Studiu de Caz

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Studiu de Caz.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Best Print Services este una din cele mai importante companii de pe piata de printing autohtona, oferind servicii de tiparire profesionale beneficiarilor interni si externi, cu un portofoliu de peste 250 de clienti si o valoare a productiei ce depaseste 10.000 RON pe ora. Reteaua IT a companiei cuprinde peste 40 de echipamente din care 31 de statii de lucru în domeniu.

Situatia

Cu un parc de sisteme de operare neomogen, incluzând Windows 9x învechite, o retea necorespunzator configurata si în lipsa unei strategii IT clare, foarte multe incidente majore împiedicau buna desfasurare a activitatii. Serverul Linux folosit ca poarta pentru Internet nu facea fata cerintelor de functionalitate, securitate si mai ales fiabilitate. Mesaje spam, virusi si incidente software diverse afectau statiile din retea.

Solutia

Statiile din retea au fost upgradate la Windows XP, fara investitii majore în hardware. Ca server, s-a optat pentru Small Business Server 2003 din considerente de functionalitate în raport cu pretul scazut al solutiei.

Despre companie

Best Print Services este una din cele mai importante companii de printing pe piata româneasca. Înfiintata în 1997, firma Best Print a avut an de an o evolutie spectaculoasa, cu dublarea cifrei de afaceri în fiecare din cei 8 ani de activitate.

La ora actuala, coordonatele care pot da o idee asupra afacerii cuprind un portofoliu de peste 250 de clienti din care 75% activi, o valoare a productiei de cca 10.000 de lei noi pe ora, o acoperire de invidiat a echipamentelor de printare: 90% din timp. Se lucreaza în ritm alert, 24 de ore pe zi, în trei schimburi, pentru a acoperi cerintele unor clienti ca Mc Donalds South East Europe, Coca Cola South East Europe, Pepsi, Connex, Leo Burnett, Grafitti BBDO etc. Cea mai mare parte a firmelor importante de advertising din România îsi tiparesc materialele la Best Print.

"Anul trecut s-a cumparat o masina Heidelberg. Era a doua din lume, aici, în România. Prima era instalata în Anglia. Iar prima noastra masina de tiparit înca mai lucreaza: a împlinit 120.000.000 de copii.", spune Ionut Florescu, General Manager, Best Print Services.

Cum s-a ajuns la asemenea performante? Raspunsul oficialilor companiei a fost "prin management agresiv si executie agresiva". Înca de la început s-au facut investitii impresionante în echipamente si tehnologii de ultima ora, pentru a asigura cea mai buna calitate. De fiecare data s-au cumparat roboti de tiparit putin mai scumpi decât permitea buzunarul, mizându-se pe folosirea lor la maximul capacitatii si pe fiabilitatea acestora. Masinile nu au voie sa stea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz.doc