Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1722
Mărime: 26.68KB (arhivat)
Publicat de: Rebeca Nedelcu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA MANAGEMENT-MARKETING SPECIALIZAREA MARKETING

Extras din referat

Campanie de Relatii publice pentru Ciocolata cu ardei iute de la Kandia

1. Definirea Problemei

Aceasta campanie este initiata de catre firma Kandia in urma identificarii unei oportunitati de patrundere in industria dulciurilor mai indraznete.

2. Analiza situatiei

Factori interni

Conform actelor de constituire, obiectul de activitate al S.C.KANDIA- EXCELENT S.A. il reprezinta:

- fabricarea si comercializarea produselor zaharoase, glazurate, rahat, patiserie, cofetarie,caramelaj, halva, drajeuri, produse de laborator;

- prestari de servicii logistice / asistenta tehnica pentru privatizarea proprie si terti ;

- operatiuni de import – export pentru activitatea proprie.

- comercializarea de produse alimentare sau nealimentare indigene si din import, prin

magazine proprii, puncte volante, spatii inchiriate, targuri si expozitii;

Kandia (sau Kandia-Excelent) este o fabrică de ciocolată și produse zaharoase din Timișoara. A fost înființată înainte de 1890. Compania a fost fondata in 1948 sub denumirea de Fabrica de Dulciuri „Bucuresti” , prin nationalizarea si unirea a cinci fabrici a caror istorie dateaza din secolul al 19-lea.

In 2003, Excelent a achizitionat cea mai importanta fabrica de ciocolata din Romania, Kandia Timisoara, iar dupa 1 an cele doua companii au fuzionat formand compania romaneasca din domeniu cu cele mai puternice branduri si cele mai relevante produse.

In 2005, Kandia-Excelent a dezvoltat un program masiv de investitii de aproximativ 15 milioane de Euro pentru dezvoltarea uneia dintre cele mai reprezentative, moderne si eficiente unitati de productie din Europa.

In 2006, in paralel cu acest important program de investitii, compania a achizitionat brandurile de bomboane Sugus si Silvana de la Kraft Foods Romania. Achizitia a fost finalizata in mai 2007

În anul 2007, Julius Meinl a vândut Kandia-Excelent către Cadbury, pentru suma de 100 milioane euro, in anul 2010 compania Cadbury a fost achiziționată de către Kraft,iar in octombrie 2010, compania a revenit la vechea denumire, devenind Kandia Dulce.

Pentru companie lucreaza peste 1000 de angajati.La sfarsitul anului 2010 Kandia deținea o cotă de 10-20% pe segmentul tabletelor din ciocolată. Compania deține în portofoliu brandurile de ciocolată Kandia, Rom și Laura, prăjitura Măgura, bomboanele Sugus și Silvana.

Kandia Sa a avut venituri in crestere din anul 2004 pana in anul 2009 cu exceptia anului 2006, cand aceastea au avut o valoare de 22.293.782,00 RON. Din 2004 pana in 2009 veniturile au crescut cu 11.878.220,00 RON, adica cu 114,04 %.

Cele mai mari venituri au fost obtinute in anul 2008- valoare: 33.172.215,00 RON.

Cele mai mici venituri au fost obtinute in anul 2006 - valoare: 10.415.562,00 RON.

In bilantul din anul 2006, veniturile realizate de Kandia Sa, au scazut cu 10.878.433,00 RON, adica cu 48,80 %, fata de anul precedent.

Cifra de afaceri în 2010: 42,1 milioane euro

Factori externi

Consumatori: Ciocolata este un produs consumat de toate segmentele de populatie; de la copii la varstnici, femei, barbati, persoane instarite si cele cu un venit mediu.

Segmentul tinta al firmei este reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 16-35, dornici de a cunoaste noi sortimente, de starnire a interesului consumatorului prin impactul neprevazutului, printr-o surpriza, prin ceva inedit (combinatia de ciocolata cu ardei iute).

Competitori: Exista o serie de firme care opereaza pe piata dulciurilor din Romania. Unele dintre acestea sunt: Poiana(considerat concurentul cel mai spectaculos), Primola, Heidi, Milka.

Furnizori: Principalul furnizor Rap Group.

Sloganul Companiei este : „EXCELENT – CEL MAI DULCE MOMENT”

Preview document

Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 1
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 2
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 3
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 4
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 5
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 6
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 7
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 8
Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie de PR - Kandia cu Ardei Iute.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?