Analiza statiscă a navelor LNG Carriers

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1642
Mărime: 897.63KB (arhivat)
Publicat de: Luca Stoian
Puncte necesare: 6

Extras din referat

La realizarea circulaţiei volumului intens de mărfuri, transportului naval i-a revenit un rol important. Transportul naval, unul dintre cele mai vechi moduri de transport a apărut şi s-a dezvoltat datorită avantajelor pe care le prezintă faţă de celelalte moduri de transport: asigură transportul unei mari cantităţi de marfă într-un singur voiaj, este mai puţin poluant raportat la volumul de marfă transportat, costurile de transport pe apă sunt mai mici decât cele din transportul rutier şi feroviar, amenajarea şi întreţinerea infrastructurii necesită costuri relativ reduse și oferă posibilitatea de a comunica cu toate continentele.

Mările şi oceanele lumii formează o punte de legătură trainică, eficientă şi necesară între ţările lumii; mai mult decât atât, ţările continentale îşi dezvoltă prin mari lucrări artificiale reţeaua de ape naturale în căi navigabile, spre a prelungi transportul de apă cât mai adânc în interiorul continentelor şi, prin canale, până la porţile marilor coloşi industriali.

Comerţul maritim modern este o activitate economică vastă şi complexă, atât ca volum al mărfurilor aflate în trafic naval, cât şi din punct de vedere al valorii materiale al acestora, la care se adaugă investiţiile uriaşe, reprezentate de nave ca mijloc de transport şi de porturile moderne ca noduri de transbordare.

Ca urmare, flotele maritime de transport au cunoscut o creştere vertiginoasă a tonajului global, însoţită de diversificarea tipurilor de nave, de specializarea şi perfecţionarea tehnico-constructivă, tonaj unitar mărit, creşterea vitezei de marş, introducerea automatizării în funcţionarea instalaţiilor de bord, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă la bord, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă la bord, creşterea securităţii navelor angajate în expediţii maritime în orice zone navigabile ale Oceanului Planetar.

LNG-urile sunt nave specializate care au început să se dezvolte ca număr și mărime în 1980 și luând amploare cu adevărat din 2000 până în prezent, ajungând la o flotă mondială de 410 nave și o capacitate de peste 55 milioane de m3.

Totuşi, exploatarea lor cere anumite particularităţi tehnice și constructive având în vedere natura mărfii transportate. Astfel pentru transportul în siguranță al gazului, acest tip de nave au ajuns să dispună de o multitudine de echipamente și instalații moderne, fapt reflecat în prețul costisitor al acestor nave. Accidentele care implică gaze naturale lichefiate sunt rare, fară pierderi semnificative de marfă. Acest record de siguranță se datorează evoluției continue a tehnologiilor de construcție ale tancurilor, echipamentelor de siguranță, a procedurilor de securitate și formării echipajului.

Transportul naval este influenţat de numeroşi factori, unii dintre aceştia acţionând sporadic şi cu efect local, în timp ce alţii se manifestă violent, independent de voinţă şi posibilităţile de control şi

intervenţie ale omului, cum sunt forţele dezlănţuite ale naturii care se concretizează în: pierderi de mărfuri, avarierea navelor, modificarea comportamentului uman.

Piața maritimă mondială.Volumul de marfă transportată între anii 2012-2016

În structura mediului extern, față de care orice companie de navigație se află în relații de interdependență, piața deține, incontestabil, locul și rolul principal. Ea se înscrie ca element de referință al oricarei activități economice, atât în etapa prealabilă, a elaborării programului, respectiv a stabilirii dimensiunilor și structurii activității, cât și în continuare în desfășurarea ei concretă și, apoi, în procesul final al verificării rezultatelor în care această activitate a fost materializată, piața servește firmei în mod succesiv ca sursă de informare, teren de confruntare, "barometru" al realizărilor efective și al șanselor viitoare.

În toate acțiunile sale - fie că este vorba de acțiuni strategice, de orientare într-o perspectivă largă a activității, fie că este vorba de acțiuni tactice, permanente, de mai mică anvergură, compania de navigație modernă folosește piața ca sursă de inspirație; și nu numai în cazurile în care schimbările intervenite în configurația pieței obligă firma să acționeze, dar și atunci când inițiativa aparține firmei, când prin acțiunile sale se urmărește o schimbare a configurației pieței sau, cel puțin, să-si amelioreze poziția în cadrul pieței - în toate aceste cazuri cunoașterea profundă a fenomenelor pieței este o condiție legitimă.Punctul de pornire al oricărei discuții referitoare la disponibilitățile existente în ceea ce privește transportul mărfurilor pe mare, îl reprezintă tonajul disponibil existent, atât din punctul de vedere al flotei comerciale mondiale privită ca un întreg, cât și pentru fiecare sector al pieței transporturilor, reliefând tot odată modul în care a evoluat acest indicator de-a lungul anumitor perioade. După cum vom observa, aceste modificări au fost, fie rezultatul unor comenzi lansate către șantiere navale, fie urmarea unor decizii de scoatere din funcțiune sau de casare.

Preview document

Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 1
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 2
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 3
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 4
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 5
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 6
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 7
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 8
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 9
Analiza statiscă a navelor LNG Carriers - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza statisca a navelor LNG Carriers.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?