Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2392
Mărime: 45.84KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Gherasim
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Andrei
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

  1. 1. Compania MCS Communications - 3 -
  2. 2. Obiectivele şi responsabilităţile forţelor de vânzare - 4 -
  3. 3. Criterii de organizare a forţelor de vânzare - 6 -
  4. 4. Recrutarea şi pregătirea agenţilor de vânzări - 7 -
  5. 5. Motivarea agenţilor de vânzări - 8 -
  6. 6. Evaluarea şi controlul forţelor de vânzare - 8 -
  7. 7. Descrierea unei tehnici de vânzări - 9 -
  8. Bibliografie - 10 -

Extras din referat

1. Compania MCS Communications

MCS Communications este parte a grupului Globalicom-Trade LTD, companie israeliană cotată la bursa din Tel-Aviv. Din acelaşi grup mai fac parte companiile HAT, importatorul oficial în Romania al telefoanelor mobile Samsung şi DTH Television, operatorul de televiziune digitală prin satelit cunoscut sub brandul Boom.

Magazinul Say este marcă a companiei MCS Communications.

Pe 26 martie 2008, Orange a semnat un parteneriat strategic cu MCS Communications. Prin acest parteneriat, Orange îşi propune să îşi menţină forţa canalelor actuale de distribuţie şi să atingă un segment cât mai larg de utilizatori. Say, prin locaţiile situate cu predilecţie în galeriile comerciale şi mall-urile din România, va asigura prezenţa serviciilor şi produselor Orange la cele mai înalte standarde. Acoperirea de calitate a magazinelor Say, designul modern şi afinitatea brandurilor au reprezentat factorii decisivi în stabilirea parteneriatului.

Servicii Orange disponibile în magazinele Say: plata facturii Orange, programul Orange Thank You, reîncărcare electronică, abonamente de voce, abonamente de date.

Reţeaua magazinelor Say

În prezent există 90 de magazine operaţionale în ţară. Toate aceste magazine sunt localizate în cadrul principalelor centre comerciale, galerii comerciale sau mall-uri. Say vine în întampinarea clienţilor care îşi doresc un magazin abundent în produse, de unde pot să aleaga în voie, dar în acelaşi timp au nevoie de o structură ordonată şi clară a tot ce înseamnă expunere în magazin.

Obiectul de activitate al magazinelor Say este comercializarea cu amănuntul a produselor, accesoriilor şi serviciilor din sfera telefoniei mobile, televiziunii digitale, foto, IT şi multimedia.

Misiune

Misiunea Say este de a crea o legatură strânsă cu consumatorul final. Pentru a asigura acest lucru aceştia au creat un magazin viu, plin de culoare, forma şi de mişcare, aproape de client.

Viziune

Compania şi-a propus ca fiecare client ce părăseşte magazinul Say să iasă cu zâmbetul pe buze, mulţumit de alegerea făcută şi cu o experienţă plăcută.

Magazinul Say se diferenţiază în domeniul serviciilor IT&C prin promovarea următoarelor valori: onestitate, corectitudine , deschidere, orientare către client, prietenie.

În cadrul magazinelor Say se găsesc toate brandurile importante de pe piaţă: Nokia, Samsung, Sony-Ericsson, Motorola, LG, Sagem şi Philips în cazul telefoanelor mobile, Canon, Sony, Fujifilm, Samsung, Nikon în cazul camerelor digitale, Apple, Samsung, LG, Sony şi SanDisk pentru produsele IT-Multimedia.

Pe zona de accesorii GSM/IT/Multimedia există o gamă largă de branduri specializate pe această zonă: SanDisk, Kingston, Plantronics, Jabra, DreimGo şi Golla.

2. Obiectivele şi responsabilităţile forţelor de vânzare

Agentul de vânzări

Obiectivele postului:

- Asigurarea activităţii de consultanţă şi asistenţă tehnică şi comercială pentru clienţi/potenţiali clienţi şi finalizarea proceselor de vânzare în magazin concretizate prin vânzări efective;

- Participarea activă la atingerea obiectivelor de vânzări;

- Identificarea de noi modalităţi şi instrumente de vânzare pentru întreaga gamă de produse şi servicii comercializate prin intermediul punctului de lucru (magazin).

Principalele responsabilităţi:

- Implicarea activă în procesul de vânzare în punctul de lucru (magazin);

- Acordarea de consultanţă şi asistenţă tehnică şi comercială clienţilor şi potenţialilor clienţi;

- Urmăreşte atragerea permanentă de noi clienţi;

- Promovarea cu bună-credinţă a produselor şi serviciilor disponibile în oferta comercială a magazinului Say, prin comunicarea unor informatii complete şi corecte cu privire la serviciile şi produsele destinate comercializării, prin promovarea produselor prezentate în cataloagele lunare Say;

- Implicarea activă în stabilirea şi atingerea/depăşirea obiectivelor de vânzare stabilite pe perioade determinate (lunar, trimestrial, anual etc) pentru magazinul în care lucrează;

- Respectarea calităţii actului de vânzare: perfecţionarea tehnicilor proprii de vânzare a produselor/serviciilor şi a abilităţilor de comunicare în lucrul cu clienţii;

- Respectarea modalităţilor de întocmire şi predare a documentelor pentru vânzarea produselor, în conformitate cu procedurile companiei şi cu legislaţia în vigoare.

Preview document

Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 1
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 2
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 3
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 4
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 5
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 6
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 7
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 8
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 9
Forța de vânzare a companiei MCS Communications - Say - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Forta de Vanzare a Companiei MCS Communications - Say.doc

Alții au mai descărcat și

Activitatea forței de vânzări la societatea Coca-Cola

COCA-COLA 1.Activitatea fortei de vanzare la compania SC Coca- Cola SA Forta de vanzare a unei companii este constituita din grupul de persoane...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?