Analiza pieței - lumânări parfumate

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1134
Mărime: 8.31KB (arhivat)
Publicat de: Octavia Man
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Lumănările sunt cele care şi-au păstrat importanţa de-a lungul timpului, ca simboluri de linişte şi pace. Estetica lor a trecut prin cele mai neaşteptate faze: de la simplele lumănări cilindrice şi albe create pentru sfeşnice, pănă la adevărate sculpturi in ceară intr-o gamă cromatică infinită. Lumănările sunt realizate din alcooli, fenoli, acetonă, terpentină, eteri şi diverse esenţe, atăt naturale, căt şi artificiale. Numărul de esenţe artificiale produse chimic se ridică la 500, imitănd acum cu succes oricare dintre esenţele naturale care sunt destul de greu de extras şi mult mai scumpe.

In trecut, inainte de descoperirea electricităţii, lumânările erau utilizate cu funcţia de a lumina incăperile, fără a avea proprietăţi aromatice.

Mai tărziu, in reşedinţele din Franţa erau folosite lumănări aduse din Asia, cu esenţe de ylang-ylang, iasomie şi pachuli, insă acesta era un privilegiu strict al caselor regale.

Aparitia si folosirea primelor lumânări parfumate se pierde in negura timpurilor. Este probabil ca omul primitiv sa fie primul care sa fi folosit o lumânăre. In mod sigur se foloseau lumânări si când se îngropau mortii sau pentru alte ritualuri. Materialul folosit este ceara. Ceara putea fi pura sau cu impuritati. Ceara pura era cea mai cautata si reprezenta bogatie, deoarece nu oricine isi putea permite sa aiba in casa lumânari din ceara pura.

Pentru a se câstiga mai usor piata, producătorii de lumânări parfumate au dat o importanta mai mare design-ului decât functionalitătii, creând modele din ce in ce mai atractive ca design.Având un design foarte frumos si diversificat, functionalitatea acestor lumânări parfumate a scăzut.

Tocmai pentru a înlătura aceste inconveniente societatea Paradise va lansa pe piată un nou produs „UNFORGETABLE ” care întruneste toate calitătile necesare pentru a deveni lider pe piată (atât cele de design cât si cele functionale).

ANALIZA PIETEI LA LUMÂNARI PARFUMATE

1. IDENTIFICAREA PIETEI

Pentru a putea realiza o analiza exactă a pietei este necesar înainte de toate, sa prezentam produsul.

Societatea Paradise, ai carei reprezentanti suntem, isi propune sa lanseze pe piata bunurilor materiale de consum un produs inexistent in momentul de fata – lumânarea UNFORGETABLE, un produs ecologic, care prin design-ul deosebit, sa satisfaca atât cerintele consumatorilor individuali cat si cele ale diferitelor organizatii.

Dat fiind faptul ca produsul promovat de noi este nou, nivelul ofertei fiind superior cererii putem afirma ca din punct de vedere al raportului cerere – oferta ne situam pe piata cumparatorilor. Luand in considerare spatiul geografic, societatea noastra isi desfasoara activitatea pe plan local – municipiul Iasi; pe viitor, in functie de dimensiunile cererii pentru produsul nostru si de marimea profitului se are in vedere si posibilitatea de extindere pe plan regional (zona Moldovei) chiar national, numarul centrelor de desfacere crescand considerabil.

Preview document

Analiza pieței - lumânări parfumate - Pagina 1
Analiza pieței - lumânări parfumate - Pagina 2
Analiza pieței - lumânări parfumate - Pagina 3
Analiza pieței - lumânări parfumate - Pagina 4
Analiza pieței - lumânări parfumate - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei - Lumanari Parfumate.doc

Te-ar putea interesa și

JS - lumânări parfumate

CAP 1. ANALIZA PIETEI 1.1. IDENTIFICAREA PIETEI DESCRIEREA PIETEI Avand in vedere locul in care a luat fiinta firma, orasul Iasi a fost si va...

Studiu de piață - lumânări parfumate

REZUMAT INTRODUCTIV Prezentarea firmei Firma Estelle Company producătoare de lumânări, specializată pe lumânări parfumate, a lansat în această...

Lumânări Parfumate

REZUMAT INTRODUCTIV Aparitia si folosirea primelor lumânari parfumate se pierde in negura timpurilor. Este probabil ca omul primitiv sa fie primul...

Piața Lumanarilor Parfumate

1. Analiza pietei 1.1. Identificarea pietei Descrierea pietei Firma se numeste SC Lumière SA isi propune sa lanseze pe piata un nou produs din...

Lumânări parfumate - Everlast Scent

Definirea problemei - Primul pas al cercetării ceea ce se întâmplă dincolo de manifestările observabile ale unui fenomen. Problema identificată de...

Ai nevoie de altceva?