Succesul în Afaceri

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6242
Mărime: 78.28KB (arhivat)
Publicat de: Simona Buzatu
Puncte necesare: 9
Universitatea din Pitesti, Facultatea de Stiinte Economice Specializarea Management

Cuprins

  1. Principalii factori ce pot influenta afacerea 3
  2. 1. Gradul de motivare 3
  3. 2. A fi cu picioarele pe pamant 4
  4. 3. Cat de mult iti place sa-ti conduci afacerea 5
  5. 4. Flexibilitatea 5
  6. 5. Canalizarea eforturilor 6
  7. 6. Capacitatea de a face ceea ce trebuie 6
  8. 7. Suportul familiei 7
  9. 8. Initiativa personala 7
  10. 9. Compatiblitatea cu partenerii 8
  11. 10. Prevederile legale 8
  12. 11. Impresia pe care le-o creati celorlalti 9
  13. 12. Cunoasterea produsului 10
  14. 13. Contactele cu furnizorii si distribuitorii 10
  15. 14. Sunteti ordonat? 11
  16. 15. Gradul de familiarizare a consumatorilor cu produsul sau serviciul oferit 11
  17. 16. Unicitatea produsului 12
  18. 17. Conditiile oferite clientilor 12
  19. 18. Concurenta 13
  20. 19. Capitalul initial necesar 13
  21. 20. Profitul potential 14
  22. 21. Locatia afacerii 15

Extras din referat

15 REGULI PENTRU SUCCESUL ÎN AFACERI 15

Principalii factori ce pot influenta afacerea

Care este principalul factor de reusita in afaceri? Raspunsul este unul singur – dvs. insiva, cu personalitatea dvs. complexa definita de aptitudini, vise si deziderate. Dvs. sunteti singurul care puteti face ca afacerea sa mearga.

Chiar daca exista in oras o suta de pizerii, dvs. puteti fi capabil sa deschideti una noua, care sa se bucure de succes, daca oferiti un produs de calitate, stiti cum sa-l vindeti pentru a avea profit si sunteti gata sa faceti orice pentru a va multumi clientii. Pe de alta parte, este posibil sa aveti un nou produs minunat, intr-un domeniu fara concurenta, dar daca nu aveti cunostintele si initiativa necesare, este posibil ca acesta sa nu apara niciodata pe piata.

Citind materialul urmator va puteti evalua sansele de succes, dar, in acelasi timp, va veti analiza propria persoana in rolul de intreprinzator, caci in micile afaceri intreprinzatorul este mai important decat produsul. La fel ca majoritatea celor ce-si doresc o afacere proprie, probabil ca ati citit statistici care afirma negru pe alb ca sansele de esec sunt mult mai mari decat cele de succes.

In general, este adevarat. In Statele Unite, in fiecare luna sunt inregistrate peste 50.000 de noi firme, dintre care majoritatea esueaza. Daca folositi insa acest articol pentru a analiza in mod obiectiv factorii ce pot influenta sansele dvs. de succes, veti capata o arma puternica in aceasta lupta: cunoasterea. Ignoranta este periculoasa, caci situatiile neprevazute care intrerup mersul firesc al lucrurilor conduc adesea la reactii nepotrivite.

Puteti afla cat de pregatit sunteti pentru a porni o afacere si care sunt punctele dvs. slabe si domeniile despre care nu aveti suficiente cunostinte, avand astfel sansa de a apleca balanta in favoarea dvs. In continuare va prezentam principalii factori ce va pot influenta afacerea.

1. Gradul de motivare

Samuel P. era instalator, avand un mic atelier intr-un orasel din Oregon, S.U.A. Pasiunea sa era echitatia, fiind proprietarul a doi cai de curse. Adesea el intampina dificultati din cauza potcoavelor de slaba calitate. In momentul in care a descoperit ca in intreaga regiune nu exista nici un atelier de fierarie care sa faca potcoave bune, i-a venit in minte ideea de a se ocupa el insusi de aceasta afacere. Dar Samuel se cunostea bine: de multe ori, in trecut, datorita timiditatii si atitudinii sale pesimiste, pierduse o serie de oportunitati.

