Heidi - miniplan promoțional

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3323
Mărime: 42.36KB (arhivat)
Publicat de: Marcheta Vasile
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1.Povestea domnului Laderach 2
  2. 2. Analiza comunicării de marketing pentru ciocolata Heidi 3
  3. 2.1 Emiţătorul: 3
  4. 2.2 Analiza mărcii 3
  5. 2.2.1 Trasături de personalitate 3
  6. 2.2.2 Identitate (denumire, emblemă, logo) 3
  7. 2.2.3 Tipul de marcă 3
  8. 2.2.4 Medii şi suporturi publicitare (Din ce motive au fost alese aceste medii de comunicare şi suporturile corespunzătoare?) 4
  9. 2.2.5 Analiza mesajelor publicitare 4
  10. 2.2.6 Poziţionarea 4
  11. 2.2.7 Ţinta comunicării 4
  12. 2.2.8 Concurenţii 5
  13. 2.2.9 Analiza SWOT 5
  14. 3. Mediul 5
  15. 3.1 Micromediul întreprinderii 5
  16. 3.2 Macromediul întreprinderii 5
  17. 4. Concurs cu premii 6
  18. 4.1 Regulamentul concursului 6
  19. 4.1.1 Organizator 6
  20. 4.1.2 Durata promoţiei 7
  21. 4.1.3 Condiţii de participare 7
  22. 4.1.4 Dreptul de participare 7
  23. 4.2 Premii 7
  24. 5. PLANUL DE IMPLEMENTARE 8
  25. 6. MONITORIZARE ŞI EVALUARE 8

Extras din referat

1.Povestea domnului Laderach

TALENT. În anii ’50, în orăşelul Enenda, la poalele Alpilor, tânărul Rudolf Laderach se afla la începutul drumului său în viaţă. Ceea ce iubea cel mai mult şi ceea ce ştia sa facă cel mai bine era ciocolata. Talentul sau, evident pentru prietenii săi, avea sa-i aducă mari succese şi recunoaştere deşi, personal el se simţea atât de bine în propriul său laborator.

Dorinţa sa cea mai arzătoare era să poată găsi zi de zi noi forme şi noi gusturi de ciocolată, să combine, să testeze, să inventeze.

REZULTATE. Încurajat de familie şi de prietenii săi apropiaţi şi, motivat să ofere rezultatele muncii sale pasionante publicului larg, Rudolf Laderach începe propria sa afacere în 1962. Dincolo de reţetele sale speciale, apar primele inovaţii care îi conferă recunoaştere mondială în industria ciocolatei. A făcut, de pildă, primul pas în trecerea de la producţia manuală la producţia semi-industrializata a pralinelor. Datorită faptului ca această inovaţie însemnă economie de timp, afacerea a început sa crească, la fel ca şi reputaţia lui, încet şi bine. Deşi astăzi există multe replici ale invenţiei lui, ideea lui Rudolf Läderach a fost şi este privită în lumea ciocolatei ca un produs extraordinar, a cărui calitate nu poate fii egalată.

Nu mult după aceea, Rudolf Läderach a început sa producă praline şi produse de patiserie care erau livrate în întreaga Elveţie. Erau unele dintre cele mai bune din lume. Ceea ce punea el în creaţiile lui nu erau doar ingrediente, ci întotdeauna cele mai aromate boabe de cacao, cel mai proaspăt unt, cele mai crocante alune şi cea mai bogată cremă, aşa ca nu după mult timp a devenit cunoscut pentru gustul unic al pralinelor nu doar în Elveţia.

ASTĂZI. În prezent peste 180 de angajaţi lucrează la fabrica domnului Laderach din Elveţia, iar alţi peste 100 în fabrica din Germania, dulciurile sale ajungând în ţări din 4 continente.Domnul Laderach a rămas acelaşi pasionat de ciocolată şi deseori îşi petrece timpul experimentând în laborator. Compania sa îşi face un ţel din a cinsti renumele ciocolatei elveţiene, dar dincolo de prestanţă, marea sa echipă este preocupată să ofere permanent noi dulciuri clienţilor săi.

Istoria mărcii Heidi

În România succesul grupului Laderach este continuat de Heidi Chocolats Suisse. Compania a luat fiinţa în 1994 cu 15 oameni, iar în prezent număra peste 300 de angajaţi. Directorul de producţie este elveţian. La fel şi regulile.

Păstrând caracterul inovativ al firmei elveţiene, Heidi a stabilit noi standarde în producţia ciocolatei în România.

Primul său produs a fost crema de ciocolată cu alune. A fost primul producător care a oferit publicului tabletele cu cappuccino ce presupuneau umplerea ciocolatei albe cu crema de cappuccino, performanţă ce necesită acurateţe şi fineţe în execuţie, imposibil de obţinut de tehnologia din România la momentul respectiv.

De asemenea, Heidi a fost prima companie care a produs un larg sortiment de figurine de ciocolată. Mai precis, în 1996 începe sa producă iepuraşi de Paşte care reprezintă o tradiţie în ţara Cantoanelor, bucurându-se de un succes enorm în România.

