Tehnici de evaluare a riscurilor in organizatiile industriale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici de evaluare a riscurilor in organizatiile industriale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Capitolul 1: DESCRIEREA FIRMEI

Societatea comercială S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a fost înființată la data de 11.01.2011, făcându-se autenticitatea și rezervarea denumirii privind disponibilitatea firmei numarul 3476, fiind înregistrată la ORCMB sub J40/130/2011, CUI RO 27882919.

S.C. Robtrans Expedition S.R.L. este o societate cu răspundere limitată care își desfășoară activitatea potrivit legislației române privitoare la societățile comerciale cu răspundere limitată și a prevederilor prezentului act constitutiv.

Sediul societății este în București,strada Uioara,numărul 3, bloc M2 ,sc.5, apartament 176, sector4, iar punctul de lucru deschis este la aceeași adresă. Telefonul/faxul firmei este 0214510343, E-mail: robtransexpedition@yahoo.com.

La înfiintâțare capitalul social a fost de 2.000.000 lei divizat în 20 de părți sociale în valoare de 1.000.000 lei fiecare, subscris în asociați astfel: Dumitrescu Jan-10 părți sociale și Dumitrescu Marioara-10 părți sociale.

Adunarea Generală a Asociaților este organul de conducere al societății, care decide în toate problemele activității acesteia.

Funcționarea societății comerciale S.C. Robtrans Expedition S.R.L se face în conformitate cu prevederile statului social și cu respectarea legislației române în vigoare.

Domeniul principal de activitate al societății il reprezinta CAEN 494 “Transporturi rutiere de mărfuri și servicii de mutare”.

S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a luat naștere ca urmare a preluării S.C. JD Expedition Trans S.R.L., și continuării domeniului principal de activitate - transporturile rutiere de marfă.

S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost înființată la data de 06.02.2007, număr de ordine în Registrul Comerțului J40/2286/2007, CUI RO 20974942 cu sediul social in Bucuresti, Str Uioara, nr. 3, Bl M2, Sc. 5, apt. 176, sector 4.

S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost o societate cu răspundere limitată care își desfășura activitatea potrivit legislației române privitoare la societățile comerciale cu răspundere limitată și a prevederilor prezentului act constitutiv.

Domeniul principal de activitate al societății îl reprezintă CAEN 494 “Transporturi rutiere de mărfuri și servicii de mutare”.

Societatea are următorul obiect principal de activitate: CAEN 4941 “Transporturi rutiere de mărfuri”.

Adunarea Generala a Asociaților este organul de conducere al societății, care decide în toate problemele activității acesteia.

Funcționarea societății comerciale S.C. JD Expedition Trans S.R.L se face în conformitate cu prevederile statului social și cu respectarea legislației române în vigoare.

În primul an de evoluție, firma S.C JD Expedition Trans S.R.L. , a deținut cinci camioane Scania în leasing pe o perioadă de cinci ani.

În anul 2007 afacerea a început să se dezvolte treptat, având în vedere că piața mergea foarte bine, firma și-a permis să mai cumpere cinci camioane Scania tot în leasing. La acea vreme agricultura era bogată (camioanele aveau bene de cereale), și atunci transportul se desfășura fără probleme, existând destul de multe contracte de onorat .

Ajungând în anul 2008 firma începe să fie marcată de situația economică dificilă la nivel mondial. Cu toate acestea, firma a reușit să se mențină pe piață, onorând plățile la termen, față de alte firme transportatoare care și-au închis activitatea.

La data de 03.04.2008 sediul firmei s-a mutat în Municipiul Ialomita, localitatea Slobozia, având numărul de înregistrare J21/126/2008.

Cu timpul încasările au scăzut iar firma a început să meargă în declin, iar plățile nu au mai putut fi efectuate la termen. Astfel, ratele de leasing nu au mai putut fi achitate la termen iar Banca a început să aplice penalități, costul ratelor a început să crească iar firma nu a mai putut face față cu plățile.

Crescând din ce în ce mai mult datoriile, firma a încercat să facă o evaluare a situației financiare și a considerat că cel mai bine ar fi să renunțe la o parte din camioane dându-le înapoi la firma de leasing.

Odata cu renunțarea la mașini, veniturile firmei au scăzut. Firma a fost nevoită să ia măsuri pentru redresare și atunci numarul de salariați a fost diminuat, sediul de birou a fost și el schimbat cu unul mai puțin costisitor, iar cheltuielile curente au fost și ele reduse.

Dupa 3 ani de criză financiară majoră, societatea a rămas cu 2 camioane ieșite din leasing. Datorita acumulări datoriilor foarte mari către terțe societăți comerciale firma nu mai putea face față, nu mai putea funcționa și atunci s-a decis închiderea ei, apărând S.C. Robtrans Expedition S.R.L. .

Societatea S.C Robtrans Expedition S.R.L. preia camioanle și datoriile de la S.C. JD Expedition Trans S.R.L..

La înființare, firma, S.C. Robtrans Expedition S.R.L., a cumpărat încă două camioane DAF.

În anul 2011 S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a deținut mai multe contracte de prestări servicii transport cu mai multe societăți comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agricom Borcea S.A. , S. C. Concordia Agro S.R.L., etc.

În anul 2012 S.C Robtrans Expedition S.R.L. a deținut mai multe contracte de prestări servicii transport cu mai multe societăți comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agrigel S.R.L., S.C. Andrei Trans S.R.L., S.C. Auto Media Ziv S.R.L, etc.

Societatea a efectuat în principal transportul rutier de mărfuri la nivel național, dar și la nivel internațional. Pentru efectuarea transportului internațional este necesar ca marfa transportată să fie asigurată la o societate de asigurări din România sau din Uniunea Europeană.

Pe parcursul anului 2012, printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor, unul dintre asociați a cesionat părțile sociale către celălalt. Astfel firma are un singur asociat cu puteri depline și un singur administrator.

În prezent firma își continuă activitatea în domeniul transporturilor deținând mai multe contracte de prestări servicii- transport marfă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de evaluare a riscurilor in organizatiile industriale.docx

Bibliografie

- http://www.unibuc.ro/prof/scradeanu_d/docs/2014/mai/20_18_52_14managementulRISCULUI.pdf
- http://www.ub.ro/files/scim/Managementul-Registrul_riscurilor.pdf