Analiza Mediului de Marketing - Euro Hotels International

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Analiza Mediului de Marketing - Euro Hotels International.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Alin Stancu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING AL

FIRMEI

EURO HOTELS INTERNATIONAL

Diversitatea formelor de turism care pot fi practicate pe un teritoriu, precum si complexitatea elementelor componente ale unui produs turistic, in care serviciile oferite de prestatori se regasesc in cele mai diferite proportii, au creat o multitudine de organizatii si firme care mijlocesc sau presteaza direct serviciile solicitate de turisti. Aceste firme pot imbraca cele mai diverse forme organizatorice, purtand in consecinta, variate denumiri. Tinand seama de profilul si volumul de activitate, de sfera lor de interese, de legislatia existenta in aceasta materie in diverse tari, categorisirea lor riguros stiintifica nu este posibila, mai ales daca se are in vedere si faptul ca unele firme pot avea functii turistice exclusive, iar altele numai functii turistice ocazitionale sau tangentiale.

CAP. 1 PREZENTAREA HOTELULUI

Industria hoteliera este o componenta a industriei turismului, fiind o activitate economica din sfera serviciilor si, ca orice domeniu economic, este reglementata printr-un ansamblu de acte normative, prin care se asigura un cadru unitar de desfasurare a activitatilor, stabilind anumite standarde privind activitatea serviciilor si comportamentul adecvat in relatiile cu clientii. Prin intermediul industriei hoteliere se deruleaza serviciile principale: cazarea si restauratia. Aceste servicii satisfac necesitatile vitale ale turistilor dar industria hoteliera trebuie sa raspunda si altor nevoi sau cerinte, cum ar fi recunoasterea statutului social, dorinta de cunoastere a unei alte culturi sau traditii, petrecerea agreabila a timpului liber, etc.

Oferta industriei hoteliere prezinta anumite particularitati:

- produsul hotelier, ca orice produs turistic, este compus dintr-un ansamblu de bunuri materiale si servicii menite sa satisfaca nevoile clientilor;

- produsul hotelier are in componenta elemente tangibile, materiale si elemente intangibile, nemateriale;

- clientul nu poate sti dinainte ce cumpara, deci el investeste bani si asteptari intr-un produs ale carui caracteristici le cunoaste ulterior;

- clientul este nevoit sa se deplaseze la locul de „productie” a serviciilor pentru a beneficia de ele;

- clientul vine in contact direct si permanent cu prestatorul de servicii.

Fiecare structura de primire turistica are anumite particularitati care se rasfrang asupra naturii si caracteristicii produselor ( serviciilor) oferite. Intre serviciile prestate de diferite hoteluri pot exista elemente identice din punct de vedere structural, dar intotdeauna vor exista si elemenete de diferentiere, cum ar fi calitatea serviciilor, comportamentul personalului.

1.1. Scurt istoric al hotelului

Societate cu capital integral romanesc, organizata sub forma de societate cu raspundere limitata, cu mai multi asociati avand ca obiect principal de activitate: hotel (comert si servicii hoteliere).

Anul infiintarii: 2003

Sediul societatii: Romania, Bucuresti, Str. Gheorghe Polizu, Nr. 4, Sect. 1

Capital social: 2.000.000

Activitatea societatii este organizata si condusa de Adunarea Generala a asociatilor care decide asupra tuturor activitatilor importante ale societatii.

1.2. Principalele domenii de activitate si descrierea hotelului

Domeniu de activitate : turism

Industria turismului este cel mai dinamic domeniu economic din lume, inregistrand ani la rand un ritm de crestere care l-a devansat pe al altor domenii de activitate

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Mediului de Marketing - Euro Hotels International.doc

Alte informatii

prezentat in cadrul facultatii de comert, in anul 2006