Analiza Strategiilor de Produs

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4787
Mărime: 42.84KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Roman
Puncte necesare: 6

Extras din referat

ARGUMENT

Politica de preț este o componentă a mix-ului marketingului și are o importanță deosebită atât pentru organizație, cât și pentru economie, în general.

Prețul este un element al mix-ului deosebit de important atât pentru economie, cât și pentru organizație.

Prețul este un regulator de bază al sistemului economic. La nivel de organizație prețul are un triplu rol: este un mijloc de măsură a gradului de valorificare a resurselor întreprinderii, o modalitate de recuperare a cheltuielilor efectuate pentru realizarea produsului și un indicator al capacității organizației de adaptare la mediu.

Prin intermediul prețului organizația are posibilitatea de a influența mediul.

Pe piaţa mondială actuală, consumatorii au posibilitatea de a alege dintr-o gamă uriaşă de produse din ce în ce mai diversificate. Potenţialii clienţi au cerinţe şi reacţii diferite faţă de preţul unui produs sau de raportul produs/servicii oferite.

De remarcat este tendinţa de creştere a exigenţei acestora faţă de calitatea ofertei. Având posibilităţi nelimitate de alegere, consumatorii se vor orienta către acele produse care corespund cel mai bine nevoilor şi dorinţelor lor, decizia de a cumpăra bazându-se pe capacitatea de percepţie a valorii.

Ca urmare, esenţa orientării de marketing a oricărei firme pe piaţă constă în identificarea, anticiparea şi cuantificarea nevoilor şi dorinţelor consumatorilor – ţintă şi satisfacerea acestora într-un grad mai înalt decât concurenţa. Astfel, pentru a avea succes în atragerea consumatorilor, punctul de plecare logic pentru o firmă este să identifice ceea ce vor clienţii şi apoi să încerce să îndeplinească aceste cerinţe într-un mod mai eficient decât concurenţa.

Pe termen lung, o firmă trebuie să satisfacă cerinţele consumatorilor şi să scoată bani din aceasta. Cu cât oferta firmei se sincronizează mai bine cu cerinţele, preferinţele şi dorinţele consumatorilor, cu atât aceştia sunt dispuşi să plătească mai mult, generând profit pentru întreprindere. Ca urmare, marketingul ca filosofie a afacerii poate fi definit ca abilitatea de a crea şi păstra consumatorii potenţiali.

Capitolul I

Prezentarea generală a firmei SC Murfatlar SA România

Murfatlar Romania este liderul incontestabil al pieței autohtone de vin, altfel spus una din trei sticle vândute în România sunt produse de Murfatlar.

Dispunând de cea mai întinsă suprafață cultivabilă din România, de cea mai mare capacitate de prelucrare și stocare existentă în România, precum și de cea mai nouă tehnologie în domeniu, Murfatlar reușește de aproape 3 ani performanța de a se menține pe primul loc în rândul producătorilor autohtoni.

Compania produce 20 de milioane de sticle de vin anual, dintre care 70% sunt vinuri albe, iar 30% sunt vinuri roșii.

În ultimii ani, Murfatlar România a câștigat numeroase medalii de aur și argint la competițiile internaționale de profil. Cele peste 170 de premii obtinute la competitii internationale, la Barcelona, Brussels, Montreal, Paris, Sofia, Tbilisi, Ljubljana, Montpellier, Budapesta si Bucuresti valideaza calitatea vinului autohton: vinul Murfatlar.

SC Murfatlar SA prin politica vitivinicola inițială și managementul desfășurat a reușit în special după privatizare să devină principalul producător și exportator al podgoriei, ducând mai departe renumele vinului Murfatlar.

Cifra de afaceri inregistra 36 de milioane de euro in anul 2007 iar in anul 2008 a fost de 42 de milioane de euro . Murfatlar România va avea o producţie de 30 de milioane de litri de vin în acest an, în creştere cu 37% faţă de anul trecut, ca urmare a intrării pe rod a unor suprafeţe de vie. Peste două treimi din producţie, respectiv 21 de milioane de litri, reprezintă vin alb, în timp ce vinul roşu contribuie cu 9 milioane de litri la total.

“Murfatlar se află în cel de-al doilea an când culege roadele procesului de reîntinerire a viei, început în urmă cu patru ani. Programul de reconversie, care a vizat soiuri roşii, precum Fetească Neagră, Pinot Noir şi Merlot, aduce o creştere semnificativă a recoltei medii la hectar, investiţiile ridicându-se în 2007 şi 2008 la 4,1 milioane de euro, destinaţi replantării a 335 ha de viţă de vie”, se arată într-un comunicat al companiei.

Preview document

Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 1
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 2
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 3
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 4
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 5
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 6
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 7
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 8
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 9
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 10
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 11
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 12
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 13
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 14
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 15
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 16
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 17
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 18
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 19
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 20
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 21
Analiza Strategiilor de Produs - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategiilor de Produs.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Studiu privind Lansarea pe Piață a Produsului Lullabub Crib Rocket

Capitolul 1.Conceptul de marketing internaţional 1.1. Conceptul de marketing.Definire. O definiţie cuprinzătoare a marketingului ar trebui să...

Stategia de Marketing la SC Delaco Distribution SRL

Stategia de marketing la S.C. DELACO DISTRIBUTION S.R.L 1. Misiunea si obiectivele strategice ale S.C. Delaco Distribution S.R.L: Misiunea...

Strategii de marketing în cadrdul firmei Kaufland România

1. Aspecte teoretice privind mixul de marketing și strategia de marketing Mixul de marketing se poate defini ca si setul de instrumente utilizate...

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Plan de Marketing - SC Electro Center SRL

I. Fisa firmei Denumirea firmei: Sc.ELECTRO CENTER.Srl Forma jurdica: S.R.L Obiect de activitate: - automatizari industriale - instalatii...

Marketing

CAP.I.Planificarea strategică şi planificarea de marketing Planificarea strategică dobândeşte astăzi o importanţă crescândă, având în vedere noile...

Antreprenoriat

I. Introducere Am ales să înființez acest salon de frizerie-coafură datorită înclinației pentru această meserie, această activitate fiind un...

Ai nevoie de altceva?