Studiu de Caz: Berea Ursus Premium

Referat
8.3/10 (7 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4249
Mărime: 21.20KB (arhivat)
Publicat de: Suzana Achim
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. 1. Introducere .. pag 3
  2. 2. Cerintele pietei .. pag 4
  3. 3. Indici de calitate .. pag 5
  4. 4. Vanzarea .. pag 6
  5. 5. Fabricatia .. pag 8
  6. 6. Ursus Premium .. pag 10
  7. 7. Imbutelierea si etichetarea .. pag 11
  8. 8. Contrabanda cu produse alcoolice .. pag 12
  9. 9. Promovarea produsului .. pag 13

Extras din referat

CAPITOLUL II - Cerintele pietei

Inca din anul 2000, ca urmare a cererii tot mai mari a consumatorilor romani aflati peste granite, exporturile de bere Ursus pe pietele englezesti, americane, italiene, spaniole si grecesti au crescut considerabil. Berea, cu traditie in Romania, este singurul aliment care ii face sa mai simta gustul de acasa. Ion D., aflat in urma cu doi ani pe o terasa din New York, a cerut, din curiozitate, o bere romaneasca. I s-a adus Ursus. Voiam numai sa vad daca exista bere romaneasca de vinzare in State si Ursus era singura. De ce sa nu recunosc ca am avut un sentiment de mindrie si m-am distrat cu prietenii tocmai ca acasa, a declarat. Clujeanul D. G. P. a avut si el surpriza sa o descopere in aceasta vara, in magazinele alimentare si in barurile romanesti din Manhattan.

Pretul mult mai mic fata de alte beri, dar si faptul ca era berea de capatii in orasul natal l-au facut sa bea la greu: In New York sint cel putin sase restaurante romanesti Romanian Garden, Tricolorii, Cina, Casa Romana, Harmony. La toate gasesti bere Ursus la 3 dolari, in conditiile in care pretul de restaurant al altor beri este de 5-6 dolari. Si, in timp ce majoritatea se vind la 0,33 litri, Usus se vinde la 0,5 l. Alte magazine alimentare romanesti sau est-europene comercializeaza Usus la circa 2 dolari.

Conform reprezentantilor Ursus, strategiile de pret si de comercializare a marcii de bere în afara tarii sint stabilite de catre companiile importatoare, care, insa, trebuie sa se plieze pe standardele impuse de compania producatoare.

Berea clujeana face istorie in Romania

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere de pe piata româneasca, cu o cota de piata anuala estimata la 24%. In momentul de fata detine patru fabrici de bere, cu o capacitate totala de peste trei milioane de hectolitri. Clujul este declarat a fi orasul natal al berii Ursus, fabrica de pe Calea Manastur fiind infiintata in 1878, achizitionata de SABMiller/ URSUS Breweries in 1996, iar in prezent produce 23.500 hl de bere pe saptamina.

Fabrica de bere din Cluj s-a modernizat intens de cind a fost preluata de SAB Miller/URSUS Breweries. In acelasi timp, s-a acordat o atentie sporita pastrarii stilului traditional de fabricare a berii.

Amplasarea chiar în centrul orasului integreaza fabrica de bere în viata de zi cu zi a oamenilor si în istoria Clujului, sustine ofiterul de PR al Ursus Breweries, Mirela Vasile.

În 1992, URSUS a fost acceptata în primul program-pilot de privatizare. Începind cu 1993, Ursus Pils a fost prima bere dupa reteta Pils din România, urmata în 1994 de URSUS Premium Pils, o bere care vizeaza segmentul superior al pietei.

În 1996, o data cu achizitionarea de catre South African Breweries, planurile de creare a marcii nationale Ursus au prins contur. Grupul SABMiller plc, din care face parte, este unul dintre cei mai mari trei producatori de bere din lume, cu un volum de peste 148 de milioane de hectolitri de bere înregistrat în perioada 1 aprilie 2004 31 martie 2005.

Compania este prezenta în peste 40 de tari de pe patru continente, iar in Europa, in urma cresterii consumului de bere pe cap de locuitor, cele mai bune rezultate au fost obtinute in Polonia, Rusia si România.

Firmele americane din domeniul industriei alimentare si agricultura sint interesate sa investeasca in Romania, atit direct cit si prin parteneriate cu producatori autohtoni", a spus adjunctul ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Thomas Delare.

Berea Ursus are cerere peste hotare. Povestea a pornit in Cluj-Napoca, acum 127 de ani. Pe linga Dracula si Nadia Comaneci, romanii se mai fac cunoscuti peste hotare si printr-o bere de traditie. Ursus, regele berii in Romania, a ajuns pe pietele internationale, iar clujenii au surpriza sa-si descopere berea din patria natala în tari precum Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Grecia, Marea Britanie. Poate din mindrie, poate din dor de casa, pe o terasa din New York, Ursusul a ajuns cea mai apreciata bautura.

Preview document

Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 1
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 2
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 3
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 4
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 5
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 6
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 7
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 8
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 9
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 10
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 11
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 12
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 13
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 14
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 15
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 16
Studiu de Caz: Berea Ursus Premium - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Berea Ursus Premium.doc

Alții au mai descărcat și

Elaborarea Strategiei de Marcă pentru Mărcile din Portofoliul Companiei Arctic pentru Perioada 2011-2014

Introducere Prin lucrarea de faţă “Elaborarea strategiei de marcă pentru mărcile din portofoliul companiei Arctic pentru perioada 2011-2014” s-a...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Stiluri Manageriale

Stilul de management poate fi definit prin totalitatea particularitatilor caracteristice activitatii managerului, a modalitatilor specifice de a...

Te-ar putea interesa și

Protecția Mărcii în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Această lucrare este compusă din trei capitole concentrate. Primul capitol prezintă definiţia conceptului de marcă şi conţinutul...

Analiza Swot la SC Ursus SA

ARGUMENT În economia modernă, firmele reprezintă„forta motrică” a progresului, a dezvoltă, sunt cele ce asigură necesarul de supravieţuire al...

Ai nevoie de altceva?