Forța de vânzare în cadrul FBI

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3506
Mărime: 343.03KB (arhivat)
Publicat de: Mihail Szabo
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariana Ciorcila

Extras din referat

SCURT ISTORIC

Biroul Federal de Investigaţii este o agenţie federală de investigaţii a crimelor şi mâna dreaptă a Departamentului de Justiţie al Statelor Unite. Motto-ul acestei agenţii este ,,Fidelitate, Bravură, Integritate”.

Pe 26 iulie 2007 FBI a celebrat 99 de ani de activitate. FBI îşi are originea într-un grup de agenţi speciali creat în anul 1908 de către Procurorul General Charles Bonaparte în timpul preşedenţiei lui Theodore Roosevelt. Cei doi s-au văzut pentru prima oară când şi-au aranjat o întâlnire în Asociaţia de Reformă în Serviciul Civil din Baltimore. Roosevelt, pe când a fost Comisar în Serviciul Civil, a trecut în centrul atenţiei prin reformele sale de aplicare a legii federale. Prin 1892 aplicarea legii a fost mai mult politică decât profesională. Roosevelt a spus cu mândria pornită din insistenţa sa că cei ce au aplicat la Patrula de Graniţă au trecut testele şi au fost consideraţi admişi. Urmându-l pe Roosevelt în program, Bonaparte a considerat că trasul la ţintă nu este mijlocul de obţinere a celor mai buni oameni.”Roosevelt ar fi trebuit să-i pună să se împuşte între ei şi să ofere posturile supravieţuitorilor.”

Roosevelt şi Bonaparte au fost amândoi nişte perfecţionişti. Ei au avut în comun convingerea că eficienţa, priceperea şi legăturile nonpolitice ar servi la găsirea persoanei perfecte care să lucreze pentru guvern. Theodore Roosevelt a devenit Preşedinte al Statelor Unite în 1901; 4 ani mai târziu el l-a numit pe Bonaparte Procuror General. În 1908, Bonaparte a aplicat filosofia progresivă în Departamentul de Justiţie prin realizarea unui corp de agenţi speciali. Nu a avut nume şi nici lider desemnat în mod oficial, altul decât Procurorul General. Şi totuşi aceşti detectivi împreună cu oamenii din Serviciul Secret au fost predecesorii Biroului Federal de Investigaţii.

OBIECTIVE FBI

Principalul obiectiv al FBI-ului este apărarea Statelor Unite împotriva ameninţărilor teroriste şi împotriva spionajului. Alte obiective importante sunt punerea în aplicare a legilor Statelor Unite, menţinerea spiritului de echipă şi a justiţiei în state, în agenţiile internaţionale şi în zona tuturor partenerilor.

PRIORITĂŢILE FBI

În execuţia următoarelor priorităţi FBI găseşte şi foloseşte informaţii necesare pentru a proteja naţiunea de ameninţări şi pentru a-i aduce în faţa legii pe cei ce au încălcat legea.

1. Protejarea Statelor Unite de atacurile teroriste

2. Protejarea Statelor Unite împotriva operaţiunilor de spionaj

3. Protejarea Statelor Unite împotriva atacurilor prin mediu virtual şi a delictelor săvârşite prin întrebuinţarea sistemelor informatice

4. Combaterea corupţiei publice la orice nivel

5. Protejarea legilor civile

6. Combaterea întreprinderilor şi organizaţiilor criminale naţionale sau transnaţionale

7. Combaterea fraudei

8. Combaterea crimelor de o violenţă semnificativă

9. Sprijinirea federalilor, a statelor, a partenerilor locali şi internaţionali

10. Actualizarea tehnologiei pentru desfăşurarea cu succes a misiunilor

BUGETUL ŞI PLANUL STRATEGIC

În anul 2007 bugetul total este de aproximativ 6,04 miliarde de dolari, incluzând 318 milioane de dolari în programe antitero, de supraveghere, de tehnologie a informaţiei, legişti, instruire şi programe de transfer informaţional.

LOCALIZARE

Angajaţii FBI lucrează în principiu prin toate zonele de pe glob. Pe lângă sediul din Washington D.C. se găsesc alte 56 de filiale localizate în principalele oraşe din SUA, 400 de agenţii în oraşe mai mici şi 60 de birouri internaţionale numite „ataşări legale” în ambasadele Statelor Unite din întreaga lume.

VALORILE PRINCIPALE

- Supunere riguroasă faţă de Constituţia Statelor Unite;

- Respect pentru demnitatea tuturor celor pe care FBI îi protejează;

- Compasiune;

- Corectitudine;

- Integritate intransigentă personală şi instituţională;

- Acceptarea responsabilităţii pentru acţiunile şi deciziile agenţilor;

- Parteneriat personal şi profesional.

CE SE INVESTIGHEAZĂ?

Inima operaţiunilor FBI se găseşte în investigaţii- care servesc la protejarea Statelor Unite împotriva ameninţărilor teroriste şi pentru aplicarea legilor. Membrii Biroului Federal de Investigaţii au sub jurisdicţie încălcarea a peste 200 de categorii de lege federală.

TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI

FBI-ul modern are nevoie de angajaţi talentaţi şi inteligenţi, echipaţi cu unelte IT eficiente. Membrii Biroului Federal de Investigaţii trebuie să rămână vigilenţi întrucât inamicul existent în exterior poate fi un specialist în utilizarea sistemelor informatice şi comunicaţionale. Prin evocarea tristului eveniment de la 11 septembrie 2001, care a avut loc în ciuda ritmului rapid în care a avansat securitatea naţională, se poate spune că sunt în continuare multe lecţii de învăţat, multe schimbări de făcut şi noi probleme de soluţionat.

ACADEMIA FBI

1. UNITATEA ŞTIINŢIFICĂ BEHAVIORISTĂ

BSU (Unitatea Ştiinţifică Behavioristă) este una dintre componentele de instrucţie din Divizia FBI de Training şi Dezvoltare din Quantico, Virginia. Misiunea sa este de a dezvolta şi a acorda programe de instruire şi cercetare în ştiinţele sociale şi comportamentale. Această muncă include desfăşurarea unor cercetări de mare impact şi prezentarea unei varietăţi de cursuri pe teme ca Ştiinţa Comportamentală Aplicată, Aspectele Sociale ale Comportamentului Criminal, Criminologia Aplicată, Managementul Stresului în Aplicarea Legii, Terorismul Domestic, Coordonarea Investigaţiilor Criminalistice şi Antiterorismul.

Preview document

Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 1
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 2
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 3
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 4
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 5
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 6
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 7
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 8
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 9
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 10
Forța de vânzare în cadrul FBI - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Forta de Vanzare in Cadrul FBI.doc

Ai nevoie de altceva?