Sistemul de Management al Calitatii

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Sistemul de Management al Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionescu Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Sistemul de management al calitatii

1. Importanta

Standardul ISO 9001:2000, international recunoscut este un standard generic. Obiectivul acestuia este de a stabili cerinte internationale pentru sistemul de management al calitatii in orice domeniu (producatorii, servicii, creatie). Managementul calitatii reprezinta ceea ce practica organizatiile pentru a asigura produse si servicii in conformitate cu cerintele clientilor sai. Un certificat ISO 9001:2000 dovedeste ca sistemul dumneavoastra de management al calitatii intruneste toate cerintele acestui standard international. Un sistem de management al calitatii certificat demonstreaza angajamentul dvs. pentru calitate si satisfactia clientului. Increderea in capacitatea de a produce "calitate" a unei organizatii este premiza de baza pentru o cooperare fructuoasa.

Calitatea, ceea ce inseamna calitatea proceselor si a rezultatelor, este si va fi intotdeauna un factor de competitie important, daca nu cel mai important. Cele opt principii ale managementului calitatii sunt un mijloc de a orienta compania dvs. catre telurile propuse si de a va imbunatati in mod continuu performantele.

Beneficii:

- Îndeplinirea politicii si a obiectivelor întreprinderii

- Câstigarea încrederii clientilor

- Cresterea satisfactiei clientilor

- Îmbunatatirea continua a performantei generale

- Adaptare activa si sistematica la modificarile conditiilor pietei

- Satisfactia angajatilor

- Îmbunatatirea performantei

- Transparenta si eficienta proceselor interne ale organizatiei

- Evitarea erorilor în locul corectarii lor

- Economisire de timp si bani

Cui se adreseaza?

Companiilor din toate domeniile de activitate, din orice regiune a globului, care doresc sa supuna propriile organizatii unei evaluari externe si unei comparatii de Buna Practica în raport cu concurenta.

Companiilor care doresc sa îsi îmbunatateasca performanta si competitivitatea pe piata nationala si internationala.

Principiile managementului calitatii

- Orientarea catre client

- Leadership

- Implicarea personalului

- Abordare procesuala

- Abordarea sistemului de catre management

- Imbunatatire continua

- Abordare concreta in luarea deciziilor

- Relatii reciproc avantajoase cu furnizorii

Acestea sunt principiile preluate din ISO 9001: 2000, Ghid pentru îmbunatatirea performantei. Acesta este conceput pentru a ajuta organizatiile sa se concentreze asupra aspectelor cele mai importante.

Aplicarea principiilor managementului calitatii nu numai ca aduce beneficii directe, dar asigura în acelasi timp o contributie semnificativa la managementul costurilor si riscurilor. Consideratiile managementului beneficiilor, costurilor si riscurilor sunt importante pentru organizatie, clientii acesteia si alte organisme interesate.

2 Generalitati

Adoptarea unui sistem de management al calitatii trebuie sa fie decizia strategica a unei organizatii. Intocmirea si implementarea sistemului de management al calitatii al organizatiei este influentata de necesitati diferite, obiective specifice, de produsele pe care le furnizeaza, procesele angajate, marimea si structura organizatiei. Nu este intentia acestui standard international sa impuna uniformizarea sistemului de management al calitatii sau a documentatiei.

Cerintele sistemului de management al calitatii specifice acestui standard international sunt complementare cerintelor produsului.

Acest standard international poate fi folosit de parti interne sau externe, incluzand organisme de certificare, de evaluare a capacitatii organizatiilor de a satisface cerintele clientului, reglementate sau cerinte proprii ale organizatiei.

Principiile managementului calitatii statuate in standardele ISO 9000 si ISO 9004 au fost luate in considerare pe parcursul elaborarii prezentului standard.

3 Abordarea proceselor

Acest standard international promoveaza adoptarea unei abordari bazate pe proces in dezvoltarea, implementarea si imbunatatirea eficacitatii sistemului de management al calitatii pentru cresterea satisfactiei clientului prin indeplinirea cerintelor sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Management al Calitatii.doc

Alte informatii

cuprinde un referat referitor la managementul calitatii.