Analiză ciocolata Heidi

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2207
Mărime: 170.27KB (arhivat)
Publicat de: Alistar Stan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Cap. 1 – alegerea produsului - Heidi dark intense 1
  2. Cap. 2 – Pozitionarea produsului 5
  3. Cap. 3 – prezentarea pietei si a concurentilor 5
  4. Cap. 4. Analiza comparativa Heidi- Anidor 7
  5. Concluzii 9
  6. Bibliografie: 10

Extras din referat

Cap. 1 – alegerea produsului - Heidi dark intense

Ciocolata este un un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servită de obicei sub forma de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie.

Inca din epoca aztecilor ciocolata era recunosuta ca un aliment foarte hranitor. De-a lungul timpului au avut loc demonstratii si dizertatii care au pus in evidenta faptul ca ea este nutritiva.

Cu mult timp in urma, ciocolata era considerata mult mai pretioasa decat aurul. Chiar si in prezent ea este asociata cu luxul si delectarea, fiind probabil cel mai iubit aliment dulce de pe pamant. Cu greu ne putem imagina o persoana careia sa nu-i fie pe plac, avand in vedere ca exista atat de multe forme si sortimente.

Datorita pretului sau, ciocolata ajunge la toate clasele sociale, dar asta nu inseamna ca este un aliment de folosinta curenta ; totodata, ciocolata nu reprezinta pentru omul modern o sursa principala de energie si, cu atat mai putin una exclusiva.

Continutul de cacao din ciocolata de peste 50 % indica faptul ca avem de a face cu un produs bogat in cacao si mai putin incarcat cu zahar. Deci se poate spune ca exista 2 tipuri de iubitori de ciocolata : cei care cauta gustul dulce si cei care vor sa simta cat mai mult gustul de cacao, optand pentru cele cu peste 70 % cacao. Varianta dulce se poate gasi cu lapte, migdale sau cu crema de fructe. Dar adevaratul amator este cel care prefera o ciocolata neagra.

Heidi Chocolats Suisse a fost infiintata in Romania in anul 1994, fiind primul producator strain de ciocolata de pe piata autohtona. Compania mama, Confiseur Laderach, este cel mai important producator elvetian de specialitati proaspete din ciocolata. Heidi are o cota de piata de 6,5% si este in prezent lider in segmentul premium. Potrivit oficialilor Heidi, piata romaneasca a ciocolatei se ridica la 80-100 milioane dolari, din care segmentul premium reprezinta 12%, romanul consumand in medie 1,5 kg de ciocolata pe an, comparativ cu 10 kg/an in Elvetia.

Heidi a lansat pe piata romaneasca o gama speciala de ciocolata, Intense, un produs super premium cu un gust mai intens si un gramaj redus, de 80 de grame. Gustul noii ciocolate este diferit de celelalte tipuri de ciocolata Heidi, noul produs fiind disponibil in trei variante: Intense Cappuccino (ciocolata alba cu o crema bogata in cafea naturala), Intense Hazelnuts (ciocolata plina de alune sfaramate si proaspete, prajite intens si caramelizate) si Intense Dark (ciocolata amaruie cu 75% cacao in compozitie).

Compania dispune de o fabrica in comuna Pantelimon, cu o capacitate anuala de productie de 3.000 de tone, investitiile realizate aici totalizand circa 3 milioane dolari. Heidi detine si o fabrica de lapte la Timisoara, care asigura aceasteia materie prima pentru fabrica de langa Bucuresti. Compania a exportat anul trecut circa 5% din productie, in Ungaria si Republica Moldova, dar realizeaza export si catre compania-mama din Elvetia, care re-exporta apoi produse catre piete precum SUA sau Asia.

Spre deosebire de toti ceilalti competitori, Heidi Chocolats Suisse utilizeaza o singura marca, concentrata exclusiv pe segmentul premium. Portofoliul Heidi este structurat de sub-branduri, dar ele nu trec granitele segmentului, asa cum face Poiana Senzatii, iar compania pare sa isi ia in serios rolul de ciocolatier elvetian cu adevarat pasionat de munca lui, evitand sa intre in segmentele inferioare de dragul unei cote mai mari de piata. Alaturi de gesturi precum deschiderea de ciocolaterii, dedicarea pentru calitate superioara (si limitarea implicita la segmentul premium) este cea care confera credibilitate sloganului Heidi Passion pour chocolat, si confera unui producator in masa o aura de jucator de nisa.

Heidi Chocolat este în prezent unul dintre brandurile preferate de ciocolată premium, produsele sale fiind exportate in 35 de pieţe străine, pe 6 continente.

Creşterea sa pe aceste pieţe este rezultatul unei combinaţii de succes între lansarea noilor linii de produse de la Heidi, care disting brandul ca un inovator în termen de produse şi reţete, şi campania sa de comunicare, care include o nouă identitate vizuală.

În prezent, compania are mai mult de 300 de angajaţi şi se extinde constant în noi teritorii din toata lumea.

