Structura activităților în cadrul clubului de fotbal

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1388
Mărime: 28.83KB (arhivat)
Publicat de: István S.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Activități primare

1. Logistică de intrare

Cluburile de fotbal au nevoie de jucători pentru a susține un meci de fotbal. Este nevoie de 11 jucători în teren plus rezerve respectând regulile oficiale ale fotbalului. Prin activititatea de logistică de intrare se aduc jucătorii care vor face parte din lotul care va desfășura meciurile din campionat și cupe.

Jucătorii pot fi transferați de la alte echipe ( din aceeași țară sau din alte țări ), pot fi transferați liberi de contract sau pot fi promovați din propria academie dacă clubul are una.

Acestea sunt cele 3 modalități prin care un club de fotbal se poate aproviziona cu jucători. În cazul altor industrii poate fi vorba de materii prime de tot felul, dar în cazul fotbalului este vorba de activitatea prin care clubul își asigura serviciile celor care vor intra pe teren.

Cluburile de fotbal alocă resurse importante acestei activități pentru că reprezintă un factor critic de succes. Rezultatele viitoare ale clubului sunt influențate major de modul în care se fac transferurile.

2. Operațiuni

Dacă în cazul materiilor prime este vorba de prelucrare, în cazul fotbalului procesul este și mai simplu: pregătirea jucătorilor aduși pentru a fi apți de joc. Modalitatea prin care se realizează pregătirea jucătorilor este prin antrenamente. Tipul antrenamentelor diferă foarte mult în funcție de nevoile jucătorilor și de specificul meciului.

Antrenorul principal este responsabil de antrenarea lotului de jucători în vederea meciurilor oficiale. De fapt, aici se pregătesc eroi care vor lupta în arenă în meciurile din weekend.

3. Logistică de ieșire

Clubul de fotbal este la fel ca orice altă organizație. Pentru a reuși să aducă valoare investitorilor este nevoie să aducă jucători de fotbal, să îi pregătească cât mai bine și apoi să organizeze meciuri de fotbal în care să ofere un spectacol pentru cei interesați de fotbal.

Activitatea de logistică de ieșire reprezintă meciul de fotbal organizat de club în cadrul unei anumite competiții. Fie că este vorba de un meci din campionat, fie un meci din cupa națională, fie un meci de cupă europeană.

Pentru a organiza un astfel de meci este necesar, pe lângă antrenarea jucătorilor și de detalii mai puțin sportive cum ar fi: pregătirea transmisiei TV, prezența unei ambulanțe specializate la meci, promovarea meciului, etc.

Deșfășurarea meciului de fotbal de către club este sinonimă cu desfășurarea unui spectacol de teatru pentru o trupă de artiști sau cu desfășurarea unui spectacol de circ pentru o trupă de animatori.

Meciul de fotbal este produsul de bază pentru organizația numită club de fotbal. În jurul produsului, meci de fotbal se pot construi și alte produse pe care clubul le poate comercializa.

4. Marketing și Vânzări

Un club de fotbal are două tipuri de operațiuni: cele legate de activitatea fotbalistică și cele legate de business-ul clubului. Cele două tipuri de operațiuni nu pot fi separate și nici privite singular pentru că se influențează între ele și depind unele de altele.

Prin activitățile de marketing și vânzări, clubul își dezvoltă brandul și monetizează activitățile clubului. Dacă un club este neperformant sau mediocru este din cauza lipsei de cunoștințe a managementului de a monetiza activitățile clubului.

Activitatea de marketing a clubului operează cu nivelul la care se află operațiunile fotbalistice cu scopul monetizării lor. Monetizarea activității clubului ridică nivelul clubului de fotbal prin buget de transfer mai mare, salarii mai mari, condiții mai bune de antrenament, tehnologie mai bună, etc.

Monetizarea se realizeză ca urmare a: biletelor la meci vândute, merchandising-ului, drepturi TV și sponsorizări. Din aceste activități în contul clubului intră peste 70% din veniturile totale.

Preview document

Structura activităților în cadrul clubului de fotbal - Pagina 1
Structura activităților în cadrul clubului de fotbal - Pagina 2
Structura activităților în cadrul clubului de fotbal - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Structura activitatilor in cadrul clubului de fotbal.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Metode și mijloace de realizare a pregătirii fizice individualizate a atacanților juniori de 16-18 ani în jocul de fotbal

CAPITOLUL I. ACTUALITATEA TEMEI Având la bază o concepţie simplă şi clară ca formă, dar în fond cu un conţinut foarte complex, fotbalul se...

Studiu de Caz - CFR Cluj-Napoca

INTRODUCERE Problematica studiată Orice copil, orice adolescent visează cândva să ajungă un Hagi, un Gică Popescu sau mai nou Mutu orice copil...

Rezistența aerobă la jucătorii de fotbal

REZUMAT In jocul de fotbal viteza de execuție și cea de deplasarea, mânuirea mingii, nivelul de forță al șuturilor și pasarea balonului,...

Tehnici de vânzări

Motivatia alegerii Prin comercializarea și vânzarea kiturilor de fotbal, ne propunem să aducem o schimbare semnificativă în felul în care privim...

Ai nevoie de altceva?