Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L.

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2812
Mărime: 23.68KB (arhivat)
Publicat de: Alida Timiș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: CONF.UNIV.DR. C. NEGRICEA
Universitatea Romano-Americana Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale

Cuprins

  1. 1. Prezentarea generala a societăţii
  2. 1.1. Scurt istoric
  3. 2. Micromediul firmei
  4. 2.1 Clientii
  5. 2.2. Furnizorii
  6. 2.2.1. Furnizorii de materii prime pentru societate
  7. 2.2.2. Furnizorii de forta de munca
  8. 2.3. Concurentii
  9. 2.4. Intermediarii de marketing
  10. 2.5. Organisme publice
  11. 3. Macromediul firmei
  12. 3.1. Factorii demografici
  13. 3.2. Factorii politico-legislativi
  14. 3.3. Factorii socio-culturali
  15. 3.4. Factorii naturali
  16. 3.5. Factorii tehnologici
  17. 3.6. Factorii economici
  18. 4. Analiza SWOT

Extras din referat

1. Prezentarea generală a societăţii

S.C. Bellona S.R.L. este o firmă producătoare de mobilă de dormitor care comercializează în bune condiţii mobile de dormitor şi de aceea are un renume pe piaţa românească.

Elementele de identificare pentru această societate sunt următoarele:

Sediul: Arges, municipiul Pitesti, str. N.Balcescu, nr. 25, România.

Forma juridică: societate cu răspundere limitată.

Nr. de înregistrare, în registrul comerţului: J08/17 din 07.02.1992.

Durata de funcţionare: nelimitată, punctul de început fiind data de înregistrare în Registrul Comerţului.

Capital social: 200.000.000 lei, reprezentând 2000 de părţi sociale valoarea nominală fiind de 100.000 lei, deţinut de către 2 asociaţi în părţi egale a câte 100.000.000 lei fiecare.

Asociaţi: Ionescu Andrei, cetăţean român născut la data de 06.08.1954 în Pitesti, jud. Arges, domiciliat în Pitesti, str. Uranus, nr. 12, bl. D14, ap.16;

Popa Valentin, cetăţean român născut la data de 05.03.1950 în Mioveni, jud. Arges, domiciliat în Mioveni, str. Apei, nr. 24, bl. 18C, ap. 12;

Furnizori:

S.C. Archeton S.R.L, Romania

S.C. Abanos LTD S.R.L, Bulgaria,Sevlievo

S.C. Calimex S.R.L, Romania

1.1 Scurt istoric

S.C. Bellona S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1992 şi are ca obiect de activitate producţia de mobilă pentru dormitor şi comerţul cu mobilă en-detail şi en-gros. De-a lungul timpului firma a avut o dezvoltare ascendentă, urmărind să dezvolte reţeaua de desfacere en-detail şi en-gros. In afara de acestea, firma produce mobila unicat sau la cererea cumparatorului.

În Pitesti sunt 4 magazine, în Sibiu 3, în Ramnicul Valcea 2, în Bucureşti 3. Magazinele din toate oraşele sunt situate în punctele cheie ale acestora astfel încât să acopere cât mai multe segmente de piaţă şi să răspundă cerinţelor diversificate ale clienţilor. In anul 2000 societatea si-a deschis un magazin in orasul Sevlievo, din Bulgaria, avand in vedere ca din acel oras importa o parte din materia prima.

2 Micromediul

Micromediul firmei cuprinde ansamblul de factori externi care afecteaza in mod direct intreprinderea si asupa carora se poate exercita un anume control. Influentand deciziile, strategiile si tacticile de marketing, schimbarile din acest domeniu au o deosebita semnificatie pentru marketeri.

2.1 Clientii- ce alcatuiesc cercul agentilor economici (firme si institutii) si al persoanelor individuale carora le sunt adresate produsele- constituie cea mai importanta componenta a micromediului.

Firma ,,Bellona” se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, avand un sortiment de mobila foarte divers, cu solutii pentru toate gusturile, preturile si orice varsta. Clientii firmei sunt atat persoane fizice, cat si persoane juridice - care beneficiaza de cateva avantaje, de reduceri in cazul comenzilor mari, de avantajele colaborarii firmei cu un numar de banci, care faciliteaza platile. Unele sortimente de mobila, se adreseaza unor categorii de varsta cuprinse între 1-10 ani, 16-20 ani şi între 25-50 ani, dar orice persoana, indiferent de varsta sau gusturi, isi poate gasi solutia de care are nevoie, pentru mobilarea dormitorului.

2.2 Furnizorii

2.2.1 Furnizorii de materii prime sunt organizatiile si indivizii care ofera firmei resursele necesare fabricarii produselor proprii.

Furnizori:

S.C. Archeton S.R.L, Romania;

S.C. Abanos LTD S.R.L, Bulgaria, Sevlievo;

S.C. Calimex S.R.L, Romania.

Firma „Bellona” are 3 furnizori, de la care primeste materiile prime, sau de la care primeste unele parti din mobila gata facute, care trebuie doar ansamblate.

Transportul mobilierului de la furnizori catre reteaua de magazine se realizeaza cu ajutorul mijloacelor de transport propii. De asemenea, pentru toti clientii sai, ,,Bellona” asigura transportul la domiciliu al mobilierului cumparat cu ajutorul mijloacelor de transport aflate in dotarea fiecarui magazin. Parcul auto al firmei cuprinde: 25 autoturisme, 12 camioane, 1 TIR.

Preview document

Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 1
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 2
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 3
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 4
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 5
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 6
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 7
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 8
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 9
Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L. - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza unei Firme.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale

Activitatea promotionala este o componenta a mix-ului de marketing avand drept obiect transmiterea mediul extern al intreprinderii, catre piata si...

Caracterizarea Mediului de Marketing

CAP. 1 - DENUMIREA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL FIRMEI Societatea pe care am ales sa o analizez se numeste SC Eurpharm Holding SA. Este o...

Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România

Cine suntem ICEP inseamna International Cultural Exchange Programme, ce a fost infiintat in 1986 ca organizatie non-profit care sa promoveze...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?