Fundamentele Marketingului - Orange

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3705
Mărime: 109.11KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Alecu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Capitolul I.

Prezentarea firmei Orange Romania.

1.1.Date de identificare ale firmei.

S.C. Orange Romania S.A. este o persoana juridica romana cu sediul social in B-dul Lascar Catargiu nr.51-53, Sector 1, Bucuresti, Romania, numar de telefon +4021/203.33.33, numar de fax+4021/203.78.96, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/10178/1996, codul unic de inregistrare nr. 9010105, cod de inregistrare in scopuri de TVA RO9010105, cont bancar RO52INGB0001000115118912 deschis la ING Bank NV Sucursala Bucuresti.

Este o societate pe actiuni,face parte din grupul Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente.

Puncte de lucru Orange se gasesc în toate judetele tarii,reteaua de distributie incluzand peste 700 de magazine pe intreg teritorul tarii.Compania are in jur de 3000 de angajati. Grupul Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, fiind prezent in 19 tari si avand peste 19.000.000 de clienti in intreaga lume. Astfel sunt impartite:centrele de relatii cu clientii –Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara care asigura fluxul informational (Orange client) prin coordonarea calitatii si dezvoltarea retelei tehnice precum si echipe care se ocupa de extinderea comerciala.In ceea ce priveste distributia, Orange ofera produsele sale prin reteaua celor 17 magazine proprii din toata tara :Bucuresti, Craiova,Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Tg Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava si prin reteaua de parteneri Orange – peste 700 de magazine si peste 7800 de puncte de vanzare pentru Orange Prepay.

1.2.Obiectul de activitate.

Obiectul principal de activitate este industria de telefonie mobile avand si activitatii secundare ca “Orange Education Program” si “Orange First Step” -acesta le ofera studentiilor de la Politehnica burse,stagii de practica si cursuri de specialitate sustinute de angajatii sai.

1.3.Scurt istoric.

In Romania, Orange este prezenta pe piata din anul 1997, avand ca principal actionar Orange S.A cu 73.26% din actiuni. In data de 5 aprilie 2002 Mobilrom devine Orange.Lansarea Orange Romania aduce cu sine o gama de servicii, performante cai si performante excelente in ceea ce priveste acoperirea in retea si asistenta pentru clienti.Trecerea la Orange demonstreaza succesul inregistrat de firma pe piata romaneasca unde detine un segment de 44.7% din populatia care foloseste reteaua mobile ca sistem de telecomunicatie.In perioada anului 2003 Orange Romania a obtinut prelungirea pe inca o perioada de trei ani a certificatului de calitate ISO 9001, fiind prima si singura companie de telecomunicatii mobile din Romania careia i-a fost acordat acest certificat.Orange Romania – parte din Orange Group, este o companie dinamica si tanara care ofera clientilor sai o gama larga de produse si servicii de telecomunicatii de cea mai buna calitate.Sediul central al companiei este in Bucuresti-Europa House, avand birouri si operatiuni distribuite in toata tara. Succesul Orange Romania este rezultatul muncii celor 2000 de angajati (31/12/2005) si confirma profesionalismul si buna pregatire a acestora. Peste 95% dintre acestia au diploma universitare, iar varsta medie este de 29 de ani.

1.4.Oferta societatii

Reteaua telefonica ofera servicii diverse pentru clientii sai:

Abonamentul de 4$

Acesta poate fi insotit de urmatoarele optiuni :

• 4$ lunar : 180 minute in retea – in weekend si oricand cu trei numere favorite

• 7$ lunar: 180 de minute in retea dupa ora 18, in weekend si oricand cu trei numere favorite

• 5$,8$,10$ lunar: apeluri gratuite nelimitat

• 2$ lunar: trei numere favorite din alte retele nationale, fixe sau mobile

• 2$ lunar : 15 minute nationale

• 2$ lunar : cinci numere favorite din orice retea nationala

• 7$ lunar : 60 de minute in retea oricand

Abonament cu minute nationale incluse :

Tab.1.1.Oferta de abonamente cu minute incluse.

Capitolul II.

Micromediul de marketing al firmei.

Micromediul companiei reflecta factorii din interiorul si din exteriorul ei care in mod direct influenteaza capacitatea companiei. Acesta cuprinde orientari strategice si structuri de organizare care in mod direct influenteaza capacitatea firmei de a utiliza propriul sau potential stiintific, material,financiar si uman, orientandu-se astfel catre activitatile consumatorului precum si de a satisface nevoile actuale ale intregii societati.

2.1 Concurentii firmei.

Concurenţii sunt agenţii economici cu care intră în competiţie orice întreprindere, întrucât în economia de piaţă este indispensabilă înfruntarea pentru obţinerea unor condiţii avantajoase de producere şi desfacere a bunurilor şi serviciilor, cu ţelul atingerii unor performanţe deosebite.Întrucât concurenţa este o luptă dură, în care învinge întotdeauna cel mai bun, şi care deşi, primează interesele economice se desfăşoară nu numai cu mijloace economice, ci şi extra economice, pentru fiecare întreprindere este absolut necesar să descopere structura şi amploarea concurenţei, motivele reuşitei concurenţilor importanţi, precum şi şansele de a-I învinge.

Pe piata romaneasca alaturi de reteaua telefonica Orange mai apar si alte retele cum sunt Vodafone si Cosmote, toate avand tendinta de a presta servicii si bunuri de telecomunicatii mobile.Richard Hoat, managerul de la Orange, afirma urmatorul lucru : cota de piata a companieieste de 50.6%, Orange fiind si una dintre cele mai mari companii in ceea ce priveste cifra de afaceri. Veniturile totale ale companiei in 2005 au fost de 624.000.000 euro, Orange Romania fiind pe locul trei in grupul Orange avand in vedere numarul de abonati si pe locul patru ca profit. La nivel mondial Orange are 54.000.000 de utilizatori si este prezenta in 16 tari, fiind unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume.

Ca si concurenti directi intalnim :

• Vodafone Romania – este al doilea operator de telefonie mobilă ca mărime în România după numărul de clienti.Este filiala românească a operatorului internaional de telefonie mobilă Vodafone, care deine întreg actionariatul companiei.Vodafone este în competiie directă cu Orange, la ora actuală cel mai mare operator român după numărul de clieni,desi Vodafone (Connex pe atunci) a deinut acest titlu până în septembrie 2004. La sfâritul anului 2005, Connex-Vodafone avea 6 milioane de clienti.

Preview document

Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 1
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 2
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 3
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 4
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 5
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 6
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 7
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 8
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 9
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 10
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 11
Fundamentele Marketingului - Orange - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Fundamentele Marketingului - Orange.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiecte Econimice

CAPITOLUL I 1.1 Denumirea şi forma juridicã a societãţii Denumirea societãţii este S.C. CAPRICE S.R.L. În toate actele, anunţurile şi...

Marketingul Serviciilor pentru Orange România

Prezentarea generală a firmei Într-adevăr, valoarea vieţii rezidă în comunicare: un cuvânt, o şoaptă, un zâmbet, o mângâiere – toate mărturisesc...

Ai nevoie de altceva?