Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc

Referat
7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1969
Mărime: 143.78KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Extras din referat

Pentru prima dată site-ul primăriei Câmpulung Moldovenesc a fost lansat în data de 1 iunie 2006 . Fiind atât de bine conceput a primit în acelaşi an şi premiul cel mare la concursul “Comunitatea Virtuală” ,iar în anul 2007 a fost din nou premiat pentru cel mai bun website a unei instituţii a adminstraţiei publice locale şi premiul II la categoria municipii “Comunitatea Virtuală”

În prezent site-ul se află la versiunea 2.1.

Concepţia, relizarea şi prelucrarea materialelor este făcută de către ing. Iordache Camelia-Aurica, cosilier superior în cadrul Compartimentului informatică al Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În momentul actual, site-ul Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc oferă o bogata si variată paletă de informatii, de la cele de interes turistic pana la cele ce vizeaza direct activitatea institutiei.

Informaţiile publice pe acest site au scopul informării cetăţenilor despre activitatea, atribuţiile şi organizarea Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi a Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc, promovarea imaginii instituţiei şi a municipiului.

Site-ul cuprinde mai multe rubrici atent gândite pentru ca cei care acceseză pagina web a primăriei să poată obţine informaţiile dorite cu uşurinţă.

El este alcătuit din următoarele rubrici: secţiunea “Primăria” care are 11 subdiviziuni ce conţin informaţii despre regulamentul de funcţionare şi organizare a primăriei, organigrama, declaraţii de avere, atribuţii de conducere etc ; rubrica “consiliul local” ce cuprinde hotărâri adoptate, declaraţii de avere, servicii subordonate, comisii de specialitate, etc; secţiunea “e-administraţie” cuprinde informaţii despre guvern, senat, cosiliul judeţean, etc ; “relaţii cu publicul” ce conţine informaţii adresate în special cetaţenilor localităţii; rubrica “despre Câmpulung Moldovenesc” ce conţine istoric, turism, sport, cultură, economie, relif; rubricile cu Legea nr 544/2001 ce se referă la informaţiile de inters public şi modalităţi de contestare şi Legea nr. 52/2003 ce conţine proiecte şi hotărâri supuse publicului, hotărâri adoptate şi supuse anterior publicului şi raportul anual; rubrica “serbările oraşului” ce conţine evenimentele ce se desfăşoară în localitate şi rubrica “alte informaţii” ce cuprinde anunţuri despre licitaţii, concursuri, adrese utile, curs valutar, bănci, oferte de cazare, transporturi în comun şi alte informaţii utile. Pagina web pune la dispoziţia fiecărui vizitator informaţiile timp de 24 de ore din 24, putând fi accesată de oriunde doar cu condiţia de a fi conectat la internet.

Serviciile on-line oferite cetatenilor, chiar daca prezintă o bună parte din gama de servicii oferite, se limitează la afişarea informaţiilor utile pentru cetaţeni şi la unele formulare descarcabile (declaraţii fiscale, cereri de autorizaţii în urbanism sau privind

situaţia materială).

La o primă vedere a site-ului putem spune că este executat corect şi complex oferind vizitatorilor informaţii concrete, actualizate despre tot ce se desfăşoară în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Toate materialele (text şi imagine) publicate pe acest site sunt proprietatea exclusivă a Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi a realizatorului.

Încă de la accesarea site-ului ne dăm seama că este foarte uşor de reţinut deoarece are acelaşi nume ca şi oraşul din care face parte având o terminaţie a adresei web uzuală şi simplă “ ro”.

Având în vedere că există posibilitatea de a accesa site-ul primăriei şi alte persoane de altă naţionalitate decât cea română ,el a fost conceput atât în limba română cât şi în limba engleză , fiind o limbă de circulaţie internaţională.

Pentru a fi informaţi, atât cetăţenii oraşului cât şi toţi cei care accesează pagina primăriei despre tot ce se petrece în oraş sau la şedinţele la care participă doar consiliul local, hotărâri supuse atenţiei publice, ştiri noi sau obiectivele turistice ş a m d, site-ul este reactualizat cât de des posibil.(ultima actualizare a fost în data de 11.12.2008)

Pentru cei care accesează pagina web şi au nelămuriri sau doresc să adresese întrebări, sugestii şi opinii le stă la dipoziţie forum-ul, o adresă de contact “e-mail: primaria@campulungmoldovenesc.ro” şi telefonul cetăţeanului (0230/312 528) la care se va raspunde prompt.

Există chiar şi posibilitatea exprimării opiniilor vis-a-vis de site, într-o sectiune numită „cartea de oaspeţi”.

Site-ul este foarte bine realizat având foarte multe secţiuni printre care se evidenţiază atât istoricul oraşului povestit pe înţelesul tuturor dar şi secţiunea cu turismul care se desfaşoară în zonă, această secţiune prezintând atracţiile turistice naturale şi harta interactivă funcţonală a municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Există chiar şi secţiunea pentru evenimentele locale care se desfăşoară în acest oraş de munte extrem de frumos, cum ar fi: Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene",Serbările zăpezii , Festivalul “ FRUCTFEST”,etc.

Printre multitudinea de secţiuni enumerate mai sus pe care le are site-ul mai apare şi rubrica de transport local , inclusiv traseele locale şi orele între care se desfăşoară acestea şi transportul feroviar.

ANALIZA SWOT – prezentare teoretică

SWOT reprezintă acronimul pentru cuvintele englezeşti „Strengthts” (Forţe, Puncte forte), „Weaknesses” (Slăbiciuni, Puncte slabe), „Opportunities” (Oportunităţi, Şanse) şi „Threats” (Ameninţări). Primele două privesc firma şi reflectă situaţia acesteia, iar următoarele două privesc mediul şi oglindesc impactul acestuia asupra activităţii firmei.

Preview document

Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 1
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 2
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 3
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 4
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 5
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 6
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 7
Analiza SWOT a Site-ului Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza SWOT a Site-ului Primariei Municipiului Campulung Moldovenesc.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?