Sistemul Informational in Institutiile Publice

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Sistemul Informational in Institutiile Publice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cuprins
Capitolul I - Primaria Municipiului Iasi pag. 2
Capitolul II - Sistemul informational in cadrul Primariei Municipiului Iasi pag. 4
Capitolul III – Concluzii pag. 10

Extras din document

Capitolul I

1. Primaria Municipiului Iasi

Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca.

Primaria Judetului Iasi, ca organ reprezentativ al administratiei publice in teritoriu, are ca misiune dorinta de a oferi servicii publice de calitate in domeniul administratiei publice locale.

Primaria Municipiului Iasi, ca membra a Asociatiei Muncipiilor din Romania are ca viziune satisfactia permanenta a clientilor (persoane fizice si juridice), a angajatilor, apreciati ca si colaboratori si a societatii civile, urmarind sa devina un lider regional si national.

Stabilirea strategiei Primariei Iasi, impune punctarea obiectiva a catorva obiective de perspectiva ce urmaresc: perspectiva financiara, perspectiva clientului si perspectiva proceselor interne.

Se poate vorbi, in cadrul Primariei Municipiului Iasi, despre existenta unui Serviciu Informational, care este compus la randul sau din: Biroul Administrare Infrastructura si Echipamente IT, Biroul Administrare de Date si Aplicatii Informatice, Compartiment Implementare si Dezvoltare Sisteme Informatice), acesta fiind unul dintre Serviciile direct subordonate Primarului.

Serviciul informational din cadrul Primariei Iasi:

Ca atributii ale Serviciului de Informatizare se pot mentiona: urmarirea achizitiilor publice de tehnica de calcul si aplicatii informatice, intretinerea infrastructurii de retea existente si managementul echipamentelor active, intretinerea echipamentelor IT existente, trainingul personalului Primariei Municipiului Iasi in domeniul IT, intretinerea, managementul si dezvoltarea aplicatiilor informatice in cadrul Primariei Municipiului Iasi.

Se urmareste realizarea testarii aplicatiilor informatice dezvoltate din punct de vedere functional (la nivel informatic) si colaborarea cu celelalte unitati ierarhice pentru testarea din punct de vedere al functionalitatilor specifice fiecarui departament.

Justificarea se gaseste in faptul ca fara nici o indoiala, in cadrul numeroaselor si eterogenelor elemente care alcatuiesc o organizatie, in general si sistemul sau managerial in special (mai ales intr-o institutie cu specific administrativ), o pondere majora o detin aspectele informationale ce formeaza sistemul informational. In contextul revolutiei informationale care se deruleaza cu o intensitate crescanda, impactul sistemului informational asupra functionalitatii si performantelor organizatiei se amplifica substantial.

Capitolul II

Sistemul informational in cadrul Primariei Municipiului Iasi

Informatica a deschis administratiei publice locale si centrale posibilitati nebanuite de perfectionare. Folosirea calculatoruilui electronic - <<multiplicatorul inteligentei umane>> - in administratia publica nu trebuie privita ca o alternativa optionala, ci ca o necesitate obiectiva, o strategie esentiala care sa contribuie la perfectionarea acestei activitati,

Prelucrarea electronica a datelor se impune in domeniul administratiei datorita, pe de o parte, a volumului mare de munca, iar pe de alta parte, cerintelor de informare calitativa, operativa si precisa a functionarilor publici in procesul de fundamentare si de luare a deciziilor. In prezent se vorbeste de o informatica administrativa, cu o utilitate practica deosebita. Calculatoarele sunt utilizate in retea, ceea ce permite accesul concomitent al mai multor utilizatori de la diverse niveluri la informatiile dorite.

Posibilitatile de utilizare a performantelor calculatoarelor in domeniul administratiei sunt aproape nelimitate. Pe langa perfectionarea instrumentelor de lucru creste in mod evident nivelul stiintific de interpretare si folosire eficienta a informatiilor. In consecinta, functionarul public este degrevat de un apreciabil efort fizic, avand ragaz pentru munca de conceptie, analiza si previziune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational in Institutiile Publice.doc

Alte informatii

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Specializarea Administratie Publica