Strategia concurențială - Ferrari

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3297
Mărime: 715.08KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu
Specializare: Strategii și politici de management si marketing-B4

Cuprins

  1. 1 Istoria Ferrari: 3
  2. 2 Vanzari record ale masinilor de lux in anul 2013 3
  3. 3 Grupul Fiat 4
  4. 4 Presiuni concurentiale 8
  5. 5 Analiza celor cinci forte ale lui Porter 9
  6. 5.1 Puterea Cumparatorului 9
  7. 5.2 Puterea Furnizorului 9
  8. 5.3 Amenintarile noilor intrati 10
  9. 5.4 Amenintari de substitutie 10
  10. 5.5 Rivalitatea 10
  11. 6 Ciclul de viata al produsului 11
  12. 7 Marimea companiei, comparativ cu concurenta 11
  13. 8 Slaba performanta pe pietele majore 12
  14. 9 Achizitie strategica 12
  15. 10 Produse inovatoare 12

Extras din referat

Ferrari este un producator italian de masini sport si are sediul la Maranello, Italia. Societatea a fost infiintata de catre Enzo Ferrari in anul 1929, fiind numita initial Scuderia Ferrari. La varsta de zece ani Enzo impreuna cu fratele si tatal sau au fost spectatori la o cursa de motociclete pe circuit (pista), fiind o experienta ce i-a marcat viata lui Enzo, ramas entuziasmat isi va dedica restul vietii industriei auto. In 1918 Enzo lucreaza ca "test driver" la Torino pentru o companie mica. In 1919 Enzo este angajat la C.M.N. in Milano, la inceput ca pilot de teste iar apoi ca pilot de curse. In anul 1920 Enzo termina pe locul al doilea la "Targo Florio". Aceasta a contribui la selectia si apoi lunga colaborare de 20 de ani al lui Enzo ca sef al departamentului de curse pentru "Alfa Corse". Pe data de 13 septembrie 1940 la aceeasi locatie a Scuderiei Ferrari "Auto Avio Construzzioni" construieste 2 versiuni ale Ferrari 815. Fabrica a fost bombardata in razboi pe data de 4 Noiembrie 1944, insa a fost reconstruita la scurt timp.

Ferrari are un plan ambitios de a construi un motor V12, fapt care conduce la proiectarea primului Ferrari in 1945. Scuderia Ferrari sponsorizeaza pilotii si fabricarea masinilor de curse pana in anul 1946 cand decide sa produca si autoturisme sub numele de Ferrari.

In 1956 Ferrari se transforma intr-o societate cu raspundere limitata. Baza impreuna cu toate resursele sunt fixate la Maranello, pana si la ora actuala. In 1965 Ferrari semneaza o intelegere cu grupul Fiat pin care vinde 50% din actiunile sale cu speranta dezvoltarii economice.

De-a lungul anilor, Ferrari este renumita pentru contributia permanenta in domeniul curselor, mai ales acea din "formula unu", unde are rezultate remarcabile. Pentru moment Fiat detine 56% din Ferrari, Mediobanca detine 15%, Commerzbank AG detine 10%, Lehman Brothers detine 7%, si fiul lui Enzo Ferrari, Piero detine 10%.

2 Vanzari record ale masinilor de lux in anul 2013

Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Maserati, Ferrari, Rolls-Royce, BMW, Porsche si Lexus au oferit o serie de rezultate record in 2013.

Anul 2013 a fost un an record pentru unele dintre cele mai mari marci de lux din industria auto. Maserati a realizat o crestere de la an la an cu un enorm 145%, imediat ce Fiat a prezentat noul Quattroporte si Ghibli. Mercedes-Benz a stabilit un nou record de peste 1,4 milioane de vanzari, precum si BMW, care a pronuntat peste 1,6 milioane de vehicule.

In general, SUA ramane cea mai mare piata din lume pentru autoturismele de lux. O importanta piata o reprezinta China si se observa o crestere in continua provenind din America

4

Latina si Orientul Mijlociu. Exista chiar si previziuni optimiste pentru Europa, care este de asteptat sa inceteze declinul de sase ani, in 2014, si chiar o crestere cu 2%.

Vanzarile in regiune nu vor reveni la nivelul de dinaintea crizei "in viitorul apropiat",- declara pentru Bloomberg, Philippe Varin, presedintele Asociatiei Europene a producatorilor auto.

Mai jos sunt prezentate realizarile si cifrele gigantilor din industria automobilelor de lux , care dezvaluie rezultatele lor pentru anul 2013.

3 Grupul Fiat

Preview document

Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 1
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 2
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 3
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 4
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 5
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 6
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 7
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 8
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 9
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 10
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 11
Strategia concurențială - Ferrari - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Strategia concurentiala - Ferrari.pdf

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Modele Bazate pe Portofoliu de Activități

Aceste modele au aparut în mai multe etape succesive dupa 1970, fiind împuse de modificarile care s-au produs în mediul concurential si care...

Strategia Întreprinderii

Conceptia strategica de abordare a întreprinderii se concretizeaza în trei aspecte definitorii: - desfasurarea activitatii întreprinderii pe baza...

Ai nevoie de altceva?