Campania - prevenția învinge cancerul la sân

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2416
Mărime: 18.63KB (arhivat)
Publicat de: Romeo Gheorghiu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rodica Boier

Extras din referat

1. ANALIZA PROBLEMEI SOCIALE

Cancerul reprezinta o problema majora de sanatate publica în întreaga lume. În România un om din 55 este bolnav de cancer, iar unul din 270 moare de cancer.

Vindecarea de cancer este în primul rând o problema ce tine de depistarea lui la timp si de aplicarea unui tratament corect. În ciuda eforturilor continue de depistare precoce si tratament al cancerului depuse de lumea medicala româneasca, "vindecatorii cu puteri paranormale" si "medicamentele" lor miraculoase câstiga tot mai mult teren în rândul populatiei neinformate; programele de educatie pentru sanatate, prevenire primara si depistare precoce se dovedesc insuficiente.

Ignoranta, spaima de diagnostic, lipsa educatiei pentru sanatate sunt factorii care duc la diagnosticarea bolii în stare avansata. Screening-ul în domeniul cancerului s-a dovedit a fi extrem de util oferind posibilitatea unor interventii eficace si evaluari corecte. În SUA screening-ul prin mamografii a redus mortalitatea prin neoplasm mamar cu cel putin 30% în rândul femeilor cu vârste de peste 40 de ani. Deasemenea, s-a demonstrat ca printr-un program de promovare a sanatatii bine condus, care sa cuprinda campanii de informare si educare a populatiei, precum si programe de consiliere individuala a persoanelor identificate prin screening se reduce considerabil decesul prin cancer, în special în cazul celui ale carui cauze apartin comportamentului individului ( de exemplu, fumatul).

Cea mai des întâlnita forma de cancer în rândul femeilor, cancerul la sân a atins proportiile unei epidemii. Cancerul la sân este a treia boala cel mai des întâlnita în întreaga lume. În România sunt aproximativ 6000 de cazuri noi de cancer la sân diagosticate în decursul unui an.

Pe plan intenational, în anul 1997 au fost diagnosticate 790.000 de femei cu cancer la sân dintre care 314.000 au murit în acelasi an. Cancerul la sân nu are vârsta. Este întâlnit atât la femeile tinere, cât si la femeile în vârsta, iar daca nu este depistat la timp, poate fi fatal.

Institutul European de Oncologie a publicat în anul 2002 un raport cu statistici referitoare la cancer în general, raport din care rezulta ca jumatate din femeile diagnosticate cu cancer în Europa sufera de cancer la sân.

Studiul a dezvaluit diferente semnificative de la o tara la alta; astfel, cancerul are o extindere mai mare în tari precum Suedia, Elvetia, Germania si Italia si o extindere mai redusa în tari precum Polonia, Estonia, Slovacia si Slovenia. În lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din aceasta cauza. Totusi aceasta forma de cancer are o rata din ce în ce mai mare de vindecare.

Concluzia acestui studiu poate fi considerata atât pozitiva, cât si negativa. Pozitiva pentru ca, pentru un numar tot mai mare de femei care sufera de aceasta boala, aceasta nu mai este fatala. Vestea rea este ca nivelul de trai este din ce în ce mai scazut, alimentatia oamenilor de pretutindeni sufera tot felul de schimbari daunatoare sanatatii.

Asa cum spuneam mai sus, cancerul la sân nu tine cont de vârsta. Poate aparea în adolescenta sau la maturitate. Vindecarea lui depinde însa de momentul în care a fost depistat. Ca orice boala grava, si cancerul la sân îi afecteaza nu numai pe cei ce o poarta, dar si pe cei din jur

( familie, prieteni, colegi, etc). Cancerul la sân poate fi însa prevenit daca se constientizeaza existenta ei si i se acorda importanta cuvenita.

Principala localizare a cancerului la femei este sânul, iar grupa de vârsta cea mai expusa acestuia este cea de 45 - 54 de ani.

Statisticile demonstreaza faptul ca în Europa un nou caz de cancer la sân este diagnosticat la fiecare 2,5 de minute. În România, doar 5% dintre femeile bolnave de cancer mamar au aflat acest lucru în timp util, ceea ce înseamna ca sansele multora se pot reduce dramatic. Am punctat aceste statistici sumbre pentru a întelege cât de utila este educatia facuta în preventia acestei boli.

2. PLANIFICAREA CAMPANIEI

Acesta campanie are drept scop atragerea atentiei opiniei publice asupra sanselor de vindecare care exista pentru fiecare pacient diagnosticat corect si la timp. Supravietuirea în cancer la sân reprezinta cea mai mare victorie în lupta cu boala. Pacientii care au repurtat aceasta victorie, alaturi de specialistii care i-au ajutat, nu pot decât sa se constituie într-un simbol al neresemnarii în fata unui asa-zis "inevitabil", al necesitatii prevenirii cancerului la sân prin adoptarea unui stil de viata sanatos si evitarea factorilor de risc.

Preview document

Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 1
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 2
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 3
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 4
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 5
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 6
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 7
Campania - prevenția învinge cancerul la sân - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Campania - Preventia Invinge Cancerul la San.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?