Interconectarea dintre logistică și marketing

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1819
Mărime: 56.71KB (arhivat)
Publicat de: Antim Szabo
Puncte necesare: 6
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. Aspectele conceptuale privind interconectarea dintre logistica si marketing 3
  2. 1.1Introducere 3
  3. 1.2 Interconectarea dintre logistica si mix-ul de marketing 3
  4. A. Conexiunea dintre logistică și produs 3
  5. B. Conexiunea dintre logistică și preț 3
  6. C. Conexiunea dintre logistică și promovare 4
  7. D. Conexiunea dintre logistică și distribuție 4
  8. CAPITOLUL II. Tendințe de dezvoltare a logisticii pe piața internațională 4
  9. CAPITOLUL III. Studiu de caz Procter & Gamble 5
  10. PROCTER & GAMBLE 5
  11. 3.1 Legatura dintre logistică și produs 6
  12. 3.2 Legatura dintre logistică și preț 6
  13. 3.3 Legatura dintre logistică și promovare 6
  14. 3.4 Legatura dintre logistică și distribuție 7
  15. CONCLUZII ȘI RECOMANDĂRI 7
  16. BIBLIOGRAFIE 8

Extras din referat

CAPITOLUL I. Aspectele conceptuale privind interconectarea dintre logistica si marketing

1.1Introducere

Logistica si marketingul au o legatura nelimitată în procesul de activitate ale oricărei companii. O provocare interesantă este analiza legăturii dintre marketing și management, cât și cea dintre logistică, ce nu reprezintă eliminarea conflictului printr-o gestionare eficientă.

O soluție ar fi proiectarea sistemului de informare. În cartea sa intitulata “Decizii logistice” publicată in 1984, Schary spunea:“ Soluția pare să fie nu la nivelurile ierarhice, ci în sistemele de informație. Dacă deciziile sunt adoptate acolo unde sunt disponibile suficiente informații, atunci dezvoltarea și controlul fluxului de informații devine nu numai un substitute al organizării, ci și a modalității de a gestiona mai eficient un set de activități și de factori de decizie”

Logistica este de obicei preocupată de satisfacerea ofertei clientului.Are nevoie și se dorește într-un canal de marketing (sau un canal de distribuție sau un lanț de aprovizionare), în timp ce pe piață, de obicei, se concentrează pe satisfacerea cerințelor nevoilor, dorințele clienților în același canal de marketing. Alte activități de marketing tipice sunt relații publice, promoții de vânzări, comunicare de stabilire a prețurilor de merchandising și stimulente de finanțare.

1.2 Interconectarea dintre logistica si mix-ul de marketing

Este relatia care se stabileste între logistica și mixul de marketing, și are ca rol dezvoltarea unei afaceri durabile și stabile, pe o piață în continua dezvoltare.

A. Conexiunea dintre logistică și produs

Legăturile dintre produs și logistică au ca principal scop stabiliriea și integrarea relatiile ce se stabiles la intalnirea celor doua elemente pe piata si la vazarile si profiturile ce reies din acest mix.

B. Conexiunea dintre logistică și preț

Costurile logistice sunt importante ca și componentă de marketing și logistică. Acesta se poate stabili în funcție de piața de desfacere, de loc, de clienți și mai ales de competitori.

C. Conexiunea dintre logistică și promovare

Promovarea aduce produsul in fata clientilor si se combina perfect cu logsitica

care se ocupa de actele ce presupun vanzarea acestuia. Există o sensibilă datorie pentru marketing sa promoveze aceste idei.

D. Conexiunea dintre logistică și distribuție

Logistica are nevoie de distribuție pe toate planurile și de aceea se folosește de distributia de marketing. Astfel se acoperă o mai mare sadisfacere a clienților, lucru ce duce la o ridicare a ciferei de afaceri.

Bibliografie

1. Bălan, C. (2008). Logistica. 1st ed. Bucureşti: Uranus.

2. Bazaras, D. and Palšaitis, R. (2017). LOGISTICS SITUATION IN LITHUANIA - REVISERS’ POINT OF VIEW. [online] http://www.tsi.lv/en. Available at:http://www.tsi.lv/sites/default/files/editor/science/Publikacii/RelStat_09/sess_4_bazaras_palsaitis.pdf [Accessed 25 Mar. 2017].

3. Danciu V.(2005), Marketing international,București, Editura Economica.

4. Dima, D., Pamfilie, R., Păunescu, C. (2002) - Commodity Paradigm: Consonance and Differentiation, „Current Trends in Commodity Science”, Proceedings of the 7th International Commodity Science Conference, Poznan.

5. Ionica, O. (2014). Logistica distribuției mărfurilor. 1st ed. Constanta: Oncioiu Ionica.

6. Jeanpert, S. and Paché, G. (2016). Successful multi-channel strategy: mixing marketing and logistical issues. Journal of Business Strategy, [online] 37(2), pp.12-19. Available at: http://dx.doi.org/10.1108/JBS-05-2015-0053 [Accessed 21 Mar. 2017].

7. Juščius, V. and Grigaite, V. (2011). Relationship marketing practice in Lithuanian logistics organizations. Baltic Journal of Management, [online] 6(1), pp.71-88. Available at: http://www.emeraldinsight.com/doi/pdfplus/10.1108/17465261111100879 [Accessed 20 Mar. 2017].

8. Svensson, G. (2002). Supply chain management: the re‐integration of marketing issues in logistics theory and practice. European Business Review, [online] 14(6), pp.426-436. Available at: http://dx.doi.org/10.1108/09555340210448785 [Accessed 21 Mar. 2017].

Preview document

Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 1
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 2
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 3
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 4
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 5
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 6
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 7
Interconectarea dintre logistică și marketing - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Interconectarea dintre logistica si marketing.docx

Alții au mai descărcat și

Relația dintre logistică și marketing

Obiectivele marketing-ului în activitatea unei intreprinderi Adoptarea conceptului de marketing de către o întreprindere presupune, între altele,...

Organizarea controlului asupra fluxurilor informaționale în cadrul sistemelor logistice

Realitatea ne arată că logistica face parte din viața noastră socială și activitatea profesională. Fie în calitate de manageri,sau simpli angajați...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Relațiile dintre logistică și marketing

I. Evolutia istorica a relatiilor dintre logistica si marketing In prezent, logistica este un domeniu de studio distinct, iar la nivelul multor...

Te-ar putea interesa și

Relația dintre logistică și resursele umane

I – Continutul si importanta functiunii de resurse umane pentru activitatea unei organizatii 1. Resursele umane - introducere 1.1. Rolul...

Impactul Noii Economii asupra Mediului de Afaceri și a Problemelor Socio-Politice

Introducere Denumirea de „Noua Economie” a fost dată pentru prima oară de publicaţia Business Week în 1996 în contextul unei realităţi complexe...

Brandenburg - Germania

1. Caracteristici socio-economice ale regiunii: 1.1.Regiunea in spatial European (suprafata, populatie, unde este pozitionata regiunea din punct...

Studiu privind legătura dintre sistemul logistic și marketing

Introducere Noțiunea de "logistică" a fost folosită pentru prima dată în domeniul militar. La începutul secolului al XX-lea, logistica era...

Ai nevoie de altceva?