuri privind alte domenii. Spre deosebire de alți directori care promit să sporească profiturile și să reducă costurile, O’Neill consideră că siguranța este un indicator al progresului în schimbarea obiceiurilor din întreaga instituție. Pe măsură ce accidentele scădeau în număr, productivitatea și moralul angajaților creștea. Trebuiau înțelese de ce accidentele se întâmplau, întrucât să se studieze modul în care procesul de fabricație funcționa greșit ca apoi lucrătorii sa fie educați in privința controlului calității precum și cele mai eficiente procese de lucru. Astfel, munca angajaților devenea mai simpla și mai corecta, ducând totodată la siguranță.

După instalarea cu succes a siguranței muncii în ALCOA, lucrătorii au creat în mod natural alte obiceiuri privind sistemul de promovare, sugestii și comunicare. Spre exemplu, de fiecare dată când un lucrător era accidentat, informația ajungea din aproape in aproape la șeful instalației, care trebuia sa raporteze incidentul, creându-se apoi un plan pentru ca acel tip de accident să nu se mai repete; ca recompensă, cei care raportau erau promovați in funcție. Dacă munca la o anumita instalație se desfășura in siguranța pe o durată îndelungata, lucrătorii propuneau sugestii pentru eficacitate, preferințe ale clienților și costuri reduse, acestea fiind comunicate șefilor in același mod. La final, toate aceste obiceiuri având ca efect creșterea profitului companiei.

Preview document

Recenzie articol - Paul Henry O'Neill, Valorile în acțiune - Pagina 1
Recenzie articol - Paul Henry O'Neill, Valorile în acțiune - Pagina 2
Recenzie articol - Paul Henry O'Neill, Valorile în acțiune - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Recenzie articol - Paul Henry O'Neill, Valorile in actiune.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?