Tendinte in Distributie

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest referat descrie Tendinte in Distributie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Management, Economie

Cuprins

Tendinte din Sfera Distributiei Marfurilor
Amploarea Sistemelor de Distributie Verticala
Amploarea Sistemelor de Distributie Orizontala
Amploarea Sistemelor de Distributie Cu Mai Multe Canale
Distributia Prin Canale Multiple in Sectorul Serviciilor Financiare

Extras din document

CONTRACTUAL

Un astfel de sistem este rezultatul integrÎrii, pe baze contractuale, a programelor diferitilor producÎtori si distribuitori independenti, cu scopul de a obtine cresterea economiilor sau cresterea volumului de vânzÎri într-o mÎsurÎ mai mare decât ar fi putut realiza pe cont propriu. R. Johnston si P.R. Lawrence numesc un astfel de sistem: “asociere în scopul creÎrii de valoare adÎugatΔ. SDV-urile contractuale au cunoscut cea mai mare extindere în ultimiii ani, acest proces fiind extrem de semnificativ pentru economia contemporanÎ.

Aceste sisteme sunt de 3 tipuri:

1) Lanturile voluntare finantate de angrosisti

Angrosistii creeazÎ lanturi voluntare de detailisti independenti cu scopul de a-i ajuta pe acestia sÎ facÎ fatÎ concurentei impuse de marile lanturi de distributie. Angrosistul elaboreazÎ un program prin care se urmÎreste standardizarea practicilor comerciale ale detailistilor independenti si obtinerea unor economii din procesul de aprovizionare, care sÎ permitÎ grupului respectiv sÎ concureze eficient cu lanturile de distributie.

2) Cooperativele de detailisti

Detailistii se pot reuni din proprie initiativÎ, într-o unicÎ entitate de afaceri cu, cu scopul de a desfÎsura activitatea de desfacere a mÎrfurilor cu ridicata si chiar de productie. Activitatea de aprovizionare si publicitate se desfÎsoarÎ si, respectiv, se planificÎ la nivelul cooperativei. Profiturile se repartizeazÎ membrilor în raport cu achizitiile efectuate de acestia. Detailistii care nu sunt membrii ai cooperativei pot si ei cumpÎra prin acest sistem fÎrÎ însÎ a participa la repartizarea profiturilor.

3) Organizarea în sistem fransizÎ

Membrul unui canal de distributie, denumit fransizor, poate executa singur o serie de operatii ale procesului de productie-distributie. În ultimii ani, acest sistem a cunoscut cea mai rapidÎ extindere în domeniul comertului cu amÎnuntul si, desi ideea originalÎ este mai veche, unele forme ale fransizei sunt destul de noi. Pot fi deosebite, astfel, 3 tipuri de fransizÎ.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tendinte in Distributie.doc