Acum insa era hotarat sa reuseasca si a facut ceea ce nu mai incercase niciodata: si-a taiat toate puntile de retragere si a pornit la drum. A vandut atelierul, s-a mutat cu intreaga familie in alt stat si s-a angajat intr-o fierarie pentru a dobandi experienta necesara. Samuel era hotarat sa reuseasca in noua sa viata. Timp de un an a lucrat ca ucenic, invatand tot ce se putea.

Apoi si-a deschis propria afacere intr-o regiune in care existau o multime de ranch-uri. Primele sase luni a oferit servicii de potcovarie gratuite, facandu-si reclama si castigand o groaza de clienti fideli.

Acest om a avut cea mai puternica motivatie, el considerand ca nu exista o alta solutie decat succesul. Bineinteles, acest tip de incredere in propria soarta poate prezenta si riscuri. De aceea un anumit grad de flexibilitate este necesar, pentru a putea modifica din mers unele aspecte. Dar conteaza, in primul rand, cat de motivat si hotarat sunteti sa reusiti si acesta este unul dintre cei mai puternici factori de succes.

2. A fi cu picioarele pe pamant

Denis si Gary si-au folosit economiile pentru a cumpara un magazin de sandwich-uri extrem de popular, situat in imediata apropiere a unei mari universitati de pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Proprietarul anterior condusese afacerea timp de 12 ani si a petrecut o saptamana invatandu-i pe cei doi tineri care este mersul lucrurilor. El s-a oferit sa le stea la dispozitie si in continuare cu sfaturile si experienta lui, dar Denis si Gary au considerat ca nu au nevoie si ca se vor descurca pe cont propriu.

S-au straduit din rasputeri, dar nu aveau cum sa cunoasca toate micile trucuri pe care fostul proprietar le invatase de-a lungul anilor. Ei nu stiau sa-si pregateasca din timp ingredientele pentru a face fata perioadelor de varf, astfel incat sandwich-urile sa fie la fel de proaspete si apetisante. Nu stiau nici cum sa-si coordoneze livrarile cu ale magazinelor din vecinatate pentru a obtine rapiditate si discounturi din partea furnizorilor. Sau cum sa-si motiveze angajatii cu jumatate de norma (in general studenti din campus), oferindu-le bonusuri si prime pentru performanta.

De aceea, au ajuns sa munceasca pana la extenuare, in timp de profitul era intr-o continua scadere. Dupa un an au fost nevoiti sa vanda in pierdere restaurantul, in tot acest timp neapeland nici macar o data la sfatul fostului proprietar. Mandria lor prosteasca de a dovedi ca se descurca pe cont propriu le-a jucat o festa urata. Bunul simt ar fi trebuit sa le dicteze sa profite de experienta celui de la care achizitionasera restaurantul.

O alta mica intreprinzatoare, Sheila, a procedat cu totul altfel. Ea conducea o firma de tehnoredactare computerizata in Phoenix, munca sa constand in principal in editarea rapoartelor diferitelor societati industriale. Acestea pretindeau ca lucrarile sa fie compostate pe margine pentru a fi indosariate. Cand Sheila a realizat cat timp ii ia sa gaureasca paginile, ea a petrecut o dupa-amiaza intreaga sunand la toti furnizorii de produse de papetarie din zona, pana a gasit unul care oferea hartie gata compostata, la un pret doar cu putin mai ridicat. Si s-a grabit sa colaboreze cu el. O decizie de bun simt…

3. Cat de mult iti place sa-ti conduci afacerea

Thomas s-a gandit ca ar fi o idee buna sa-i aprovizioneze cu diverse marfuri pe locuitorii insulelor de pe coasta statului Maine, cu ajutorul unui mic vas. El a cumparat o ambarcatiune si a pus afacerea pe picioare, numai ca a aparut o problema: Thomas avea rau de mare, chiar si cand apele erau perfect linistite. El nu a vrut insa sa abandoneze si a continuat livrarile, insa starea sa de spirit s-a schimbat, a devenit morocanos si nepoliticos, pierzand o groaza de clienti. In final, a reusit sa-si vanda barca (in pierdere), deschizandu-si un magazin de produse marine. Thomas s-a consolat cu paguba, simtindu-se usurat ca nu mai este nevoit sa navigheze.

