Recenzie - Within and Between-Country Value Diversity în Europe - A Typological Approach

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 933
Mărime: 95.23KB (arhivat)
Publicat de: Nicoleta A.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neculaesei A.

Extras din referat

Cele mai multe studii efectuate în interiorul unei țări sau între diferite țări s-au axat pe abaterile standard, medii de vârstă și alte metode statistice de calcul. În urma măsurătorilor s-au obținut valori diferite pentru fiecare țară în parte. Studiul luat spre analiză are drept scop stabilirea sistemului de valori pentru fiecare țară europeană în funcție de factorii interni și externi dar și în funcție de anumite analize efectuate.

O varietate de statistici au fost implementate pentru abordarea tipologică. De exemplu, profesorii în sociologie Szakolczai Arpad și Füstös Laszlo au aplicat analize discriminante și de grup pentru World Values Survey (WVS). Acesta este un proiect de cercetare globală care s-a fondat în 1981, exploatând valorile și credințele oamenilor. Asociația non profit studiază schimbarea pe care o fac oamenii în timp și ce impact are aceasta asupra mediului politic și social . Măsurile WVS monitorizează și analizează minoritățile etnice, toleranța pentru străini, sprijinul pentru democrație, atitudinea față de familie, serviciu, identitatea națională și bunăstarea subiectivă. În urma studiului efectuat de către cei doi s-au obținut zece grupuri de valori distincte.

Alți doi cercetători de naționalitate rusă, Magun Vladimir și Rudnev Misha, au utilizat distribuția statistică k pentru a clasifica populația europeană în patru grupuri bazate pe valorile Schwartz din European Social Survey (ESS). Această teorie este considerată ca fiind o extensie esențială a abordărilor cu privire la analizele comparative ale cercetării intelectuale. Un exemplu este teoria dimensiunilor culturale ale lui Hofstede . Cei doi au demonstrat că fiecare țară este heterogenă și reprezentativă pentru toate cele patru grupuri de valori care se regăsesc în populație. De asemenea, autorii au concluzionat că diferențele de valori între țările europene apar din cauza faptului că oamenii sunt distribuiți diferit între aceste grupuri.

În studiilor efectuate s-a concluzionat că valorile adiacente împărtășesc aceleași accente motivaționale și sunt, prin urmare, compatibile, în timp ce valorile care sunt mai îndepărtate unele de altele sunt mai puțin corelate sau chiar conflictuale.

O altă analiză a datelor WVS este realizată de către oamenii de știință politică Ronald

Preview document

Recenzie - Within and Between-Country Value Diversity în Europe - A Typological Approach - Pagina 1
Recenzie - Within and Between-Country Value Diversity în Europe - A Typological Approach - Pagina 2
Recenzie - Within and Between-Country Value Diversity în Europe - A Typological Approach - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Within and Between-Country Value Diversity in Europe - A Typological Approach.docx

Ai nevoie de altceva?