Dorind să-şi respecte numele şi să-şi răsfeţe cumpărătorii cu tot ce e mai bun, Heidi au fost primii producători din România de tablete cu alune întregi caramelizate prin manufactură.

HEIDI ASTĂZI. Urmând dezvoltarea pieţei din România şi dezvoltarea segmentului premium, Heidi a lansat cu succes tablete Tiramisu şi Cappuccino. Mai mult, deşi mulţi sorteau eşecului lansarea unor sortimente mai speciale, Heidi a câştigat pariul cu scepticii şi a dovedit o elevare constantă a consumatorilor de ciocolată din România care au primit cu bine ciocolata amăruie. Încurajată de succes, echipa Heidi lansează în continuare noi sortimente.

Heidi doreşte să insufle şi românilor ceea ce a stat la baza dezvoltării firmei, şi anume: „Pasiunea pentru ciocolată”.

2. Analiza comunicării de marketing pentru ciocolata Heidi

2.1 Emiţătorul:

Ciocolata Heidi este produsă de compania Heidi Chocolats Suisse înfiinţată în anul 1994, şi are o cifră de afaceri de aproape 7 milioane euro şi peste 300 de angajaţi. Producătorul de ciocolată face parte din Laederach Chocolatier Suisse, o afacere dezvoltată de familia Laederach în Elveţia. În afară de brandul Heidi, grupul Laederach este prezent pe piaţa românească şi cu ciocolateriile Laederach, în care sunt comercializate produse importate din Elveţia.

2.2 Analiza mărcii

2.2.1 Trasături de personalitate

Heidi este marca de ciocolată care face parte din segmentul premium, segment care este poliglot şi cel mai adesea atent şi rafinat. Indicatorul de calitate Pemium Chocolate pentru Heidi şi pentru ciocolată din descriptori sunt la locul lor. Brandul premium Heidi spune invariabil, mica poveste de dos de ambalaj, într-o combinaţie între engleză şi română. Paletele cromatice sunt mai sobre şi recurg invariabil la auriu, iar designul orientează vertical tablete cu ambalaje primare din staniol şi cutii imprimate în relief ce înlocuiesc modestele hârtii ale segmentelor inferioare.

Numele produselor premium scot cel mai bine în evidenţă respectivele arhitecturi de brand, iar sub-brandurile sunt bine evidenţiate grafic, fiind principalul element tipografic în faţa descriptorului de ingredient asa cum se întâmplă cu Cremis, Delight, Grand’or şi Intense de la Heidi. Premium inseamnă mai multă imaginaţie în materie de descriptori, aceştia combinând în mod original denumirile ingredintelor, cu asocieri emoţionale sau senzitive.

Marca Heidi se defineşte prin dăruire, prin meştesug şi arta, ea înseamnă bucuria de a împărţi ceva special cu cei dragi, înseamnă varietate, combinaţii noi şi deosebite de ingrediente concepute pentru a da oamenilor un motiv în plus să se bucure. În general produsele Laderach apar sub un nume propriu, este o marcă de lux.

2.2.2 Identitate (denumire, emblemă, logo)

În România brandurile de ciocolată poarta nume scurte, feminine, cu excepţia Heidi , care este substantiv propriu şi semnifică o marca de lux.

Heidi promovează susţinut ideea de calitate premium, făcând tot ce este posibil pentru a înnoi mereu încrederea iubitorilor de ciocolată loiali. Marca Heidi este garanţia ciocolatei produse cu cea mai atentă preocupare pentru calitate, realizată din cele mai bune ingrediente şi renumită pentru fineţea ei distinctă, gustul unic şi simţul inovator.

Logo-ul mărcii este trandafirul auriu, iar sloganul este „Passion pour Chocolate”.

2.2.3 Tipul de marcă

Heidi este o marcă produs deoarece produce numai ciocolata.

Marca Heidi este garanţia ciocolatei produse cu cea mai atentă preocupare pentru calitate, realizată din cele mai bune ingrediente şi renumită pentru fineţea ei distinctă, gustul unic şi simţul inovator. Cântărind 100 de grame , tabletele de ciocolată utilizează un ambalaj secundar de hârtie sau carton al cărui design este întotdeauna dominat de reprezentarea ingredientului. Identificarea ingredientului este de departe cel mai important rol pe care îl joacă ambalajul, inclusiv prin proeminenţa vizuală a descriptorului respectiv.

Preview document

Heidi - miniplan promoțional - Pagina 1
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 2
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 3
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 4
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 5
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 6
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 7
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 8
Heidi - miniplan promoțional - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Heidi - Miniplan Promotional.doc

Alții au mai descărcat și

Auditul de Marketing

I FIRMA PA&C-HOLDING SI MEDIUL DE AFACERI 1.1ISTORIC SI PREZENT AL FIRMEI PA&C-HOLDING PA&C-HOLDING este -societate particulara cu raspundere...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?