La fel ca multor viitori intreprinzatori, lui i-a placut ideea, dar nu a fost in stare sa se impace cu punerea ei in practica. Ganditi-va bine la toate aspectele concrete pe care le implica derularea afacerii pe care v-o doriti. S-ar putea sa descoperiti, la fel ca Thomas, ca exista lucruri pe care nu puteti sa le faceti.

Preview document

Succesul în Afaceri - Pagina 1
Succesul în Afaceri - Pagina 2
Succesul în Afaceri - Pagina 3
Succesul în Afaceri - Pagina 4
Succesul în Afaceri - Pagina 5
Succesul în Afaceri - Pagina 6
Succesul în Afaceri - Pagina 7
Succesul în Afaceri - Pagina 8
Succesul în Afaceri - Pagina 9
Succesul în Afaceri - Pagina 10
Succesul în Afaceri - Pagina 11
Succesul în Afaceri - Pagina 12
Succesul în Afaceri - Pagina 13
Succesul în Afaceri - Pagina 14
Succesul în Afaceri - Pagina 15
Succesul în Afaceri - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Succesul in Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Strategii de comunicare în instituția publică

1. Organizarea şi funcţionarea organizaţiei publice 1.1. Identificarea institutiei – PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI Municipiul Vaslui este o...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Formula succesului

Succesul înseamnă fericire. De fapt, toate formele de succes, inclusiv cel în afaceri, nu sunt altceva decât încercarea unei persoane de a obţine...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Modalități de lansare a unei afaceri de succes

INTRODUCERE Lansarea unei afaceri noi este motorul economiei și contribuie la creșterea și dezvoltarea ei. Chiar dacă întreprinderile mici și...

Franchisingul - Garanție a succesului în afaceri

De-a lungul timpului afacerile au avut o dezvoltare mai accentuată sau mai redusă datorită unor numeroşi factori. Originea afacerilor se pierde în...

Internet Banking - Implementarea și Administrarea unei Afaceri Electronice

1. NOŢIUNI INTRODUCTIVE 1.1. Societatea informaţionalã – concept, tendinţe. Trecerea de la era industrialã la era informaţionalã. Încã de la...

Etica Afacerilor - Condiție a Dezvoltării Întreprinderii

INTRODUCERE Lucrul pe care clienţii l-au pus întotdeauna pe prim loc în lumea vînzărilor este încrederea. De foarte multe ori, motivul principal...

Investiția - condiția esențială a succesului în afaceri

Argumentare Am ales aceasta tema in speranta descoperirii unor noi metode de a patrunde in lumea intransigenta a afacerilor. Conditia esentiala a...

Planul de Afaceri - Cheia Succesului în Afaceri

INTRODUCERE Actualitatea temei. În prezent societatea se află la o etapă de dezvoltare economică cînd numărul persoanelor întreprinzătoare este...

Afacerea - resursele ei potențiale și succesul în afaceri

1. RESURSELE POTENŢIALE ALE UNEI AFACERI Afacerea are definiţii diverse, unele ţinând cont de finalitatea ei pur economicã altele, punând accent...

Planul de Afaceri - Cheia Succesului în Afaceri

LISTA ABREVIERILOR 56 INTRODUCERE Actualitatea temei. În procesul conducerii întreprinderilor se întîlnesc, zilnic, situaţii care impun...

Ai nevoie de altceva?