Impactul Aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Asupra Circulatiei Factorilor de Productie

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Impactul Aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Asupra Circulatiei Factorilor de Productie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dinga Emil

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Marketing, Economie

Extras din document

Obiectivele Referatului

1. impactului asupra factorului capital ca urmare a aderarii Romaniei la UE

2. impactului asupra fortei de munca ca urmare a aderarii Romaniei la UE

Impactul asupra factorului capital ca urmare a aderarii

Romaniei la Uniunea Europeana

Uniunea Europeana vine cu falimente de grup ale unor companii mari, semnificative pentru economia romaneasca, precum si un al doilea val de restructurari. Cu toate acestea, estimarile Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), arata ca in urmatorii patru ani cresterea economica inregistrata de Romania va depasi 27 de procente.

"Vor fi infuzii masive de capital provenite in special din fondurile europene nerambursabile. Vor fi importatori mai multi care vor veni in Romania sa captureze consumul", a adaugat reprezentantul Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.

Principalul instrument utilizat de catre UE pentru a promova politica sa de dezvoltare regionala este reprezentat de catre "Fondurile Structurale" (FS). Aceste fonduri sunt rezultatul contributiei financiare proportionale a statelor membre în concordanta cu nivelul lor de dezvoltare economica, redistribuite apoi catre acele state si regiuni ale UE, care sunt ramase în urma din punct de vedere economic si social. România a beneficiat de asemenea de un program pregatitor pentru instrumentele de pre-aderare.

Fondurile Structurale sunt instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale între regiuni, în scopul realizarii coeziunii economice si sociale:

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – este fondul structural care sprijina regiunile mai putin dezvoltate, prin finantarea de investitii în sectorul productiv, infrastructura, educatie, sanatate, dezvoltare locala si întreprinderi mici si mijlocii, precum si la conversia economica si sociala pentru zone care se confrunta cu dificultati structurale.

Fondul Social European (FSE) – este fondul structural destinat politicii sociale a Uniunii Europene, care sprijina masuri de ocupare a fortei de munca si dezvoltare a resurselor umane.

Fondul European pentru Orientare si Garantare in Agricultura (FEOGA) – sectiunea „Orientare” – este fondul structural destinat politicii agricole comune a Uniunii Europene, care sprijina masuri pentru modernizarea agriculturii si dezvoltare rurala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Asupra Circulatiei Factorilor de Productie.doc

Alte informatii

Sustinut la Universitatea Dimitrie Cantemir - Masterat Marketingul in Afaceri