Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1284
Mărime: 119.29KB (arhivat)
Publicat de: Ioniţă D.
Puncte necesare: 5
Facultatea de Management
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. I. Prezentare generală 3
  2. II. Analiza mediului de marketing ... .3
  3. 1. Principalii factori de micromediu ...3
  4. 2. Analiza comparativă a concurenților direcți .4
  5. III. Analiza dimensiunii pieței .. .4
  6. 1. Analiza ofertei ...4
  7. 2. Analiza cererii ...4
  8. IV. Analiza tehnicilor de promovare a magazinului ...4
  9. 1. Analiza tehnicilor de promovare a magazinului ...4
  10. 2. Analiza tehnicilor publicitare .5
  11. 3. Analiza tehnicilor promoționale . 5
  12. V. Propuneri de îmbunătățire a activității de marketing în magazine..5

Extras din referat

I. Prezentare generală

Vivasan e o companie internațională înființată în 1996 în Austria, în prezent având reprezentanțe (filiale) independente în peste 30 de țări ale lumii, printre care Moldova din 2004 și incepând din 2009 în România. Compania e atât producătoare, cât și distribuitoare a mai multor produse fabricate exclusiv în Elveția, destinate sănătății și frumuseții. Toate produsele corespund și au certificate GMP, ceea ce atestă o calitate și o siguranță a produselor respective. Gama de produse este variată, având peste 300 de produse, fiind destinată pentru toate grupele de vârstă (inclusiv femeilor în perioada de sarcină, nou născuților, până și vârstnicilor). Specificul produselor Vivasan constă în faptul ca nu conțin hormoni, produse modificate genetic, parabeni și alți conservanți sintetici, sunt hipoalergice și nu sunt testate pe animale. La baza produselor stau extractele de plante, uleiurile esențiale, uleiurile vegetale, vitaminele și mineralele naturale. Produsele sunt fabricate la cele mai înalte standarte (GMP, ISO, Swiss Medic), folosind tehnologii avansate și brevetate elvețiene (Gell Pell). Vivasan deține propriile plantații în zone ecologice în toată lumea, fapt care asigură calitatea excepțională a materiei prime și respectiv a produsului final.

II. Analiza mediului de marketing:

1. Principalii factori de micromediu:

a. Furnizori:

- Elixan Aromatica, producător de uleiuri esențiale și produse în baza uleiurilor esențiale. Unul din liderii mondiali pe partea de producție a uleiurilor esențiale.

- Dr. Duenner, producător de suplimente alimentare (în formă de capsule, pastile și extracte lichide). Acestea contin doar conservanți naturali (miere etc), unele dintre ele fiind recomandate chiar și femeilor în perioada de sarcină și bebelușilor.

- Intracosmed, producător de creme de tratament, de întreținere și anti-age pentru față și corp. Cremele de tratament conțin o cantitate foarte mare de uleiuri esențiale (30%), ceea ce le face foarte eficiente. Acestea sunt incluse în categoria cremelor transdermale, tratând organele cu probleme, penetrând pielea.

- Cosval, producător de renume mondial, care se specializează în creme pentru față anti-age, suplimente alimentare și produse pentru îngrijirea, tratamentul și vopsirea părului. Vopselele pentru păr nu conțin parabeni, amoniac, p-fenilendiamină, rezorcină, ceea ce le poziționează în categoria vopselelor hipoalergice, permise spre folosirea femeilor în perioada de sarcină și persoanelor cu probleme dermatologice. Produsele anti-age pentru față sunt produse inovative, care acționează ca un substitut al injectărilor cu botox și acid hialuronic. Suplimentele alimentare sunt fabricate în baza plantelor medicinale.

- Oswald, lider pe piața produselor alimentare (sosuri, cafea, condimente, supe instant, cacao etc) in Elvetia. Aproximativ 70% din populația elvețiană consumă aceste produse.

- Gell Pell, firma deținută de Vivasan, care a inovat și brevetat o nouă tehnologie de producere a suplimentelor alimentare cu o biodisponibilitate extrem de mare (98%), ceea ce permite obținerea unui efect vizibil și rapid.

b. Concurenți:

Celelalte firme cu produse naturale gen Fares, Zenyt, Dacia Plant etc. Filiala Vivasan din Romania deține exclusivitate privind distribuția pe piață a produselor. (nimeni altcineva nu

poate aduce aduce produse de la furnizorii de mai sus în Romania fara acordul Vivasan Romania).

c. Clienți:

Persoane fizice: Centre SPA & Wellness, cabinete stomatologice, cabinet de masaj, Federația Română de Fitness,etc. Aceștia, împreună cu clienții persoane fiice sunt persoane ceva mai interesate de calitatea produselor farmaceutice pe care le achiziționează.

d. Organisme publice

Chiar daca produsele au certificatele din UE, acestea trebuie recertificate in România la Institutul de Bioresurse Alimentare. fiind o comunitate economică europeană, Vivasan nu platește taxe vamale; singura taxă pe care o plătesc e taxa de mediu.

2. Analiza comparativă a concurenților direcți

Diferența dintre Vivasan și celelalte firme de produse naturale constă în calitatea și renumele produselor elvețiene; acest fapt este datorat substanței active ridicate a produselor, ceea ce creste eficiența acestora.

Preview document

Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan - Pagina 1
Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan - Pagina 2
Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan - Pagina 3
Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan - Pagina 4
Caracterizarea pieței locale a magazinului Vivasan - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Caracterizarea pietei locale a magazinului Vivasan.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu privind influența tehnicilor promoționale asupra vânzărilor Hipermarketului Kaufland

INTRODUCERE În această lucrare mi-am propus să evidenţiez importanţa pe care o au tehnicile promoţionale asupra comportamentului de cumpărare al...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?