Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1643
Mărime: 12.02KB (arhivat)
Publicat de: Agata Giurgiu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRASOV FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA: MANAGEMENTUL DEZVOLTARII FIRMEI

Extras din referat

RISCURI ŞI AMENINŢĂRI CARE AFECTEAZĂ ACTIVITATEA AGENTIILOR DE TURISM

Agentia de turism, principalul intermediar din cadrul industriei turismului , reprezinta o societate comerciala cu rol de intermediar intre agentia economica, prestatorii directi de servicii turistice si turisti. Activitatea sa consta in organizarea, oferirea si comercializarea unor pachete de servicii sau componente alea acestora.

Dupa modul de realizare si comercializare a produselor turistice agentia de turism se imparte in doua categorii: agentie de turism tour-peratoare si agentie de turismdetailista.

Agentia de turism tour-operatoare are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari, pe cand agentia de turism detailista vinde sau ofera spre vanzare in contul unei agentii de turism tour-peratoare, pachetele de servicii sau componente ale acestora .

Riscuri care influenţează sistemul agenţiilor de turism.:

Concurenţa dintre marile agenţii de turism şi cele mai mici, ticketing-ul electronic, Internetul, noii distribuitori, integrarea marilor grupuri sunt câţiva factori de risc pentru agenţii. Aceste riscuri se accentuează în funcţie de poziţionarea puntelor slabe ale fiecărei agenţii.

Internetul constituie în prezent un important canal de distribuţie pentru produsele turistice, condus în timp real prin computer – un adevărat „substituent” pentru agenţiile de voiaj. Dacă Internetul va fi utilizat pe scară largă în acest sens, poate reduce drastic costurile de distribuţie. Ofertanţii vor avea astfel posibilitatea să elimine una dintre cele mai importante componente ale costului de distribuţie al voiajelor: costul forţei de muncă pentru persoanele care vin în contact direct cu clienţii. În prezent, mai multe companii aeriene oferă servicii de emitere electronică de bilete (British Airways, KLM, Continental, Delta, Northwest, United, şi US Airways). Biletele automate vor fi treptat retrase de pe piaţă până în 2007. De la 1 ianuarie 2007, potrivit deciziei IATA, vor fi emise doar bilete electronice.

- Dezvoltarea noilor sisteme de rezervare computerizată (SRC) şi sisteme de distribuţie (SGD) ale agenţiilor de voiaj virtuale.

- Dezvoltarea sistemelor electronice de distribuţie creează o schimbare fundamentală în domeniul marketingului. Mulţi marketeri din turism recunosc acum potenţialul Internetului ca mijloc de comunicare şi canal de distribuţie. Alte inovaţii tehnologice au facilitat distribuţia voiajelor, reducând costurile şi crescând capacitatea de răspuns. Tipăririle de bilete prin satelit (STP) permit acum intermediarilor turistici să emită bilete direct. Reţeaua electronică de livrare a biletelor (EDTN) este o altă formă de STP. Diferenţa dintre ele este aceea că furnizorul încasează comisionul prin utilizarea EDTN, în timp ce în cazul STP primeşte numai o taxă de printare.

Riscurile agenţiei de turism pot fi grupate, pe baza originii lor în: riscuri de scădere a venitului, riscuri de scădere a activităţii agenţiei, riscuri legate de pierderea funcţiei de intermediere (dezintermediere) a agenţiei şi alte riscuri.

La baza scaderii veniturilor unei agentii de turism stau atat dezvoltarea pietei turistice intr-o anumita perioada de timp, cat si politicile folosite de producatori. Ca efecte ale scaderii veniturilor se pot enumera preturile mai scazute practicate de agentii, precum si perceperea unor comisioane mai scazute.

In ceea ce priveste scaderea activitatii agentiilor de turism aceasta se datoreaza in principal inmultirii numarului de astfel de agentii, oferind in acest fel posibilitatea consumatorilor de a “alerga” de la o agentie la alta in cautarea obtinerii unor servicii cat mai satisfacatoare. Alte cauze care pot conduce la o scadere a activitatii pot fi: tehnologizarea agentiilor de turism, strategiile producatorilor, precum si noile tehnologii aparute. Concurenţa noilor distribuitori, în general asociată cu tehnologii noi legate de sistemele computerizate evidenţiază un punct slab structural al agenţiei de voiaj, care în mod normal nu are această capacitate de organizare sau de mişcare de capital şi interese.

Dintre efectele unei astfel de scaderi a activitatii putem aminti: globalizarea afacerilor , exces de capacităţi de producţie, pierderea competitivităţii.

Riscul ca agentia de turism sa nu mai poata fi un intermediar intre tour-operatori si consumatori (dezintermedierea) este dat in primul rand de folosirea internetului pe o scara din ce in ce mai larga.Majoritatea producatorilor de pachete turistice isi posteaza ofertele on-line, iar consumatorii prefera sa isi aleaga singuri destinatiile turistice, direct de pe internet, fara a mai apela la serviciile unei agentii de turism. Vânzarea electronică de bilete, distribuitorii automaţi si vânzările directe pot reprezenta cauze reale ale dezintermedierii, care duc la aparitia de noi distribuitori si noi canale de vânzare.

Alte riscuri aparute in functionarea unei agentii de turism isi au originile in recesiunile economice, criza costurilor, precum si criza productivităţii si au ca efecte crize economice latente.

Preview document

Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism - Pagina 1
Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism - Pagina 2
Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism - Pagina 3
Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism - Pagina 4
Riscuri și Amenințări care Afectează Activitatea Agentiilor de Turism - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Riscuri si Amenintari care Afecteaza Activitatea Agentiilor de Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?