Cercetare Directa de Marketing Bazata pe Metoda Observarii in Cadrul Targului International Abitare Il Tempo

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cercetare Directa de Marketing Bazata pe Metoda Observarii in Cadrul Targului International Abitare Il Tempo.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Balan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Prezentarea
2. Scopul observarii
3. Obiectivele cercetarii
4. Ipotezele observarii
5. Variabilele observarii
6. Colectivitatea cercetata
7. Locul de desfasurare al cercetarii
8. Fisa de observare
9. Estimarea bugetului cercetarii

Extras din document

Cercetare de Marketing a Pietelor Internationale

Targul International de Mobila de la Verona (Italia) - ABITARE IL TEMPO, 21-25 septembrie 2006

1.Prezentarea

Este una dintre ultimele expozitii europene, desfasurate catre sfarsitul anului, in materie de design si decoratiuni interioare.

Desi nu se poate compara cu targul de la Milano, Salone Internazzionale di Mobile, ce se desfasoara an de an in aprilie, aceasta expozitie de la Verona intareste an de an ideile si tendintele lansate in capitala modei italiene.

De 20 de ani Abitare il Tempo este targul cel mai exclusivist pentru amenajari interioare, un eveniment ce reuneste toate categoriile merceologice la cel mai inalt nivel lasand sa coexiste perfect traditia,clasicul si contemporanul.

Spatiile targului sunt atent studiate si aranjate in modul de a crea un ambient rafinat si elegant, pe masura omului.

Toate acestea genereaza o atractie pentru publicul de operatori calificati, ce in fiecare an mereu mai numerosi, viziteaza Abitare il Tempo

O selectie rigida a expozantilor caracterizeaza oferta targului international: firme italiene leader pe piata interna alaturi de un calificat grup de expozanti externi cu intentia de a individua si a antrena doar cei mai buni producatori pe orice sector, menite sa reprezinte doar piata de inalta clasa.

16 categorii merceologice, 650 expozanti selectionati din care 130 de pe piata externa, 7 pavilioane comerciale, unde sunt reprezentate toate sectoarele cele mai bune din fiecare: mobila ,tapitarii , bucatarii, bai, corpuri de iluminat, tesuturi, covoare, perdele, obiecte si accesorii pentru casa, tablouri, amenajari pentru copii, pavimente, usi, feronarie, scari, amenajari pentru exterior.

O vitrina cu aspect convingator si rafinat, ce demostreaza o realitate facuta din produse de serie mica pana la unicate dar si modele realizate prin tehnologie ce se integreaza cu stiinta obiectelor realizate manual.

Paleta expozantilor a inclus 552 marci internationale apartenente a 22 categorii de produse de calitate, selectionati riguros, reprezentand 10% din piata efectiva.

Alt aspect la fel de seminificativ al expozitiei se refera la programul de “Monstre”, “Laboratoare si Consfatuiri” care constituie o ocazie de a cerceta progresul si evolutia in stilul de viata, locuinta si achizitii.

Intre expozitiile, ale caror teme se intindeau de la recunoasteri punctuale a design-ului neasteptat si al artizanatului local pana la interpretari de materiale inovatoare , “Sesam Deschide-te” ilustra peliculele tehnice si artistice ale artizanului roman mijlocit de o reflexie de proiectii in jurul temei “manere de usi”. O curioasa expozitie organizata cu ajutorul luminii, culorii si jeturi de aer, unde am avut posibilitatea de a lua contact cu elementele realizate experimental.

In “Ottopertutti” un mare spatiu gazduia intrepretarile de laminat si tesut propuse de 8 arhitecti/designeri cu ajutorul posibilelor functii aplicative a celor doua materiale.

Firme renumite printre care Duravit, Ceramica Flaminia, Alessi, Mastro Raphael, La Signoria di Firenze, Passamaneria Toscana, Bang & Olufsen, Cappellini, Busnelli, Cantori, Ernestomeda, Gaggenau, Scavolini, Minacciolo, Roberto Cavalli Casa, Fabbian, Solzi Luce, Bonaldo, La Fibule, Scrigno, Adrenalina, Led & Co si multe altele, au oferit publicului si profesionistilor de sector motive interesante pentru o confruntare in materie de trend in ceea ce priveste proiectarea, productia si distributia.

Firmele concurente directe al firmei noastre sunt : TISCA ITALIA ( comercializeaza covoare din piele), COREN-Italia ( covoare moderne de lana), WALLFLOR Italia (covoare din lana naturala 100%), PAOLA LENTI –prezenta la expozitie cu un model de covor contemporan de colectie.

2.Identificarea problemei decizionale si scopul cercetarii

- Identificarea problemei decizionale

Firma STILCARPET a luat fiinta in anul 1992, din dorinta de a valorifica potentialul de lana, precum si indelungata traditie in tesut, in general, si in teserea covoarelor, in special, existente in zona Sibiu-Marginimea Sibiului-Cisnadie. In prezent mai mult de 80% din covoarele produse sunt destinate exportului in special pe piata europena.Datorita procentului semnificativ din vânzarile fabricii detinut de piata europeana, Stilcarpet poate opta pentru deschiderea unui magazin propriu sau chiar a unei mici retele de puncte de desfacere pe aceasta piata. Se creeaza astfel, în timp, premisele aplicarii unei strategii de reducere a preturilor produselor ca urmare a scurtarii canalelor de distributie

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare Directa de Marketing Bazata pe Metoda Observarii in Cadrul Targului International Abitare Il Tempo.doc

Alte informatii

CERCETARE DIRECTA DE MARKETING BAZATA PE METODA OBSERVARII IN CADRUL TARGULUI INTERNATIONAL ABITARE IL TEMPO