Studiu de Caz Management

Imagine preview
(8/10 din 8 voturi)

Acest referat descrie Studiu de Caz Management.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Daniela Corodeanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Prezentarea firmei ORANGE România.2
1.1. Domeniu de activitate.2
1.2. Misiunea firmei.2
1.3. Obiective pe termen scurt, mediu si lung.3
1.4. Valorile culturii organizationale.6
2. Pariu portocaliu pe înca un milion de clienti.8
2.1. Prezentarea situatiei manageriale.8
2.2. Structura organizatorica a companiei.9
2.3. Efectele înregistrate în activitatea firmei.10
2.4. Solutia propusa de grup.11

Extras din document

1.1. Domeniu de activitate

În aprilie 1994, îsi face aparitia pe piata telefoniei mobile din Marea Britanie Orange, având un obiectiv bine definit: sa devina leader în telecomunicatia mobila. În mai 2000, France Telecom a cumparat compania Orange din Marea Britanie si a decis ca acesta sa fie numele grupului sub care sunt reunite activitatile sale de comunicatii mobile. Brand-ul Orange are în prezent peste 57 milioane de clienti, operând în 17 tari. Pe 5 aprilie 2002 aceasta firma se lanseaza si pe piata româneasca, Dialog si Alo devenind Orange.

1.2. Misiunea firmei

Orange este ceea ce suntem si ceea ce facem, în fiecare zi

În lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distante, care vorbesc limbi diferite si au moduri de viata diferite. Dar toti au ales acelasi lucru: sa comunice asa cum simt, sa priveasca cu deschidere si optimism spre viitor. Pe toti îi apropie Orange, indiferent daca traiesc în Marea Britanie, Franta, Israel, Hong Kong, Elvetia, Australia sau România.

Creativitatea, îndrazneala, dinamismul, deschiderea, grija pentru detalii, consecventa definesc Orange în tot ce face. Orange înseamna schimbarea tiparelor si dezvoltarea în continuare pentru a oferi servicii de calitate, inovatie si transparenta.

În ceea ce face, Orange România, va contura în fiecare zi mai clar acest univers si beneficiile pe care le aduce. Orange ne invita sa experimentam si sa avem încredere ca împartasim aceeasi convingere: viitorul este într-adevar senin. În aceasta consta misiunea Orange, ratiunea sa de a fi în raport cu principalii ei parteneri, clientii.

1.3. Obiective pe termen scurt, mediu si lung

Obiectivele dau o imagine concreta asupra orientarii generale a firmei, în functie de scopul urmarit si misiunea organizatiei. În vederea atingerii performantelor organizationale, acestea trebuie sa fie bine structurate si concretizate în actiuni specifice. Obiectivele Orange pentru România corespund celor la nivel international, prezentând si unele elemente specifice.

Principalele obiective se refera la: mentinerea si dezvoltarea pietei, inovarea, productivitatea, profitabilitatea, performantele managementului si dezvoltarea firmei, responsabilitati publice.

Mentinerea si dezvoltarea pietei

Orange România continua strategia de extindere a retelei de magazine proprii prin deschiderea în fiecare luna a unui nou Orange shop. În acest sens mentionam atingerea obiectivului de dezvoltare în localitati precum: Pitesti-07 februarie 2005, Timisoara-27 aprilie 2005, Deva-15 iunie 2005, Miercurea Ciuc-28 iulie 2005, Satu Mare-24 octombrie 2005, Piatra Neamt-1 noiembrie 2005, reprezentând cel de-al 24-lea magazin din reteaua proprie de distributie din tara. La data de 7 decembrie 2005, a fost inaugurat noul centru al Serviciului Clienti Orange din Bd-ul Dimitrie Pompei nr.9. Principiul dupa care functioneaza orice Orange shop este accesul rapid si usor la cele mai bune servicii de vânzare si asistenta. Aici clientii pot obtine consultanta la alegerea planurilor tarifare si serviciilor Orange, pot cumpara produse Orange PrePay, pot plati factura si pot beneficia de avantajele oferite de programul Orange Thank You. Strategia Orange este de a face tehnologia accesibila tuturor clientilor sai, prin produse si servicii simple si usor de utilizat. De aceea, în fiecare Orange shop exista un Phone Expert care ofera clientilor asistenta legata de functionalitatile telefonului mobil si de utilizarea serviciilor Orange.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Management.doc