Heidi Dark Intense are o personalitate aparte, puternica si dedicata. Cu un pas inainte in prepararea retetelor de ciocolata amaruie, Heidi combina la perfectiune boabele de cacao prajite cu note florale de vanile, transformand aromele amarui-acidulate ale ciocolatei cu continut mare de cacao intr-o experienta a gustului tandra si catifelata

In aceasta lucarea vom vorbi despre Heidi DARK INTENSE, tableta de ciocolata amaruie cu 75 % cacao din gama de produse DARK de la Heidi.

Cronologie :

1993- Vizionarul ciocolatii elveţiene, Rudolf Laederach şi alţi doi investitori :Massimo Palumbo şiKonrad Hefner, decid că o investitie tip greenfield in apropierea Bucurestiului va fi punctul de plecare al afacerii dulce.

1994- ciocolata delicioasa cu crema de alune si realizata cu cele mai bune ingrediente importate din elvetia devine un succes instantaneu.

1996- primele tablete iesite din fabrica din Pantelimon sunt setate sa cucereasca pofta fiecarui cumparator. De asemenea, in acest an heidi lanseaza prima editie speciala de Craciun cu scortisoara si cu ciocolata alba.

1997- primele figurine de Craciun sunt lansate, utilizand matrite Laederach si ciocolata elvetiana. Sarbatorile de iarna incep sa devina o celebrare mai fericita.

1998- Heidi Pralinetti aduc eleganta pietei romanesti de ciocolata.

1999- gustul si textura ating un nou nivel al excelentei ciocolatei. Trufele Heidi devin una din cele mai bune alegeri pentru cumparatorii romani si internationali.

2000-tabletele cu cappuccino si Amaretto ajung repede unele din cele mai iubite sortimente de ciocolata disponibile. Succesul de piata devine principalul factor care conduc firma spre extindere. Heidi acum se bucura de un real success in tara natala Romania.

2002- In acest an Heidi isi extinde gama cu un sortiment nou : cicolata neagra.

2004-2006- firma se specializeaza pe mai multe produse si mai sofisticate, incepe sa le ofere clientilor o mare varietate de produse noi.

2008- acest an a marcat explozia unei dezvoltari internationale. Pentru a face fata cererii in crestere a consumatorilor din toata tarile, Heidi isi reinventeaza imaginea, ambalajul, logo-ul si sloganul. « Pasiune pentru ciocolata » devine « latura de ciocolata a vietii « succesul produselor Heidi incurajeaza grupul Laederach sa devin actionar majoritar al firmei Heidi si incepe sa exporte ciocolata in ppeste 32 de tari.

Preview document

Analiză ciocolata Heidi - Pagina 1
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 2
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 3
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 4
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 5
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 6
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 7
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 8
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 9
Analiză ciocolata Heidi - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Ciocolata Heidi.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Activității de Marketing a Unei Firme

Introducere Marketingul semnifică o nouă imagine a orientării, organizării și desfășurării unei activități economice. Orice activitate economică...

Analiza comparativă a comunicării de marketing Milka vs Primola

PARTEA I Elemente definitorii ale pietei produselor din ciocolata 1. Caracterizare generala 1.1. Capacitatea pietei Piata ciocolatei este...

Analiza Pieței Produsului Kinder

I Descrierea produsului a) Scurt istoric al produsului la nivel mondial şi naţional - Ferrero Principalul protagonist in dezvoltarea Grupului...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiul Comportamentului Consumatorului de Produse Heidi pe Piața Locală

Capitolul I Studiul comportamentului consumatorului 1. Comportamentul consumatorului Comportamentul de cumpărare al consumatorului, ca domeniu...

Diversificarea Produselor Heidi Chocolate

Capitolul I : Prezentare generala “Heidi Chocolate SA” 1.1.Prezentarea generala a firmei Heidi Chocolaet SA a fost fondata in anul 1994 de catre...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Milka și Heidi

I. Elementele definitorii ale pietei ciocolatei 1.Caracterizare generala Istoria ciocolatei incepe inca din 250-900 I.H., cand maiasii utilizau...

Piața ciocolatei

SCURT ISTORIC. DRUMUL CIOCOLATEI Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul...

Evaluarea Calității Senzoriale a Produsului Ciocolată

Cap. I INTRODUCERE Obiectivul principal al acestei lucrări este efectuarea analizei senzoriale a ciocolatei. În vederea atingerii obectivului...

Heidi versus Milka

Cap I Caracterizarea pozitiei marcilor Heidi si Milka pe piata produsului ciocolata 1.1. Caracterizare generala Heidi Heidi Chocolats Suisse...

Strategie de marketing - ciocolata Milka

Capitolul 1- Produsul 1.1 Definitie Dicţionarul explicativ al limbii române defineşte „ciocolata” ca fiind: = Preparat comestibil făcut...

Heidi - miniplan promoțional

1.Povestea domnului Laderach TALENT. În anii ’50, în orăşelul Enenda, la poalele Alpilor, tânărul Rudolf Laderach se afla la începutul drumului...

Ai nevoie de altceva?