Elite - studiu de piață

Referat
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 3612
Mărime: 340.74KB (arhivat)
Puncte necesare: 10

Extras din referat

1.1. SCURT ISTORIC

ELITE Romania a fost infiintata in anul 1995,incepandu-si insa activitatea abia in a-2-a jumatate a anului.Printr-un studiu realizat de catre INSTITUTUL DE CERCETARI A PIETEI GFK rezulta ce spre deosebire de consumul mediu de cafea din Europa,cel din Romania este de aproape cinci ori mai mic.

Numarul persoanelor consumatoare de cafea poate fi foarte mare,dar numai o parte consuma marca ELITE, acestia numindu-se clientii sai.

Printre acestia se numara persoanele care achizitioneaza acest bun fie pentru satisfacerea nevoilor individuale,fie pentru satisfacerea nevoilor grupului din care fac parte,adica consumatorii finali care pot fi incadrati in trei categorii dupa variatia de varsta:

-18-30ani;

-30-45ani;

-45-peste.

O alta categorie de consumatori sunt cei care cumpara cafea pentru satisfacerea unor nevoi colective,intre acestia se numara Guvernul si alte institutii centrale sau locale,pentru consumul in cadrul diferitelor intruniri.

Distribuitorii sunt de asemenea clienti,prin faptul ca acestia achizitioneaza cafeauaELITE pentru a o revinde pe diferite piete.

Pentru ca produsele ELITE sa ajunga pe piata compania apeleaza la diferiti intermediari specializati ,care ii asigura comercializarea marfurilor.

Printre acestia se numara engro-sistii,detailistii sau agentii de vanzari din cadrul firmei.

Pe piata interna a cafelei,principalii concurenti ai marcii ELITE sunt:

-Jacobs,Nova-Brasilia,reprezante de Kraft Foods Romania;

-Tchibo;

-Amigo;

-Lavazza,cafea distribuita in Romania de compania ELITE.

Cafeaua ELITE este concurata pe piata si de alte produse care ofera consumatorilor aceeasi satisfactie:cappuccino,ciocolata calda,cafeaua instant,ceai,bauturi energizante,bauturi racoritoare si altele.

CAPITULUL II.

-PIATA-

2.1.PIATA PRODUSULUI DE REFERINTA

Piata este un loc comun, este timpul si spaitul in care agentii activi din societate vin sa comunice unii cu altii si sa schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb.

Consumatorul este agentul motor care pune in miscare piata si totodata economia.Consumatorul este in acelasi timp si nucleul sensibil al oricarui efort de marketing.

Comportamentul consumatorilor este determinat de o serie de factori, un rol important in acest scop il au factorii psihologici si/sau individuali.

Factorii individuali sunt cei care tin de nevoi si motivatii ,de atitudini, de caracteristici permanente ale indivizilor.

Printr-un studio realizat de firma CONSO DATA in peroada 1-6 noiembrie 2003,pe un esantion de 1872 persoane , din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18-55 ani:

Preview document

Elite - studiu de piață - Pagina 1
Elite - studiu de piață - Pagina 2
Elite - studiu de piață - Pagina 3
Elite - studiu de piață - Pagina 4
Elite - studiu de piață - Pagina 5
Elite - studiu de piață - Pagina 6
Elite - studiu de piață - Pagina 7
Elite - studiu de piață - Pagina 8
Elite - studiu de piață - Pagina 9
Elite - studiu de piață - Pagina 10
Elite - studiu de piață - Pagina 11
Elite - studiu de piață - Pagina 12
Elite - studiu de piață - Pagina 13
Elite - studiu de piață - Pagina 14
Elite - studiu de piață - Pagina 15
Elite - studiu de piață - Pagina 16
Elite - studiu de piață - Pagina 17
Elite - studiu de piață - Pagina 18
Elite - studiu de piață - Pagina 19
Elite - studiu de piață - Pagina 20
Elite - studiu de piață - Pagina 21
Elite - studiu de piață - Pagina 22
Elite - studiu de piață - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Elite - Studiu de Piata.doc

Te-ar putea interesa și

Distribuția mărfurilor Elite

INTRODUCERE Economia de piaţă reprezintă acel tip de economie în care piaţa şi concurenţa hotărăsc ce bunuri şi ce servicii se produc, în care...

Analiza comparativă a mărcilor Cris-Tim și Caroli pe piața mezelurilor

Partea I: Elemente definitorii ale pietei mezelurilor 1. Caracterizare generala 1.1 Capacitatea pietei. In cadrul acestei lucrari ne propunem sa...

Funcțiile Conducerii în Organizații

INTRODUCERE Într-o organizaţie, rolul conducătorului este deosebit de complex, dacă ţinem seama de faptul că situaţii diferite necesită...

Studiul de Marketing privind Oferta de Cafea și Implicațiile Sale în Consumul Alimentar

Cap. I De ce consumăm cafea? Cei mai mulţi dintre noi ne trezim dimineaţa cu gândul la cafea. Mulţi oameni sunt dependenţi de această băutură....

Studiu de piață privind preferințele consumatorilor de cafea

Piata cafelei Cafeaua a aparut in secolul al IX-lea, ajungand ca in prezent sa fie nelipsita din alimentatia majoritatii populatiei, in intreaga...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile de Cafea Doncafe și Jacobs

I. Elemente definitorii ale pieţei cafelei 1.Caracterizarea generală : 1.1. Capacitatea pieţei : Dacă studiem piaţa cafelei din România observăm...

Calitatea și Sortimentul Cafelei

Primele informatii scrise despre cafea se gasesc in izvoare arabe datate din anul 1000 i.C. Prepararea cafelei la acea data timpurie ramane cu...

Piața și concurența cafelei

Introducere 1.1 economia si concurenta De-a lungul evolutiei sale istorice, stiinta a cautat sa analizeze fenomenele complexe cu ajutorul...

Ai nevoie de altceva?