Estetica mărfurilor - designul auto

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1666
Mărime: 14.40KB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Negrea
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA „VALAHIA” FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZARE MARKETING ANUL III , GRUPA 2

Cuprins

  1. 1.Designul auto – teorie 4
  2. 2.Fiat Bravo
  3. 2.1.Elemente estetice 4
  4. 2.2.Elemente funcţionale 5
  5. 3.Citroen C3
  6. 3.1.Elemente estetice 6
  7. 3.2.Elemente functionale 6
  8. 4.Ford Fiesta
  9. 4.1.Elemente estetice 7
  10. 4.2.Elemente functionale 8
  11. 5. Bibliografie 9

Extras din referat

1. Designul auto – teorie

Estetica este o disciplină teoretică autonomă relativ nouă În ascensiunea spre deplina cristalizare , estetica a infruntat deopotrivă neincrederea scepticilor şi acerbia contestatorilor , fiind nevoită să se intemeieze şi să se legitimeze necontenit Etimologic, estetica este doctrina senzaţiei , a sentimentului.Obiectivul ei universal este frumosul. Există frumos natural , uman şi artistic. Kant distingea numai două categorii de frumos : „ frumosul artistic” şi „ frumosul natural”.

Spre deosebire de frumuseţea artistică realizată independent de utilitatea produsului , fenomenul design , conturat ca domeniu estetic autonom in secolul al XX- lea, defineşte conceperea formei utile şi frumoase , totodată , astfel incât forma să se subordoneze în mod ideal funcţiei fără să se recurgă la ornamente şi decoraţiuni inutile.

2.Fiat Bravo

Istoria FIAT a inceput cu mulţi ani in urmă, la inceputul industrializării Italiei, proces in care compania a jucat dintotdeauna un rol principal. Din acel moment inainte, marca FIAT s-a răspândit peste tot in lume şi s-a dezvoltat neincetat. Logo-ul FIAT poartă cu sine o semnificaţie specială: nu este vorba numai de automobilele pe care le produce, ci şi de tradiţia pe care o au.

2.1.Elemente estetice

Bravo este un exemplu de consecvenţă a tradiţiei stilului Fiat având noul logo Fiat pe un fundal roşu rubiniu , un simbol preluat de la faimosul scut care a onorat partea frontală a maşinilor Fiat din 1931 până in 1968. Maşina , de asemenea , este o expresie a direcţiei date de modele Fiat mai noi , având o legatură specială cu designul modelului Grande Punto.

Din profil imagimea lui Bravo este transpusă într-o lumină de coupe, dată de agilitatea liniilor şi a modului în care a fost gândit spatele. Impresia de coupe este subliniată de linia superioară a montantului faţă , foarte înclinat şi lung , dar şi de cel spate , foarte scurt. Pasajele proeminente ale roţilor vin să întărească senzaţia de sportivitate a maşinii.

Blocurile optice in formă de lacrimă , aşezate intr-o poziţie ridicată faţă de grila radiatorului conferă modelului Bravo un aspect sportiv , inspirat din tradiţia italiană a turismelor Grand Touring.

Bordul. Designul bordului se bazeaza pe linii discrete şi un stil ce combină rezistenţa , practibilitatea şi eleganţa.

Bara de protecţie. Structura barei de protecţie este o combinaţie de design şi inteligenţă : pe de o parte este perfect integrată in linia sport , elegantă , pe de alta parte este modificată pentru a minimiza suprafaţa implicată in coliziune.

2.2.Elemente funcţionale

Bravo are un sistem de control cu acţiune bi- zona şi control automat. Acesta reglează electronic temperatura din interior , cantitatea şi direcţia din care se dirijează aerul. Un sistem de senzori plasaţi in interior şi exterior monitorizează permanent diferenţa de temperatură şi determină senzaţia de confort termic a pasagerilor.

Noile scaune cu suport lombar conferă un sprijin superior părţii inferioare a spatelui asigurând un confort sporit şi o absorbţie imbunătăţită a vitraliilor.

Bravo are sistem Blue & Me care oferă controlul sistemului de navigaţie al maşinii. Astfel poţi telefona , asculta mesaje SMS , poti să iţi consulţi agenda telefonică şi să asculţi fisiere MP3 fără a ridica mâinile de pe volan.

Alte elemente funcţionale de care dispune maşina Fiat Bravo sunt : aer condiţionat , inchidere centralizată cu telecomanda , scaun şofer reglabil in inălţime ; volan reglabil , faruri reglabile etc.

3.Citroen C3

Citroen este un constructor de automobile francez, cu sediul la Paris, parte a grupului PSA Peugeot Citroen.

Preview document

Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 1
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 2
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 3
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 4
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 5
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 6
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 7
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 8
Estetica mărfurilor - designul auto - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Estetica Marfurilor - Designul Auto.doc

Alții au mai descărcat și

Importanța analizei produselor de consum în designul industrial

In procesul de design a unui produs, analiza si identificarea cerintelor, cautarea solutiilor, analiza si decizia alegerii solutiilor optime sunt...

Designul în Domeniul Telefoniei Mobile

Cap. 1. ASPECTE TEORETICE PRIVIND DESIGNUL 1.1. Conceptul de design; cauzele apariţiei designului Spre deosebire de frumuseţea artistică...

Designul Castelelor

1.DESIGNUL INTERIOR Estetica este o disciplină teoretică autonomă relativ nouă În ascensiunea spre deplina cristalizare , estetica a infruntat...

Evoluția designului autoturismului Dacia

Dacia este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparţine grupului francez Renault. Obiectul de activitate al...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Designul Auto

Capitolul 1 Estetica marfurilor – notiuni teoretice Pretutindeni, în secolul nostru, apare evidentă preocuparea ca obiectul cu destinaţie...

Ai nevoie de altceva?