Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN

Referat
9.4/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2295
Mărime: 10.83KB (arhivat)
Publicat de: Alida Croitoru
Puncte necesare: 6

Extras din referat

La ce va ganditi prima data cand vreti sa cautati ceva pe Internet? La Google, la Yahoo, poate la MSN? Sau ati descoperit un motor de cautare mai bun, dar mai putin cunoscut in comparatie cu cei trei giganti care isi disputa dreptul de a fi primii la care apelati atunci cand cautati ceva?

Ei bine, veste proasta este nu mai este cazul sa aveti un preferat, pentru ca in general toate motoarele de cautare au ajuns sa fie aproape la fel de bune in ceea ce priveste relevanta.

Evident ca Google are o pagina mai simpla, ca Yahoo isi integreaza cautarea in Yahoo Messenger, asa ca pana la urma daca preferati un motor de cautare sau altul este din ratiuni pur estetice.

Vestea buna este ca de acum batalia cautarilor se va duce pe alte criterii. Si unul dintre acestea este vizualizarea. In curand cel mai bun motor de cautare va fi cel care va va putea spune nu numai de unde sa cumparati cartofi prajiti, dar sa va dea si posibilitatea de a vedea in timp real cum arata pravalia respectiva si sa va trimita si o harta cu indicatii cat mai detaliate despre cum sa ajungeti acolo.

Google Maps si Yahoo Maps nu sunt decat inceputul. Faptul ca cei doi giganti au oferit acces gratuit la serviciile lor de harti ne va face sa asistam la o explozie a cautarilor locale.

Orice programator priceput va putea sa faca o harta pe care sa treaca detaliile preferate. In curand nu va conta cat de bine arata un magazin, ce preturi sau servicii ofera, ci cat de usor este de gasit pe harta si cat de bine este indexat in serviciile de Maps.

Probabil ca va mai dura doi trei ani, dar in curand sintagma "Nu esti pe Maps, nu existi" va fi cat se poate de reala.

Cred ca motoarele de cautare au cam terminat cu informatia de pe World Wide Web. Nu in sensul ca ar fi indexat toate cele 67 de milioane de domenii pe care le-a numarat Netcraft, ci in sensul ca deja si Google si Yahoo si MSN stiu cum sa o faca. Indexarea unui site numai este deja o provocare, ci o chestiune de timp.

Provocarile sunt in alte zone: in harti, in indexarea video, in indexarea continutului accesibil numai pe baza de abonament.

Multi s-au grabit sa ii persifleze pe Ballmer si pe Gates atunci cand au afirmat ca se poate mai mult in materie de cautare decat ne-a invatat Google sa credem. Si pana la urma, nu avem ce face si trebuie sa recunoastem ca au avut dreptate. Modul in care vor cauta copii nostri pe Web sau pe desktop sau in LAN va avea destul de putine in comun cu ce intelegem astazi prin cautare.

Daca dintre Microsoft, Google sau Yahoo se va alege atunci cel care va fi cel mai bun, conteaza mai putin. Un singur lucru este clar: pregatiti-va sa acceptati faptul ca in materie de cautare nu ati vazut inca nimic.

De unde a început razboiul celor trei giganti ?

Yahoo atinsese o valoare de piata de 45 miliarde de dolari saptamâna trecuta, dupa ce presa din SUA anunta negocierile cu Microsoft. La rândul sau, corporatia fondata de Bill Gates avea o valoare de putin peste 300 miliarde de dolari. „Nu-mi pot imagina un deal mai perfect“, a comentat vicepresedintele unei firme de brokeraj de pe Wall Street.

Dar de ce o asemenea mutare? Cel mai evident motiv este concurenta puternica venita de la Google, care a încetat de mult sa mai fie doar un motor de cautare: capitalizarea bursiera a companiei se învârte în jurul valorii de 150 de miliarde de dolari. Spre comparatie, valoarea de piata a Coca-Cola Company este de circa 125 de miliarde de dolari, iar a General Motors Corporation de „numai“ 17 miliarde de dolari. Sunt însa si investitori care spun ca tranzactia ar putea pune Microsoft într-o lumina negativa, fiind practic o recunoastere a faptului ca investitiile pe care gigantul le-a facut recent în serviciile online au fost un esec.

Cu siguranta ca, în momentul crearii Google, fondatorii nu si-au imaginat la ce se va ajunge. Este un angajator preferat de mai toti tinerii care lucreaza în domeniu si a reusit sa sperie pâna si Microsoft, mutând online aplicatii solicitante pentru PC, cum ar fi Google Docs & Spreadsheets, un produs care a luat nastere la începutul lunii octombrie 2006, prin unirea a doua servicii, Writely si Spreadsheets. Si pentru ca portofoliul sa fie complet, vara aceasta este asteptat si un serviciu online pentru prezentari (concurent al PowerPoint).

O lupta la fel de mare se da în domeniul blogurilor, cele care au si o contributie esentiala la nasterea Web 2.0. Google a dat si aici tonul, dupa ce a achizitionat, în februarie 2003, Blogger, un serviciu de blogging lansat în august 1999.

A urmat Microsoft, care a lansat în 2004 MSN Spaces, transformat mai târziu în Windows Live Spaces. De fapt, începând cu 2005, Microsoft a rebrandat mai toate serviciile sale online, dar multe sunt înca versiuni Beta (Books, Feeds, Video). Yahoo si-a lansat serviciul de blogging 360 în martie 2005, însa a functionat în primele trei luni pe baza de invitatii.

Preview document

Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 1
Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 2
Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 3
Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 4
Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 5
Analiză comparativă Yahoo-Google-MSN - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa Yahoo-Google-MSN.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de compania Avon Cosmetics România

Lucrarea de faţă ce are ca temă principală “Analiza mixului de marketing în cadrul companiei AVON Cosmetics România” abordează o temă extrem de...

Politică promoțională

Promovarea reprezinta acea parte a procesului de comunicatie al firmei prin care aceasta, folosind un ansamblu de metode si tehnici specifice...

Piața parfumurilor

Istoria parfumului -Vremuri si parfumuri- Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci si un simbol al...

Piața ciocolatei în România

CIOCOLATA Savurosul aliment are peste 2500 de ani. De la mayasi si pana la cei mai pretentiosi gurmanzi, acesta si-a impus gustul si calitatile...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiu privind marca Yahoo! și poziționarea acesteia în raport cu principalii concurenți de pe piața mesageriei instant

Introducere Yahoo! este un portal şi motor de căutare, considerat a fi fost primul motor de căutare performant. În prezent, oferă unele dintre...

Ai nevoie de altceva?