Campanie relații publice - Delaco stă bine informat

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2272
Mărime: 236.76KB (arhivat)
Publicat de: Angela Morar
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Zait

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul 1: Despre campanie 2
  3. Capitolul 2: Obiectivele campaniei 3
  4. Capitolul 3: Strategie 3
  5. Capitolul 4: Piaţa ţintă 3
  6. Capitolul 5: Relee de informare 4
  7. Capitolul 6: Program operaţional 4
  8. Capitolul 7: Buget 7
  9. Capitolul 8: Monitorizare şi evaluare 9
  10. ANEXE
  11. ANEXA A – Fişier presă
  12. ANEXA B – Comunicat presă
  13. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

Introducere

Delaco este unul dintre principalii furnizori de produse lactate pentru marile reţele de magazine şi ai comerţului tradiţional. Compania Delaco este situată în Codlea, judeţul Braşov, în centrul ţării, la 170 km nord faţă de Bucureşti.

Începând cu anul 2000 s-a concentrat pe distribuţia de brânzeturi şi a creat un sistem ce i-a ajutat să crească fără limitările producţiei. Firma este certificata ISO 22000 de catre o firmă elveţiană. În prezent echipa numără 370 de oameni.

Portofoliul cuprinde in primul rand branzeturi si specialitati vandute sub brandul DELACO, respectiv DEL. Alte branduri deţinute sunt Jott, Bergader şi Joya.

Se remarcă pe piaţa concurenţială prin câştigarea trofeului Silver Effie la secţiunea Food products 1 pentru spotul publicitar "Delaco stă bine pe caşcaval'', episodul I, (aurul nu a fost acordat).

În urma barometrului de satisfacţie realizat într-o primă etapă a reieşit faptul că oamenii nu pun foarte mult accent pe conţinutul de grăsime atunci când cumpără caşcaval (media obţinută la ierarhizare este 5,2, ştiind că 1- valoarea maximă, iar 7 – valoarea minimă).

În contextul dezbaterilor referitoare la stilul de viaţă modern şi de obezitate ca una dintre consecinţele acestuia, Delaco doreşte să lanseze o campanie de relaţii publice prin care să informeze consumatorii cu privire la importanţa grăsimilor în alimentaţia zilnică.

1. Despre campanie

Intitulată „Delaco stă bine informat”, campania propusă urmează şirul campaniilor Delaco ce au avut loc până în prezent, axându-se pe ideea de continuitate a mesajelor transmise.

Perioada de desfăşurare a campaniei este 10 septembrie - 28 octombrie 2009, la nivel naţional, timp potrivit pentru derularea evenimentelor, respectiv acţiunilor pe toate canalele media: presă (scrisă, TV şi radio), internet, precum şi prin intermediul unor evenimente specifice. Campania este menită să educe publicul consumator în direcţia consumului adecvat de grăsimi, oferindu-le informaţii esenţiale despre tipurile de grăsimi şi efectele lor asupra organismului.

Conform recomandărilor specialiştilor în nutriţie, grăsimile trebuie să facă parte dintr-o alimentaţie echilibrată, pentru că acestea îndeplinesc anumite roluri în organism:

- grăsimile furnizează aşa numiţii acizi graşi esenţiali, pe care organismul nu îi poate sintetiza, dar de care are nevoie pentru o întreagă serie de procese (imunitare, cerebrale, vasodilatatoare etc.);

- grăsimile ajută la asimilarea vitaminelor liposolubile (A, D, E si K) din alimente; fără grăsimi aceste vitamine absolut necesare pentru un organism, nu se asimilează în cantitate suficientă.

Trebuie însă să fim atenţi la ce fel de grăsime consumăm, pentru că, există mai multe tipuri de grăsimi, grupate simplist în trei categorii:

- Grăsimi saturate (de origine animală) - care, consumate în exces, pot avea consecinţe grave (ex: infarct, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale).

- Grăsimi trans - obţinute în industrie prin hidrogenarea parţială a grăsimilor vegetale şi au efect negativ asupra nivelului colesterolului sanguin;

- Grăsimi nesaturate (aici intră şi grăsimile esenţiale) care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică a fiecăruia dintre noi pentru că aduc beneficii foarte importante organismului.

Prin intermediul grăsimilor saturate, caşcavalul este o sursă importantă de proteine de origine animală şi de fosfaţi, dar este recomandată alegerea produselor cu un conţinut mai redus de grăsimi -maxim 45%. Consumatorii trebuie să ştie că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca aportul zilnic de grăsimi saturate să nu depaşească 10% din aportul caloric zilnic.

Preview document

Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 1
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 2
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 3
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 4
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 5
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 6
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 7
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 8
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 9
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 10
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 11
Campanie relații publice - Delaco stă bine informat - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Campanie Relatii Publice - Delaco Sta Bine Informat
    • ANEXA A-fisier presa.doc
    • comunicat presa.doc
    • CUPRINS.doc
    • Delaco sta bine informat.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing Chestionar

1. Introducere Cercetarea de marketing reprezintă un proces sistematic şi obiectiv, generator de informaţii necesare adoptării deciziilor de...

Campanie de relații publice - apă nepoluată, sănătate curată

1. Descrierea problemei Apa este unul din cele mai importante elemente pentru fiecare fiinta umana, atat in consumul casnic, in producerea de...

Campanie relații publice - cum alegi pasta de dinți

Existenta unor dinti sanatosi nu se datoreaza numai alimentatiei, ci, mai ales, unei igiene corect efectuate . Intr-o lume sufocata de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?