Bureți de vase - Sponge Bob

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1755
Mărime: 149.68KB (arhivat)
Publicat de: Bebe Savu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi, contine caracteristicile produsului, piata inta, mediile de marketing, concurenta etc. nota 9.50

Extras din referat

Firma Sponge-Bob, nou înfiinţată pe piaţa românească, îşi desfaşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării bureţilor de vase. Prin serviciile pe care le oferim, dorim să întâmpinăm nevoile clienţilor noştri din România, astfel încat să devenim un partener de încredere în colaborările viitoare.

Obiectivul nostru este de a lansa pe piaţă o nouă categorie de bureţi de vase cu proprietăţi de protecţie a unghiilor, gamă numită Ultra Nail Saver. Această nouă gamă cuprinde 5 tipuri unice de bureţi de vase, special creaţi pentru fiecare sarcină în parte. Aceşti bureţi de vase au şi denumiri specifice, după cum urmează:

Heavy Duty Kitchen – prezintă capacitatea de a curăţa şi cele mai dificile urme de grăsime;

Multi-Purpose – cu ajutorul căruia poţi curăţa orice, de oriunde;

No Scratch – care îţi va curăţa orice vas, fără să lase măcar o zgarietură;

Delicate – de acum poţi curăţa până şi cele mai fragile lucruri fără nici o grijă;

Clean Rinse – cu ajutorul căruia vei curăţa şi cele mai lipicioase murdării;

Mediul de marketing

În cadrul firmei noastre, responsabili de analiza mediului exterior şi de identificarea schimbărilor de mediu sunt în primul rând oamenii de marketing. Aceştia dispun, pe de o parte, de instrumentele necesare monitorizării mediului, iar pe de altă parte, prin însăşi natura muncii lor îşi petrec o mare parte a timpului alături de clienţii noştri şi de concurenţă. Studiul mediului extern ne oferă posibilitatea adaptării strategiei de marketing în scopul evitării ameninţărilor şi a fructificării oportunităţilor ce rezultă din schimbările de mediu.

Cele două sectoare în care este împărţit în mod tradiţional mediul de marketing sunt micromediul (sau mediul direct) şi macromediul (sau mediul general).

Micromediul cuprinde agenţii din imediata apropiere a firmei şi anume: furnizorii, intermediarii, clienţii, concurenţa şi publicul.

Furnizorii sunt aceia care ne asigură utilităţile necesare desfăşurării activităţii, dintre care materii prime, energie, combustibili, apă, transport etc.

Clienţii, de existenţa lor depinde supravieţuirea firmei noastre. Mare parte a clienţilor noştri sunt reprezentaţi de unităţile de alimentaţie publică (cantine, restaurante, baruri), dar şi de persoanele care folosesc produsul pentru uzul casnic.

Concurenta este reprezentată preponderent din firmele care realizează aceleaşi produse, cum ar fi Scotch Brite, Fino, Trim, Brozzi România Sponge, Glip, Soraris Trade etc., însă se face prezentă şi concurenţa indirectă, concurenţa ce revine din partea producătorilor de maşini de spălat vase, de exemplu: Whirlpool, Indesit, Bosch, Beko, Candy, Electrolux.

Publicul influenţează într-un fel sau altul activitatea firmei; aici putem include administraţia locală, mass-media, organismele financiare etc.

Macromediul cuprinde următoarele sectoare: mediul tehnologic, mediul economic, mediul demografic, mediul politico-juridic, mediul socio-cultural şi mediul natural.

Mediul tehnologic se referă la totalitatea descoperirilor ştiinţifice şi a cunoştinţelor tehnice de care dispune omenirea la un moment dat. Firma noastră a ajutat la creşterea calităţii bureţilor de vase prin inovaţiile tehnologice apărute. S-a trecut de la bureţii obişnuiţi la cei cu proprietăţi deosebite (care realizează o curăţare mai rapidă şi mai eficientă, protejează mâinile şi unghiile şi au o rezistenţă mai mare în timp).

Mediul cultural. Ne adresăm categoriilor de persoane care au o cultură şi o religie care le permite de a se folosi de produsele noastre; cultura nu trebuie să fie o piedică în a consuma gama de produse lansate.

Mediul politic. Ne vom orienta spre o zonă stabilă din punct de vedere politic şi anume o politică guvernamentală eficientă, fără dezechilibre din punct de vedere financiar, pentru a putea obţine finanţare din partea instituţiilor de creditare; totodată partidele politice influenţează decizia noastră de amplasare a firmei datorită obiectivelor acestora.

Mediul juridic şi administrativ. Instituţiile juridice şi actele normative asigura buna funcţionare a activităţilor desfăşurate de firma noastră. Acestea contribuie la evitarea eventualelor inegalităţi şi dezechilibre la nivelul activităţii desfăşurate.

Structura pieţei

Gama noastră de produse se adresează atât consumatorilor actuali cât şi consumatorilor potenţiali (non-consumatorilor relativi).

Preview document

Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 1
Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 2
Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 3
Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 4
Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 5
Bureți de vase - Sponge Bob - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Bureti de Vase - Sponge Bob.doc

Alții au mai descărcat și

Branding Zuzu

Unul din conceptele utilizat din ce în ce mai mult în publicitate este "branding. Brandul sau marca reprezinta acel element de imagine care...

Analiza activității de marketing în cadrul SC Argus SA

I. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI S.C. ARGUS S.A. S.C. ARGUS S.A. cu sediul în Constanţa, Str. Industriala nr.1 este o unitate reprezentativa în...

Plan de marketing - jucării de pluș

1. CONFIGURAREA PRODUSULUI Produsul este acela care generează întâlnirea pe piaţă a cererii cu oferta şi a vânzătorului cu cumpărătorul. Ceea ce...

Mixul de Marketing Turistic

1. Politica de produs turistic: Între produsul turistic si oferta turistica exista o legatura directa, cele 2 notiuni neputându-se confunda....

Mediul de marketing - servicii de organizare a sălilor de party

„Party Design” Cu o vechime de 3 ani pe piata organizãrilor de evenimente si cu un portofoliu de înaltã clasã , societatea Party Design, revine în...

Produsul Bancar-Element al Mixului Financiar-Bancar

Rezumatul referatului: Produsul este considerat un element important al mixului de marketing căruia o instituție financiar-bancară îi acorda o...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?