Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1855
Mărime: 90.86KB (arhivat)
Publicat de: Florin Dan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Shucar

Extras din referat

Firma S.C“CHOOSE YOUR WAY”S.R.L., înfiinţată în anul 2008 doreşte să se lanseze pe piaţa din Iaşi cu o noua gamă de produse şi servicii, respectiv cursuri specializate de limbă engleză, în urma cărora se vor putea obţine certificate cu recunoaştere internaţională, care vor creşte şansele ieşenilor de a continua educaţia în ţară sau în străinătate îmbunătăţindu-şi perspectivele profesionale.

Astfel departamentul de marketing al firmei realizează în judeţul Iaşi un studiu de piaţă ce constă în identificarea, prospectarea şi segmentarea pieţei, analiza mediului firmei, inclusiv cumpărători şi concurenţi, dar şi aprecierea unor tendinţe pe această piaţă.

Localizată în centrul oraşului, sediul firmei noastre se află pe strada Al. Lăpuşneanu, nr.15, vis-a-vis de “Muzeul Unirii”, acolo unde dispunem de 10 săli dotate cu toate facilităţile:TV, video, retroproiector şi casetofon. Dispunem totodată de o sală multimedia dotată cu 8 computere cu acces la Internet.

Toţi profesorii noştri au calificări recunoscute internaţional pentru predarea limbii engleze. Ei au experienţă în lucrul cu studenţii străini şi le inţeleg necesităţile în materie de învăţare a limbii. În plus la centrul nostru cursanţii beneficiază de înscriere gratuită la biblioteca noastra.

Avem 3 tipuri de cursuri: cursuri pentru tineri (Young School), cursuri pentru companii (Business Certificate) şi cursuri pentru profesori (Teacher’s English), adresându-se astfel categoriilor de vârsta cuprinse între 15-27de ani şi 28-44 de ani.

Indiferent daca doriţi să învăţaţi engleza de plăcere, pentru slujba dumneavoastră sau în pregătirea unui examen - cursurile de engleza generală de la CHOOSE YOUR WAY sunt exact ceea ce vă trebuie. Avem cursuri pentru toate nivelurile, de la nivelul Elementary la Proficiency şi deasemenea vă vom oferi sfaturi pentru a vă pregati pentru Business English Certificate (BEC),certificatele care pot fi obţinute fiind:

- Testul IELTS (International English Language Testing System)

- Certificatele Cambridge ESOL te pot ajuta să fii admis la o universitate sau colegiu, să obţii un serviciu mai bun şi să-ţi evaluezi progresele făcute în studierea limbii engleze.

- O calificare de engleză juridică de înalt nivel, pentru jurişti şi studenţi la drept, la nivelurile B2 şi C1 ale Scalei comune europene de referinţă.

- Certificatul ICFE este o calificare de engleză financiară de înalt nivel, pentru specialişti în domeniul financiar-contabil.

- Certificatul TOEFL (Test of English as a Foreign Language) este cerut de numeroase instituţii, pentru înscrierea la colegii sau universităţi din UE, SUA sau Canada.

- BULATS este utilizat de companii şi organizaţii din peste 30 de ţări pentru recrutare, training, stabilirea nivelului de cunoştinţe de limbă engleză şi dezvoltarea profesională a angajaţilor. Acesta testează abilităţile profesionale de comunicare necesare în mediul de afaceri.

1. Mediul de marketing al firmei

Mediul de marketing al organizaţiei este ansamblul agenţilor şi factorilor care influenţează pieţele-ţintă şi marketingul acesteia adică: micromediul şi macromediul.

Micromediul de marketing al companiei (conjunctura actuală a pieţei companiei):

- clienţii actuali şi potenţiali (consumatori, utilizatori)

- concurenţii

- furnizorii

- distribuitorii,intermediarii

Clienţii sunt consumatorii care formează piaţa şi spre care se îndreaptă principalele eforturi ale întreprinderii şi ale specialistului de marketing. Asfel piaţa totală (N) este reprezentată de locuitorii judeţului Iaşi care se încadrează în cele 2 grupe de vârstă 15-27 şi 28-44 de ani. Aceasta este formată din consumatori (C), cei care doresc să urmeze cursuri de engleză pentru a obţine un certificat internaţional (elevi, studenti, angajaţi) şi nonconsumatori (NC): absoluţi (NCA) şi relativi(NCR).

Consumatorii absoluţi sunt persoanele incapabile să deprindă o limbă străină prin centrul nostru ca persoanele surdo-mute sau cu handicap mintal sever. Consumatorii relativi sunt persoanele sub 15 ani şi cele de peste 44 ,care din diverse motive (lipsa resurselor financare, persoane cu dizabilităţi mintale şi fizice, nivelul de cultură, emigraţia) nu urmează cursuri de engleză.

Preview document

Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 1
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 2
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 3
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 4
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 5
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 6
Analiza pieței pentru cursuri de limba engleză - Choose your way - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei pentru Cursuri de Limba Engleza - Choose Your Way.doc

Ai nevoie de altceva?