Caracterizarea pietei locale a DM

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Caracterizarea pietei locale a DM.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Prezentarea generală a magazinului

Dm drogerie markt este cel mai mare lanț de drogherii din Europa Centrală și de Est. Primul magazin a fost deschis în 1976, la Linz. În România, primul magazin a fost deschis pe 22 noiembrie 2007, în Timișoara, unde se află sediul central. În cei 11 ani de prezență pe piața românească, au deschis mai mult de 100 de magazine, în majoritatea orașelor din țară.

2.Analiza mediului de marketing

2.1 Identificarea principalilor factori de micromediu ( furnizori, concurenți )

FURNIZORI:

Dm-markt se bucură de o gamă foarte larga de frunizori atât în domeniul frumuseții și cosmeticii, cât și în domeniul alimentar, bio si sănătate sau casnic.

Doar cațiva dintre frunizorii de produse cosmetice sunt:

- Rimmel London - Firmă de cosmetice din anul 1834, Londra, Anglia care creează și comercializează produse de machiaj, devenind una dintre cele mai cunoscute din lume până în momentul de față.

- SheFoot- Companie poloneză, naturală, ce comercializează cosmetice hipoalergenice și accesorii pentru îngrijirea zilnică a picioarelor.

- Bourjois- Companie franceză de cosmetice care crează și comercializează produse de machiaj, îngrijire personala și parfurmuri, vândute în peste 26 de mii de magazine în aproximativ 80 de țari.

- L’Oreal- Companie franceză de dimensiuni mari și cea mai importanta corporație din industria cosmetică și a înfrumusețării, cu un profit de peste €1.6 mld în anul 2005

- Revlon- Companie de cosmetice din Statele Unite, creată în anul 1932

Alți frunizori:

- Persil - Companie de detergent de rufe din Germania, 1907, care se bucură de o popularitate foarte mare în întreaga lume

- Colgate- Companie americana care deține în portofoliu numeroase produse de igiena orală, săpunuri, detergenți și produse de îngrijire persoană, lider mondial în producție de pastă de dinți.

CONCURENTI:

Odată cu introducerea produselor de drogherie în toate supermarketurile si marketurile din țară, Dm-markt a întampinat o creștere exponentială a concurenței în ceea ce privește comercialzarea produselor de cosmetică și îngrijire persoanală. Astfel, printe concurenții direcți se numara: Cora, Auchan, Carrefour, Kaufland etc.

Totodată, Dm-Markt are drept concurenți majoritatea farmaciilor și drogheriilor, dintre care se diferențiază Farmacia Tei care comercializează aceleași produse, dar la prețuri mult mai mici, astfel atragând un numar de clienți mai mare.

2.2 Analiza comparativa a concurentilor directi din proximitate

Folosind mijloacele de marketing adecvate, Dm-Markt se diferențiază de concurență și îsi fidelizează clienții, anticipând nevoile acestora prin gama lor de produse și servicii.

În comparație cu farmaciile concurente, Dm-markt oferă clienților o gamă mai largă de produse într-un singur loc; pe langa produsele de cosmetică, îngrijire personală și sănatate, dispun și de produse pentru îngrijirea și decorarea casei.

O altă diferență între Dm-markt și ceilalți concurenți ai sai este faptul ca Dm deține numeroase sub-branduri pentru fiecare categorie de produse:

- Frumusete: Alverde - produse de cosmetică natural; Balea - îngijirea pielii și a părului

- Produse pentru bebeluși: BabyLove - hrană, scutece, accesorii; SauBar - îngrijire și igiena pentru pielea bebelușilor

- Bio: DAS gesunde - sănatate, imunitate, vitalitate, fitness; DmBio - produse alimentare bio

- Îngrijire casa: Profissimo - produse practice pentru masă, bucatarie și gradină; DenkMit - detergenți și produse de curațenie

Produsele marcă proprie Dm sunt ușor de recunoscut, calitative și la prețuri mult mai mici decât alte produse de același gen comercilizate de concurenții direcți.

Dm-mark se diferențiază de concurenții săi prin acțiunile de promovare desfăsurate:

- Oferirea de cupoane pentru reduceri în cadrul revistelor promoționale distribuite gratuit

- Organizarea concursurilor și tombolelor cu premii

- Oferirea de produse și promoții personalizate în funcție de diferite perioade ale anului, sărbatori etc

Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea pietei locale a DM.docx

Bibliografie

https://www.dm-drogeriemarkt.ro/ro_homepage/
https://www.dm-drogeriemarkt.ro/ro_homepage/