E-Marketing - Verona Auto

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie E-Marketing - Verona Auto.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andra Naslau

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cap1 Descrierea Firmei
Cap2 Stabilirea obiectivelor departamentului de marketing
Cap3 Oferta aflata in centru strategiei de marketing
3.1. Produsul oferit
3.2. Alte servicii
Cap4 Analiza pietei
4.1. Clientii produselor firmei
4.2. Clienţii pentru spaţiul publicitar de pe site
4.3. Baze de date clienti
Cap5 Analiza concurenţei
5.1. Identificarea şi descrierea a 3 concurenţi reali
5.2.Strategii de e-Marketig folosite de aceştia
Cap6 Site
6.1.Structură
6.2.Text
6.3.Comunicare firmă
6.4.Comunicare client
Cap7 Promovarea şi atragerea traficului

Extras din document

Cap1 Descrierea Firmei

Obiect de activitate si oferta

Compania Verona Auto are ca obiect de activitate vanzarea de accesorii si piese de schimb pentru diverse tipuri de autoturisme Dacia, de la cele mai vechi, pana la ultimul model, Logan.

In momentul actual firma este axată in mare parte şi işi desfaşoară activitatea pe piaţa municipiului Iaşi.

Piesele se schimb puse la dispoziţie de firma nostră pot acoperi cele mai variate nevoi pentru buna functionare a maşinilor, dintre care amintim cateva : rulmenţi, curele, furtunuri, electromotoare, alternatoare, termostate, cuzineti, chiuloasă, sfere hidraulice, garnituri, segmenţi, elemente de caroserie, filtre, uleiuri, anvelope, acumulatori, plăcute frâna, pompe frâna, apă, servodirecţie, simeringuri, piuliţe, şuruburi, şaibe şi produse profesionale de curaţat, ideale pentru uzul in service-uri dar si pentru acasa.

Frima Verona Auto este o societate cu raspundere limitata. La conducerea acesteia se afla un manager general iar restul companiei este organizat pe departamente: administrativ (o persoană), financiar contabil (o persoană), marketing (două persoane).

Departamentul de marketing are sarcini precise, mai exact obligatia de a elabora planuri, obiective şi stategii pentru a face ca vânzăarile magazinului sa crească. Între activitatile sale intra descoperirea de noi clienti spre care sa se indrepte magazinul, gasirea de noi furnizori care sa aibe ofertele cele mai avantajoase pentru firma X. Functiile comerciale si de achizitii sunt desfasurate tot de departamentul de marketing. De asemenea, angajatii ce formeaza acest departament au sarcina sa stabileasca preturile si nivelul adaosului comercial. Tot aici sunt create si stabilite strategiile de adaptare temporara a preturilor (rabaturi, bonificatii), strategiile de promovare (activitati de publicitate, promotii).

Cap2 Stabilirea obiectivelor departamentului de marketing

Echipa de marketing a firmei si-a propus urmatoarele obiective:

- Cresterea incasarilor in primul trimestru al anului 2008 cu 30% fata de vanzarile inregistrate in ultimele trei luni ale anului precedent

- Largirea orizontului pietei, trecand de la prezenta exculsiva pe piata municipiului Iasi la piata nationala.

- Cresterea notarietatii magazinului de piese auto in randul pietei tinta.

Strategia adoptata pentru atingerea acestor obiective este una de e-marketing si anume, va fi creat un site pentru magazinul de piese auto din Iasi care va fi lansat la nivel national. Acesta va purta numele: www.Veronaauto.ro.

Acesta pagina web a fost considerata ca raspunsul la toate probleme firmei si se va putea ca in cel mai scurt timp sa se atinga toate obiectivele propuse pentru acest an.

In primul rand, astfel se va putea largi piata, magazinul renuntand sa fie prezent numai pe piata municipiului Iasi, trecand foarte usor in sfera pietei nationale. Aceasta este o metoda destul de facila datorita faptului ca nu este nevoie sa fie deschis un sediu al magazinului in alte orase, ceea ce ar reprezenta un mare dezavantaj fiindca ar fi nevoie de o investitie foarte mare. Site-ul se poate realiza cu un buget mult mai mic dar in acelasi timp pagina va reprezeneta o „usa noua a magazinului” in casa fiecarui om, prin internet. Fiecare doritor de piese auto pentru Dacia va putea acum sa is cumpere ce are nevoie direct din scaunul de acasa. Pagina web va avea atat un caracter de promovare a magazinului, dar si un caracter comercial, existand posibilitatea de a comanda orice piesa care se afla pe raftul magazinului din Iasi prin ajutorul unui formular de comanda special conceput pentru acest lucru. Toate datele necesare se vor completa on-line, atat specificatiile tehnice ale fiecarui cumparator cu referire la piesa dorita, dar si datele personale a lor, pentru a se putea astfel trimite comanda. Plata se va realiza dupa preferinte, fie prin card bancar de debit sau de credit, fie in momentul livrarii produsului.

Magazinul beneficiind de un site, acesta va putea fi accesat de mai multa lume decat ar intra pe usa lui propriu-zis, astfel va fi cunoscut de un numar mult mai mare al populatiei si implicit notorietatea acestuia va creste pe piata. In plus se va putea cunoaste exact numarul vizitatorilor site-ului prin intermediul unui serviciu de contorizare si masurare cum este trafic.ro. Astfel vom putea sti exact cate persoane au intrat pe pagina noasta, mergand chiar mai departe afland si locul de unde ne-au accesat, ziua si perioada din zi in care au facut-o.

Fisiere in arhiva (1):

  • E-Marketing - Verona Auto.doc